Rozsáhlá studie z Estonska potvrzuje, že přirozená imunita je účinnější než takzvané očkování proti Covid-19
RSS

Rozsáhlá studie z Estonska potvrzuje, že přirozená imunita je účinnější než takzvané očkování proti Covid-19


Den co den přibývají důkazy, které potvrzují, že mnohé mainstreamem šířené narativy byly lživé. Nikoho nezajímalo, že se našli i odborníci, kteří se proti těmto „jediným povoleným pravdám“ vymezovali. Jako pravdivé bylo prezentováno jen to, co dokázalo dotlačit co nejvc lidí k tomu, aby si nechali aplikovat experimentální genové injekce.
Jedním z mnoha lživých tvrzení bylo i to o imunitě, když nás rádoby odborníci, korporátní média a politici „krmili“ nesmyslem o „skvělých vakcínách,“ které jsou dokonce účinnější než přirozená imunita.
Nyní je k dispozici studie, která toto tvrzení jasně vyvrací.
Týden co týden jsou nám tak na stůl předkládány další důkazy, že takzvané „očkování proti Covid-19“ bylo a je zcela zbytečné.
V Estonsku byla analyzována zdravotní data téměř 400 000 lidí (!) a opět bylo zjištěno, že přirozený imunitní systém u některých variant Covid účinněji chránil před infekcí a hospitalizací. Existují rozdíly ohledně kmene patogenu.
Studie: „Riziko infekce SARS-CoV-2 a hospitalizace u jedinců s přirozenou, vakcínou indukovanou a hybridní imunitou: retrospektivní populační kohortová studie z Estonska,“ byla publikována v Nature v listopadu 2023. 
Byly vyšetřeny tři kohorty: lidé s přirozenou imunitou (kohorta 1, n = 94 982) s hybridní imunitou (kohorta 2, n = 47 342) a s imunitou pouze z očkování (kohorta 3, n = 254 920).
Přirozená imunita představuje lidi, kteří byli infikováni Covidem, aniž by byli očkováni, hybridní imunita představuje lidi, kteří byli nakaženi a byli očkováni. Celkem byla porovnána data od 397 244 osob, tedy velmi reprezentativní číslo.
Závěr studie, jak je uvedeno v abstraktu:

V kohortě 1 měly osoby s přirozenou imunitou nižší riziko infekce během delta fáze (aHR 0,17, 95% CI 0,15–0,18) a vyšší riziko (aHR 1,24, 95% CI 1, 18–1,32) během Omikronové periody než bez přirozené imunity.
Přirozená imunita poskytla významnou ochranu před hospitalizací COVID-19. 
Kohorta 2 – ve srovnání s přirozenou imunitou poskytovala hybridní imunita silnou ochranu během období Delta (aHR 0,61, 95% CI 0,46–0,80), ale ne v období Omicron (aHR 1,05, 95% CI 0,93–1,1). 
Hospitalizace COVID-19 byla u jedinců s hybridní imunitou extrémně vzácná. 
V kohortě 3  měli jedinci s imunitou navozenou pouze vakcínou vyšší riziko infekcí (Delta aHR 4,90, 95% CI 4,48-5,36; Omicron (1,13, 95% CI 1,06-1,21) a hospitalizací (Delta aHR 7,19) než lidé s přirozenou imunitou (95% CI 4,02–12,84).

Studie konkrétně zkoumala, jak vysoké bylo riziko nákazy Covid stanovené laboratorními testy. Zaznamenáno bylo i riziko hospitalizace. 
Vědci k tomu použili data z období mezi 26. únorem 2020 a 23. únorem 2022 – tedy ze tří „let Covidu,“ ve kterých zejména západní země tvrdily, že chrání své obyvatelstvo masivními balíčky opatření.
Údaje pocházejí z veřejných zdrojů – jak státní zdravotní agentury TEHIK, tak zdravotní pojišťovny HIF.
Stručně shrnuto: U lidí bez očkování bylo pozorováno, že jejich „přirozená imunita“ fungovala lépe proti variantě Delta než proti variantě Omicron.  Avšak – a to je zásadní – přirozená imunita nabízela „významnou ochranu“ před hospitalizací. 
Pamatujte si, že toto byl hlavní argument vlád pro opatření omezující svobodu: neočkovaní lidé mají vyšší riziko závažných onemocnění a hospitalizace a nemocnice musí být chráněny před přetížením . Byla to lež a četné studie to dokazují.
Porovnejte také:

Studie ukazuje, že očkovaní lidé se nakazí SARS-CoV-2 častěji než neočkovaní lidé
Údaje ze Spojeného království : Lidé, kteří byli třikrát očkováni, mají až 4,7krát vyšší pravděpodobnost, že se nakazí Covidem, než ti, kteří očkováni nebyli

Co by mělo být pro všechny vyznavače očkování obzvláště šokující, je fakt, že očkovaní lidé měli a stále mají vyšší riziko infekcí a hospitalizací. To potvrzují rozsáhlé studie, které známe z USA, a které ukázaly, že čím častěji jste „očkováni,“ tím je pravděpodobnější, že onemocníte Covid-19.
Zajímavý detail: Očkovaní lidé, kteří nikdy nebyli infikováni Covidem, měli sedmkrát vyšší riziko hospitalizace než skupina s „pouze“ přirozenou imunitou.
Po celou dobu delty poskytovala přirozená imunita stabilní a silný ochranný účinek ve srovnání s žádnou imunitou (83 %, aHR 0,17, 95 % CI 0,15-0,18). 
Během obou období poskytovala přirozená imunita významnou ochranu před hospitalizací COVID-19 (delta perioda aHR 0,05, 95% CI 0,03–0,11); Omikronové období (aHR 0,10, 95% CI 0,04-0,26) ve srovnání s pacienty bez specifické imunity proti SARS-CoV-2.
Naše studie ukázala, že přirozená imunita poskytuje silnější a déletrvající ochranu proti infekci, symptomům a hospitalizaci ve srovnání s imunitou vyvolanou vakcínou.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Rozsáhlá studie z Estonska potvrzuje, že přirozená imunita je účinnější než takzvané očkování proti Covid-19 se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden