Soros vložil miliony do Texasu v naději, že přesune moc k demokratům
RSS

Soros vložil miliony do Texasu v naději, že přesune moc k demokratům


USA – Finančník Geroge Soros nedávno daroval více než 3 miliony dolarů nejméně pěti levicovým skupinám ve státě osamělé hvězdy. (Foto: Flickr)









Liberální miliardář George Soros sype do Texasu rozsáhlé částky v hotovosti ve snaze přiklonit stát na stranu demokratů, ukazují záznamy o financování státních kampaní, které prověřila digitální stanice Fox News.



Soros za poslední rok přispěl nejméně pěti levicovým skupinám ve státě osamělé hvězdy částkou přes 3 miliony dolarů, aby posílil infrastrukturu a pomohl demokratům dosáhnout v této převážně republikánské baště zisků.



Finančník sám podporuje jednu z progresivních skupin, která se snaží těchto cílů dosáhnout.




Varování pro Trumpa v tajném vzkazu? Soros sdílel zvláštní příspěvek

Fox News Digital v srpnu informoval, že Texas Majority PAC, záhadná skupina, která se snaží o změnu barvy státu na modrou, obdržela stovky tisíc dolarů od Sorosova Democracy PAC II.



Texas Majority PAC nebyl veřejně spuštěn a v té době o něm nebyly ani žádné zprávy. Od té doby však vystoupila ze stínu a dostala se do centra pozornosti.



Nedávná zpráva deníku The Texas Tribune uvádí, že skupinu řídí bývalí zaměstnanci neúspěšné guvernérské kampaně demokrata Beto O’Rourkeho a že loni vybrala téměř 2,25 milionu dolarů.



„Potřebujeme další miliony dolarů a stovky zaměstnanců na plný úvazek, abychom to zvládli,“ řekla výkonná ředitelka skupiny Katherine Fischerová minulý týden listu The Texas Tribune ohledně získávání finančních prostředků. „Texas Majority PAC spolupracuje s partnery napříč celým státem, aby vytvořila podmínky, které umožní obrátit stát.“




Něco tady nehraje? Muž ukázal, jak je ve skutečnosti chráněna hranice Texasu

Nedávno zveřejněné záznamy o financování texaských volebních kampaní, které prověřila stanice Fox News Digital, ukazují, že všechny své dary doposud poskytl Soros. Jeho Democracy PAC II poskytl skupině příspěvky ve výši 850 000 dolarů, zatímco on osobně poskytl 1,4 milionu dolarů. Na ně připadá celá částka 2,25 milionu dolarů, kterou PAC daroval.



Mayra Floresová, bývalá republikánská kongresmanka a první žena mexického původu ve Sněmovně reprezentantů, se domnívá, že Soros sype peníze do Texas Majority PAC, aby zvýšil volební účast demokratů v roce 2024, protože nechce, aby republikánští hispánští lídři jako ona získali další Hispánce, kteří tradičně volili modré.



„Vidí, že se Hispánci přesouvají k Republikánské straně, protože si uvědomují, že jsme stranou prosperity, že chceme vybudovat silnou ekonomiku, že chceme zabezpečit hranice, že chceme upřednostňovat obyvatele této země a ne lidi zvenčí. A já věřím, že právě naše politika lidi získává, a ten boj je skutečný,“ řekl nedávno Flores.



„George Soros a Demokratická strana vidí lidi, jako jsem já, kteří rezonují s hispánskou komunitou,“ dodala. „Rezonují se mnou. Já rezonuju s nimi. Máme podobné příběhy. Jsem dvojjazyčná. Mluvím španělsky a anglicky. Máme podobné příběhy a spojuje nás toto pouto.“




Musk obvinil Sorose, že chce „zničit západní civilizaci“

Většina Sorosových texaských peněz šla do Texas Majority PAC, ale Soros věnoval stovky tisíc dolarů i dalším skupinám, které se snaží o zvolení demokratů na celostátní úrovni.



Záznamy o financování volebních kampaní ukazují, že Soros v druhé polovině roku 2023 věnoval nejméně 300 000 dolarů organizaci CTX Votes, která podle všeho nemá online stopu.



V prosinci věnoval 250 000 dolarů organizaci Texas Organizing Project, která minulý měsíc schytala kritiku za to, že předtím složila kauci za osobu obviněnou ze zabití několika lidí v Texasu, včetně svých rodičů.



Zdroj: www.foxnews.com
Článek Soros vložil miliony do Texasu v naději, že přesune moc k demokratům se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden