V čínském bytovém domě žije až 20 tisíc lidí
RSS

V čínském bytovém domě žije až 20 tisíc lidí


ČÍNA – Bytový dům Regent International v čínském Chang-čou je známý tím, že počet jeho obyvatel je srovnatelný s malým městem, tedy asi 20 000 lidí. (Foto: X)









Budova Regent International ve tvaru písmene S, která se nachází v Qianjiang Century City, centrální obchodní čtvrti Chang-čou, byla původně navržena jako luxusní hotel, ale následně byla přestavěna na kolosální bytový dům, jehož pokoje se proměnily v tisíce luxusních rezidenčních bytů.





Impozantní budova je 206 m vysoká a má 36 až 39 pater, podle toho, na které straně se nacházíte, a jako každá samostatná komunita nabízí řadu zařízení a podniků, jako je obří stravovací zařízení pro desítky tisíc obyvatel, ale také bazény, holičství, nehtové salony, středně velké supermarkety a internetové kavárny. V budově najdete vše, co potřebujete, takže technicky vzato ani nemusíte vycházet ven.



Budova Regent International, kterou navrhla Alicia Loo, hlavní designérka druhého sedmihvězdičkového hotelu na světě, hotelu Singapore Sands, byla slavnostně otevřena v roce 2013 a rychle se stala jednou z nejoblíbenějších staveb v Chang-čou. Většinu jejích obyvatel tvoří mladí profesionálové, kteří nedávno dokončili vysokou školu nebo se na ni chystají, ale najdete zde i mladé vlivné lidi a také malé firmy.



Podle článku čínské zpravodajské agentury Sina se menší byty bez oken obvykle pronajímají za zhruba 1 500 RMB (220 USD) měsíčně, zatímco větší jednotky s balkonem si můžete pronajmout až za 4 000 RMB (550 USD) měsíčně a více. Soudě podle rušné atmosféry má Regent International dostatek nájemníků.



Bytový dům Regent International v Chang-čou, který nabízí více než 260 000 metrů čtverečních plochy, je jedním z největších svého druhu v Číně. O počtu obyvatel se na čínských sociálních sítích vedou diskuse, ale soudě podle počtu pokojů a podlaží se odhaduje, že v budově žije v daném okamžiku 11 000 až 22 000 lidí.



Fotografie a videa z Regent International se začaly minulý měsíc virálně šířit na západních sociálních sítích a některé příspěvky zaznamenaly miliony zhlédnutí. Většina lidí je z počtu obyvatel ohromena, někteří prohlašují, že vyrůstali ve městech, kde žilo méně lidí, než kolik jich pojme tato kolosální budova.





Článek V čínském bytovém domě žije až 20 tisíc lidí se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden