Glosa MM: Švýcarsko varuje
RSS

Glosa MM: Švýcarsko varuje

Mladí Češi přípravu na důchod podceňují, spoří si jen polovina z nich .
Ten titulek je opravdu ze včerejška! Neuvěřitelné!


Švýcarsko varuje mezinárodní společenství před negativními důsledky zvažovaného rozhodnutí darovat zadržené ruské finanční prostředky Ukrajině, prohlásil na mezinárodní konferenci o obnovení Ukrajiny v Luganu švýcarský prezident Ignazio Cassis. Takové rozhodnutí by se stalo nebezpečným precedentem a podkopalo by základy liberálního řádu.
„Vlastnické právo, právo vlastnit majetek, je základním lidským právem a může být odepřeno jen na základě legálního právního postupu.“
. Tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean – Pierre:
„Tvrdíme už měsíce, že boje na Donbasu se mohou protáhnout. Viděli jsme zisky a ztráty na obou stranách a vidíme je i dnes. To ale neznamená, že Rusové budou schopni dosáhnout svých cílů, a Ukrajina přestane bojovat.“

.
Aerolinky British Airways zruší od srpna do konce října dalších 10 300 letů, zejména kvůli nedostatku zaměstnanců. S odvoláním na leteckou společnost o tom ve středu informovala agentura AFP. To v přepočítání na dny vychází asi na 110 zrušených letů denně.
Není nejvyšší čas začít se starat o domácí záležitosti?
Slovenský generál Pavel Macko:
Pokud se Putinovi podaří na Ukrajině zvítězit, není důvod se domnívat, že se zastaví na jejích hranicích. Proč by v takovém případě nemohl obsadit například takové Pobaltí nebo vyprovokovat převrat na Slovensku nebo i v Česku a pak ho na poslední chvíli „zachránit“ jako rozený „mírotvůrce“?
Za mého mládí se používal výraz „khakimozek“…
Ukrajina zakázala mužům ve věku 18 až 60 let, tedy v branném věku opouštět místo bydliště bez zvláštního povolení, oznámil v úterý generální štáb ukrajinské armády. Nařízení v ukrajinské společnosti vzbudilo vlnu nevole. Prezident Volodymyr Zelenskyj armádu za rozhodnutí kritizoval a prohlásil, že o něm nevěděl a bude žádat vysvětlení.
Bez komentáře.
Skvěle placení analytici mají konečně jasno: Ropa bude za 65 (Citibank) nebo 380 (JP Morgan) dolarů za barel.



MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Švýcarsko varuje first appeared on .


Nejčtenější za týden