Další studie prokazuje pozitivní vliv CO2
RSS

Další studie prokazuje pozitivní vliv CO2


Aby političtí manipulátoři zdůvodnili zavádění ničivých depopulačních politik, potřebovali si vymyslet nepřítele, kterým je člověk produkující CO2. Nebrali do úvahy fakt, že onen CO2 potřebují zelené rostliny ve dne pro fotosyntézu, takže čím více CO2, tím lépe pro rostliny.
Či chcete-li: čím více produkuje člověk CO2, tím více je ho pro rostliny a tím větší jsou také výnosy.
Povídačka o „zlém CO2“ je pak vygradována tvrzením, že jeho nadprodukce způsobuje globální oteplování (ještě v 70. letech to byla doba ledová) a pokud se nepřestane s jeho produkcí, dojde ke klimatické katastrofě.
Tato pavěda je podpořena zkorumpovanými „vědci,“ kteří jsou placeni právě za to, že pomáhají tuto lež udržet při životě. Ti neúplatní a s rovnou páteří jsou dávno sdruženi v CO2 koalici a snaží se upozornit svět na to, že vše, čím nás krmí korporátní média a politici, jsou jen účelové lži.
To také potvrzují různé studie, včetně této poslední, která se věnovala právě CO2.
Země se stává zelenější. CO2 ve vzduchu působí jako hnojivo pro rostlinný svět. Tento trend nemohou zastavit ani regionální sucha, tvrdí nově zveřejněná studie. Oxid uhličitý rozhodně není naším nepřítelem.
Další studie potvrzuje, že citlivost klimatu na CO2 je výrazně nižší, než se dříve tvrdilo.
Zatímco globalisté na Světovém ekonomickém fóru pokračují ve svém boji proti CO2 a obviňují ho z globální změny klimatu, stále více studií také ukazuje pozitivní účinky zvýšené koncentrace oxidu uhličitého ve vzduchu.
V roce 2008 vědci pracující pro klimatický kult uvedli, že zdvojnásobení koncentrace CO2 z 380 ppm (2005) na 760 ppm (2050) přinese  významné trendy oteplování (+1,2 stupně Celsia). Na tom je založena řada argumentů klimatických šílenců.
Ale nová studie publikovaná v „ Journal of Climate “ poukazuje na výrazně nižší citlivost globálního klimatu na CO2. Vědci uvádějí, že i kdybychom přisuzovali veškeré globální oteplování CO2, zdvojnásobení koncentrace CO2 na 760 ppm by vedlo pouze ke zvýšení o 0,55 stupně Celsia. 
A to v souvislosti se skutečností , že sluneční aktivita a tvorba oblačnosti jsou hlavními faktory globálního klimatu. 
Nová studie uvádí:
• 2001-2020 globální ekologizace je nezpochybnitelným faktem • 55 % globálních oblastí se zelená, 7 % hnědne • Hnojení CO2 je dominantním motorem ekologizace pro 76 % zeměkoule • Trendy sucha nemohou překonat pozitivní efekt hnojení CO2

New study:
• 2001-2020 "global greening is an indisputable fact" • 55% of global areas greening, 7% browning • CO2 fertilization is the dominant driver of greening for 76% of the globe • Drought trends cannot overtake positive CO2 fertilization effect https://t.co/dOUnOz7tBs pic.twitter.com/M46Mx5xFtT
— Kenneth Richard (@Kenneth72712993) January 29, 2024


Na co má však CO2 přímý vliv, je globální vegetace.  Nově publikovaná studie ukazuje, že hnojení CO2 spolu s expanzí zemědělství způsobilo v letech 2001 až 2020 zrychlení ekologizace (pozitivní trend a pozitivní tempo růstu) ve více než 55 procentech světa. 
Pouze na 7,28 procenta území došlo ke zrychlení hnědnutí (tyto oblasti vysychají stále rychleji), zatímco 7,16 procenta ploch zaznamenalo zpomalení hnědnutí.
Více vegetace však dříve nebo později vede i k ochlazování zemského povrchu a vlivem transpirace rostlin i k vyšší vlhkosti vzduchu. 
Více vlhkosti s sebou přináší i nárůst oblačnosti (s odpovídající hustotou částic ve vzduchu), takže ozelenění světa s sebou dříve nebo později přinese i určité ochlazovací tendence. 
Mraky jsou nesmírně důležité pro odraz sluneční energie do vesmíru a přispívají ke stabilizaci globálního klimatu.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 4 Průměrně: 5 ]







Článek Další studie prokazuje pozitivní vliv CO2 se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden