Tucker Carlson udělal rozhovor s Vladimirem Putinem
RSS

Tucker Carlson udělal rozhovor s Vladimirem Putinem


RUSKO – Bývalý moderátor televize Fox News Tucker Carlson vedl rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem během jeho návštěvy Moskvy, uvádí se v internetové zprávě. (Foto: Youtube)









Ruská média uvedla, že Carlson navštívil ruské hlavní město, kde byl spatřen ve Velkém divadle. Kremlu přátelský list Izvestija zveřejnil video, na němž se jeho novinář ptá Carlsona, co dělá v Rusku a zda bude dělat rozhovor s Putinem, na což mu Carlson odpověděl: „Uvidíme.“ Kanál Mash Telegram uvedl, že Carlson přiletěl do Moskvy přes Istanbul 1. února.



Alexej Venediktov, bývalý šéfredaktor rozhlasové stanice Echo Moskvy, která byla kritická vůči Kremlu, než byla uzavřena během omezování svobody médií, napsal na X, dříve Twitteru, že se rozhovor mezi dvojicí uskutečnil.




Rozhovor s Putinem bude? Carlson viděn, jak opouští Kreml

„Pokud vím, Tucker Carlson dostal, co chtěl,“ napsal v úterý Venediktov v ruštině. Příspěvek sdílel šéf moskevské kanceláře listu The Financial Times Max Seddon, který napsal: „Ruský novinářský gádžo Alexej Venediktov tvrdí, že Tucker Carlson během pobytu v Moskvě skutečně poskytl rozhovor Vladimiru Putinovi.“



Příspěvek sdílel také korespondent deníku The Guardian Pjotr Sauer, který napsal: „Tucker Carlson dokázal udělat rozhovor s Putinem, jak tvrdí Alexej Venediktov, bývalý redaktor deníku Echo Moskvy, který má dobré kontakty.“



Šéfredaktorka kremelské propagandistické stanice RT Margarita Simonjanová 20. srpna 2023 na kanálu Russia-1 uvedla, že Carlson požádal o rozhovor s Putinem, a dodala, že konzervativní komentátor „odvádí skvělou práci“.




Někteří nebudou mít radost. Tucker Carlson bude mluvit s Putinem?

Carlson pravdivost tvrzení Simonyanové nepotvrdil, ačkoli následující měsíc řekl švýcarskému časopisu Die Weltwoch, že se pokusil udělat rozhovor s Putinem, ale „americká vláda mi v tom zabránila“, aniž by to blíže specifikoval.



Simonyan se rovněž zabýval zvěstmi o Carlsonově vystoupení v Moskvě, když tento týden stejnému kanálu řekl: „Dá-li Bůh, je to pravda a všechno se podaří.“



Zdroj: newsweek.com
Článek Tucker Carlson udělal rozhovor s Vladimirem Putinem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden