Snaha o boj s cenzurou: V USA založili reklamní platformu pro anglickojazyčná alternativní média
RSS

Snaha o boj s cenzurou: V USA založili reklamní platformu pro anglickojazyčná alternativní média


Běžný čtenář samozřejmě nemá žádné tušení o nátlaku, kterému většina provozovatelů alternativních médií podléhá. A je celkem jedno, zda jde o USA nebo státy EU, kde je tento tlak zřejmě ještě mnohem větší.
Snaha o likvidaci názorových oponentů je viditelná v mnoha zemích a je o to úpornější, oč víc se ukazují lži mainstreamových médií, aktuálně zejména z „doby Covidové.“
Nicméně již brzy zřejmě nebude udržitelná ani klimatická lež, protože už i zde systém velmi přestřeluje a stále víc lidí odhaluje i tento velký hoax.
Ovšem tato odhalení nenajdete v mainstreamových médiích. Ta slouží pouze k jednostranné propagandě, bez šance dát prostor jiným názorům.
EU – v čele s Jourovou – již dlouho vymýšlí, jak nemainstreamová média v Evropě zlikvidovat, přičemž se neštítí druhým dechem dodávat, že jsou pro „svobodu slova.“
Nejinak je tomu v USA, kde se za Bidena cenzura silně vyostřila a systém i tam jde stejným směrem.
Jak se sama Jourová naposledy chlubila v Davosu, k cenzuře dochází cestou demonetizace, tedy „vyhladovění.“ To konkrétně znamená znemožněním alespoň kompenzovat náklady na weby reklamou.
Tedy takovou, která by skutečně náklady kompenzovala a kde by se alternativní média dočkala i pravidelných plateb, což například u odpudivých reklam, které jako jediné mohou být v těchto médiích zveřejněny, nelze očekávat.
Provozovatelé alternativy jsou rádi, pokud za takové reklamy přijde jednou za tři měsíce 200 dolarů. To samozřejmě náklady kompenzovat nemůže a už vůbec se tím nezaplatí mnoho hodin strávených každý den – včetně víkendů a svátků –  u počítače.
Asi taková je situace alternativy v USA, Velké Británii i Evropě díky postupující cenzuře.
Nyní se alespoň nezávislá média v anglicky mluvících zemích dočkají záchrany, díky níž možná nebudou záviset na příspěvcích čtenářů a ani na nevzhledné reklamě agentur, které často „zapomínají“ platit.
Založením marketingové agentury „Uncommon Sense“ a reklamní platformy „Uncommon Ad Space“ by měly společnosti dostat příležitost oslovit ty desítky milionů lidí, kteří se již dávno rozloučili s mainstreamem a přestěhovali se na na alternativní média.
V USA je dokonce tento trend velmi silně patrný, zatímco čtenáři mainstreamu tam ubývají, alternativě přibývají. Nová reklamní agentura nyní nabízí inzerentům možnost využít těchto systémem demonetizovaných platforem.
Uncommon Ad Space , nová reklamní platforma, bude zpočátku zahrnovat několik důležitých nezávislých webů jako ZeroHedge, The Daily Skeptic a Spiked. Nová agentura bude mít také reklamy na „X“ a Rumble.
Dá se předpokládat, že během následujících týdnů a měsíců se součástí projektu stane ještě více takových platforem.
Tímto by mohlo být „zachráněno“ mnoho anglickojazyčných platforem, jejichž náklady na provoz rostou. Čtenáři by navíc viděli, které firmy se neobávají inzerovat na alternativních médiích – a tedy otevřeně podporují svobodu slova.
Tyto firmy pak mohou podpořit třeba tím, že budou jejich výrobky při nákupech preferovat.
Otázka je, kdy někdo přijde s něčím podobným i pro Evropu, kde by ovšem muselo jít o mnohojazyčnou platformu. Cenzurní tlak EU roste a s problémy se potýká většina vydavatelů alternativních médií.
Brzy se má navíc cenzura ještě dále přiostřit, což si o podobný protitlak – třeba v podobě evropské reklamní platformy obdobné té americké – přímo žádá. Když nic jiného, tak bruselské totalitáře by to řádně namíchlo.
Ostatně, ani tyto stránky nemají své jisté. Nechci vás obtěžovat problémy, které právě řeším, ale pravděpodobně i u mne povedou již během několika týdnů k dilematu: ukončit psaní stránek nebo začít vybírat platby od dobrovolných dárců.
Toto dilema by zde nebylo, pokud by i pro Evropu působila podobná platforma, jakou zakládají v USA nyní alespoň pro anglickojazyčné weby…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 6 Průměrně: 5 ]







Článek Snaha o boj s cenzurou: V USA založili reklamní platformu pro anglickojazyčná alternativní média se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden