Britská letadlová loď se před velkým cvičením NATO porouchala
RSS

Britská letadlová loď se před velkým cvičením NATO porouchala


VELKÁ BRITÁNIE – Tento neúspěch přišel v době, kdy byli ministři varováni, že Británie není dostatečně připravena na vedení totální války kvůli nedostatku zásob a krizi v náboru do ozbrojených sil. (Foto: Wikimedia)









Odjezd letadlové lodi královského námořnictva HMS Queen Elizabeth na největší cvičení NATO od dob studené války byl na poslední chvíli zrušen poté, co byl při závěrečných kontrolách zjištěn „problém“ s hřídelí vrtule.




Co budeme dělat, až přijdou Rusové? Norská satira válcuje internet

K tomuto selhání došlo 18 měsíců poté, co sesterská loď HMS Prince of Wales ztroskotala u ostrova Wight poté, co vyplula do USA a měla poruchu na spojce pravé vrtule.



Nyní bude připravena nahradit vlajkovou loď flotily za 3 miliardy liber na rozsáhlém cvičení, kterého se zúčastní více než 40 plavidel.




Německo varuje, že Putin může zaútočit na NATO za méně než deset let

Tento úder přišel v době, kdy byli ministři varováni, že Británie není dostatečně připravena na vedení totální války v situaci nedostatku zásob a krize v náboru do ozbrojených sil.



Výbor pro obranu Dolní sněmovny prohlásil, že armáda je „trvale přetížená“ , přičemž „neustálý tlak“ na personál zhoršuje krizi v oblasti náboru a udržení personálu, v jejímž důsledku z ozbrojených sil odchází více lidí, než do nich nastupuje.



Zdroj: independent.co.uk




Šándor vysvětlil, proč se Rusko rozhodlo zaútočit na Ukrajinu

Článek Britská letadlová loď se před velkým cvičením NATO porouchala se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden