Svět se rozpadá, tedy svět, jaký známe a v jakém žijeme
RSS

Svět se rozpadá, tedy svět, jaký známe a v jakém žijeme



MARTIN KAVKA
Příčiny dnešních problému jsou v minulosti. Ostatně jako vždy. Kdybychom šli hluboko do historie, tak bychom zjistili, že naše problémy začali v okamžiku, kdy Caesar překročil Rubikon, čímž začala občanská válka na jejímž konci bylo císařství.
Ale tak hluboko do historie jít nechci. Jde mi o současnost. Protesty v Německu, ve Francii, v Polsku, o kterých naše média moc neinformují jsou důsledkem nejen prosazování zelené ideologie zvané Green Deal, ale také nástupem „liberální“ politiky. Liberální v uvozovkách, protože to, co se dnes nazývá liberální demokracie nemá nic společného ani s liberalismem, ani s demokracii. Možná tento stav trochu vysvětluje průzkum ve Velké Británii, zda by mladí Britové šli bojovat za svou vlast. Šlo bych jich jen třicet procent. Na otázku, proč by nešli bojovat, byla nejzajímavější odpověď jednoho mladého muže z Londýna: „Proč bojovat za zem, kde jako bílý, rodilý Brit jsem diskriminován, jen proto, že jsem bílý, rodilý Brit.
Za komunismu jsme žili trošku ve vakuu. Naše představa demokracie byla trochu v duchu britské demokracie doby Winstona Churchilla, kdy zákony platí pro všechny a každý se na ty zákony může odvolat. Byla v duchu americké demokracie, americké svobody projevu a jde-li to říct přesněji, jistého dobrodružství a amerického ekonomického snu, kde, co není zakázáno je dovoleno. Ostatně jako tomu bylo v Británii s tím, že Britové jsou založení více na tradici a symbolech. To „vakuum“ nám trochu pomohlo v tom, že v devadesátých letech u nás byla demokracie bez přívlastků. Nebyla zde už lidová demokracie a nebyla zde současná liberální demokracie, byla zde demokracie. Byla zde svoboda projevu, nejen v médiích, ale i v umělecké tvorbě, o věcech se diskutovalo. Diskutovalo se o problémech, diskutovalo se s odlišným názorem.
Tohle vše už je pryč. Dnes existuje jen jeden názor, o kterém se nediskutuje. Jako za komunistů. Maďarsko nechce schválit jako jediné bianco šek na 50 miliard Euro Ukrajině a je odepsáno. Hlasuje se, že by nemělo mít žádné práva v EU, tedy podílet se na rozhodování hlasováním a měly by být Maďarsku odebrány finanční prostředky z pokladny EU.
Z té pokladny, kde Maďarsko více bere, než tam dává, což je nesmysl. Protože se počítají jen toky peněz tam a zpět, ale nepočítají se náklady na obsluhu těchto toků peněz. Což jsou tisíce úředníků a s tím související náklady.
A zrovna Maďarsko je příkladem fungování demokracie v EU. Nehlasuješ jako ostatní? Jsi proti evropským hodnotám. Lidé v Maďarsku volí a vyhraje strana, která se EU nehodí a už se naznačuje, že volby nebyly svobodné, aniž se řekne v čem. Ostatní strany neměly stejné podmínky. Prosím? No zrovna teď jedna z těch opozičních stran v Maďarsku prohlásila, že bude chtít zpět Záporoží s maďarskou menšinou, sice ta strana má šest procent poslanců, ale názor vyslovila většinový. Jsem zvědav, jak se k tomu postaví EU, když to je zrovna jedna z těch stran, co podle EU neměla rovné podmínky.
Když už nevíš kam, hoď tam Putina a Rusko. Jako v Německu. Tam za protesty zemědělců, a nejen zemědělců mohou ruské skupiny působící na Twitteru. Tedy dnes na X. Putin je zmanipuloval. Asi jako předtím v Nizozemí, Irsku a zrovna i teď ve Francii. A i Polsku. Vůbec za to nemohou ty slavné ekologické daně, omezování průmyslu, zemědělství, věci, které prosadila úzká skupina neziskových organizací, které nikdo nevolil. A další skupina v čele EU a EU byrokrati, které také nikdo nevolil, ale kteří vědí, co je nejlepší pro člověka. A víte, co dělají politické strany v Evropě?
Nic pro voliče, skákají jak neziskovky pískají jen aby nezískali nálepku fašistů, nacistů, zpátečníků atd. , a posouvají se do toho pomyslného středu, a přitom rezignují na svůj program. Jako u nás ODS. A do toho vpadne strana, která má program jako je AFD v Německu, Trump v Americe, kteří říkají hele, ale tady je také Německo, Amerika, máme svoje zájmy. Ostatně i když nemám rád SPD, tak SPD u nás. Prosím ukažte mi, co je na programu AFD či SPD fašistického? Najděte mi tam ultrapravici? Co je to vlastně ultrapravice? Protože dle současné, rozsáhlé definice, byl ultrapravičák i Winston Churchill.
A zde je vlastně ten problém. Pseudoliberální garnitura, prosazující „liberální demokracii“ nerespektuje názor voličů.
Na pomoc si tato „elita“ vzala neziskové organizace fungující ze státních rozpočtů, rozpočtů EU. Vnucuje svoje názory lidem, kteří je volili a za jejich peníze. Jenže voliči, jak se ukazuje v Německu neměli informace, co pro ně ty strany připravují a jako u nás strany měly jiný program s kterým šly do voleb a co pak prosazují. A když se lidé bouří? Pak je tu Putin a ruští trollové.
A německý důchodce, co je na demonstraci proti imigraci je nacionalista. Jak jinak. Co na tom, že mnoho důchodců v Německu má menší příjem, než dostávají imigranti na sociálních dávkách a mnoho důchodců bylo vystěhováno ze svých bytů do garsonek, aby uvolnili své byty, kde žili celý život, naději Německa. Ještě Němci zapomněli říct, že na stovkách škol bylo řečeno žákyním, aby nenosily minisukně, aby neprovokovaly zbytečně kluky ze zemí, kde holé nohy jsou vstupenkou k souloži. A když se proti tomu Němci bouří, tak jsou ultrapravičáci a liberální demokrat jásá, jak je progresivní a jako to všem nandal.

Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi
ī. Když jsi v Římě, chovej se jako Říman.

Což znamenalo, chceš-li zde žít, musíš respektovat zákony a zvyky.
V dnešní EU to je, neuznáváš tradice a zvyky příchozích? Jsi fašista. Neuznáváš názor a ideologii neziskovek? Jsi ultrapravičák? Že jsi volil jinak? To nikoho nezajímá, nikoho nezajímá ani tvůj názor. Prosazuješ svůj názor? Tak jdeš proti hodnotám EU. Říkáš něco jiného než EU? Tak jsou to dezinformace. Možná i pravdivé, ale škodlivé informace a jsou z Ruska.
A to je ten problém. Na lidech už nezáleží. Lidé mohou volit jak chtějí, jako v Itálii a stejně jim to je k ničemu. Ideologie je důležitější a kdo nesouhlasí. Už je to jak za komunistů .

The post Svět se rozpadá, tedy svět, jaký známe a v jakém žijeme first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden