Jaké to je?
RSS

Jaké to je?



VIDLÁK

Tak co, Vítku… jak sis užil debatu s v Sokolově? Hezky bez cenzury, u piva… těšil ses, jak s dezoláty zase pěkně zameteš, ukážeš svým voličům, jaký jsi geroj, že se nebojíš jít do jámy lvové (s pořádnou ochrankou za zády)… Pěkně oslabíš Fialu a staneš se alternativou pro zhrzené voliče ODS, protože, řekněme si to na rovinu – volební preference STAN jsou nízko a neustále klesají. Marketéři ti udělali pěkné video ze sportovní šatny, v Karviné se ti to celkem povedlo… a pak přišel Sokolov.



Jaké to je, vypustit největší dezinformaci všech dob?
Řekl jsi, že vláda plánuje zestátnění ČEZu a vykoupení podílů minoritních akcionářů. Navíc jsi tu debatu ještě strýmoval onlajn, aby to vidělo a slyšelo co nejvíc lidí. Stalo se. Slyšel a viděl to i Michal Šnobr a ozval se… Jeho akcie jaksi začaly padat dolů… A s nimi i celý kapitálový trh. Ano, kdybyste to s vykoupením minoritních akcionářů mysleli vážně, mělo by to logiku. Ale když jsi to druhý den dementoval, udělal jsi z toho škodu beze smyslu. Byl u nás někdy nějaký ministr, který by jednou větou udělal takový průser celé ojrohodnotné vládě? Vždyť lidi od ČEZu vás drželi. Dali jste jim opulentně vydělat na drahých energiích.
Nekompetentní jste tam všichni, od profesora přes elektrikáře až po valkýru na obraně, ale nikdo z nich ze sebe nedokázal udělat pitomce tak veřejně a přímočaře. Ani Langšádlová ne a to je vysoká laťka. Ty ses vlastně sám usvědčil… Pořídil sis marketingový tým, kvalitní záznamovou techniku, silné datové připojení… i na gorily zbylo… a oni ten průser nasnímali a odvysílali. Navíc jsi těm debatám (a sobě) udělal obrovskou reklamu…
Ještě v neděli jsi kopal jámu Fialovi a v úterý už jsi byl v ní. Nedávno jsem psal, že největším nepřítelem je vlastní sebevědomí.
Tak povídej, Vítku, jaké to je? Jaké to je, když jsi sám prokazatelný dezinformátor, který způsobil nejspíš miliardové škody těm, kteří vás drželi u vesla? Neměl by nastoupit tvůj K.R.I.T.? Pro to jsi ho zakládal, ne? Aby nikdo ani verbálně nepoškozoval vaše palermo? Neměl by vyskočit nějaký koordinátor pro potírání dezinformací a požadovat pro tebe stejně přísný trest jako pro Tušla s Čermákem? Neměli by se ozvat všichni ti Manipulátoři a požadovat tvůj konec? Co ten zrzek v hnědé košili? Neměl by vyskočit a začít organizovat demonstrace? Co orgány činné v trestním řízení, neměli by dělat nějaké trestní řízení? Aha, oni pracují pod tebou, takže asi ne. Dezinformace je to, co udělají jiní. Co uděláš ty, to je politováníhodná chyba.
Tvrdost k těm dole a slabost k těm nahoře. To je naše justice.
Jaké to je, když si najmeš marketingový tým, který tě má dostat do nebetyčných výšin, ale dopadne to jako vždycky? Jaké to je, udělat si reklamu na celou republiku ausgerechnet s takovým průserem? Vidím Blyštivého Péťu, jak si oddechl… konečně má někdo větší malér než on. Konečně ze sebe někdo udělal univerzálního viníka, konečně je tu někdo, kdo je ještě větší blbec, než jsme doufali. A ještě to udělal v přímém přenosu a žádné dýp fejk video neudělalo takový zásah, jako originál.
Právníci říkají, že největším spojencem je blbost protistrany… Už vím, jak to mysleli.
Víš, já jsem pro svobodu slova. Rozumím tomu, že lidé dělají chyby a podle mě by měli být posuzováni velkoryse. Za nevymáchanou hubu nemají být tresty a paragraf za šíření poplašné zprávy byl vymyšlen, aby lidi neburcovali k výjezdu hasiče či záchranku pro legraci. Až vy jste začali kriminalizovat všechno, co se vám nehodilo do krámu. Ty konkrétně jsi se v tom nejvíc angažoval.
Teď jsi vypustil nepravdivou zprávu, která poškodila tvoje kámoše . Škoda se už stala na všech frontách. Ne v korunách, ale v milionech a možná i miliardách. A i když jsi se omluvil, škoda trvá. Nedělám si iluze o českém soudnictví. Ale tento dvojí metr už nikdy nezmizí. Kdybyste se k zestátnění ČEZu přihlásili, mohli jste být alespoň hrdiny pro národ proti energobaronům. Takhle jsi u národa za pitomce a u Šnobra za zrádce… To jsou vyhlídky, že?
Letos jsi měl několik velkolepých zásahů. Třeba tvoje prohlášení, že když se zločinu dopustí stát, je potrestán stát i se všemi svými občany. Což se dokonale hodí na sudetské Němce. Mnohem víc než na Rusy. Nebo prohlášení, že Pavel Řeporyjec Novotný nevyhrožoval jednotlivci, ale národu a to se smí. Chtěl jsem se tě na to zeptat, až budeš debatovat ve Vyškově… ale to jsem fakt netušil, že to ještě dokážeš překonat. A tak nějak tuším, že další debaty se už konat nebudou… kdo ví, co bys mohl ještě prozradit…
Jo, a už jsi to Fialovi řekl?

 
  Vidlák

The post Jaké to je? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden