TO SE PROSTĚ NESMÍ UŽ NIKDY DOPUSTIT
RSS

TO SE PROSTĚ NESMÍ UŽ NIKDY DOPUSTIT


V minulém článku jsme zmínili snahu Evropské komise vedené Ursulou von der Leyen přinutit v rámci destruktivního plánu zvaného Green Deal majitele většiny nemovitostí k tzv. jejich zateplení.  Nevíme, je li předsedkyně EK zainteresovaná v průmyslu dodávající izolační materiály stejně, jako měla svůj podíl na zisku farmaceutických společností vyrábějících pseudovakcíny proti covidu, díky čemuž doteď státy EU nakupují a vzápětí vyhazují tento produkt v hodnotě miliard korun měsíčně, ale nikoho by to už asi nijak nepřekvapilo. Jisté je, že celý proces zateplení budov (u genderového se jim to už nadmíru daří) je v plánu na blízkou budoucnost a jde o naprosto totální a extrémně nákladný nesmysl.

Podstatné na celém prvním odstavci je především jedno slovo, a to to předposlední. Tedy ,,nákladný“. Záměrem elit je znemožnit nižší a střední vrstvě vlastnit své bydlení. Nejde o žádnou úsporu energie, celý Green Deal je především nástrojem k získání moci a nadvlády nad těmi národy, které se inteligencí a schopnostmi vymykají celosvětovému průměru. Nikoho v rámci ekologie nezajímá Afrika či Jižní Amerika, Střední či Blízkovýchodní Asie, Green Deal má dopadat především na Evropu a částečně na Severní Ameriku a Východní Asii. Zatímco Evropa jím bude strádat, USA, a především Čína, by mohly spíše profitovat. A to díky dodávkám plynu, který má nahradit jiná fosilní paliva, aniž by se kdokoliv zajímal o ekologickou zátěž při jeho přepravě přes oceán, zvláště když ho Rusové mají výrazný nadbytek a většině států ho rádi prodají. Zda li i nám po eskapádách militantních pětikoaličních politiků, to je otázka. A u Číny jde především o dodávku technologií. O Green Dealu, ekologii, CO2, elektromobilitě a obrovském množství lží a manipulací bychom mohli hovořit bez přestávky týdny, to ale není záměrem tohoto článku.
Tím je naopak snaha připravit nás o nemovitosti.  Povinnost zateplit budovy a získat energetický štítek může být první selekcí majitelů na ty, kteří na to mají, a na zbytek přinucený odprodat své domy a budovy. Týká se to jak soukromníků, tak i firem. Pozor na to, změna majitele má být v brzké době podmíněna právě vlastnictvím energetického štítku a většina i poměrně nových domů spadá do kategorie mimořádně neekonomické, byť v reálu to vůbec nemusí být pravda. Nikoho nezajímá síla zdí Vašeho domu, stavební materiál. Stačí, že jste logicky odmítli olepit dům plesnivějícím polystyrénem a stavěli jste v době, kdy dvojskla byla vrcholná technologie při výrobě oken, a máte smůlu. A to můžete mít čtyřiačtyřicítku porotherm, případně i s izolační pěnou v pórech, nikoho to nezajímá. Stejně tak jsou diskriminovány určité zdroje tepla, protože ,,frčí“ drahá a neekonomická tepelná čerpadla a nebezpečné střešní solární panely schopné Vám zatopit zahořením i v létě. Jisté je, že náprava tepelných ,,nedostatků“ jde do miliónů zaplacených i přes částečné dotace právě majiteli nemovitostí.
Jak jsme řekli, zateplení budov je první selekcí mezi majiteli.  Následovat bude navýšení daní. NERV, tedy vládní poradní tým pseudoekonomů navrhuje vládě razantní zdražení nemovitostí, a to údajně dle zahraničních modelů. Například švýcarského. Jenže celý švýcarský systém je jaksi naprosto odlišný od našeho. Jestliže už letos zaplatí majitelé mnohem vyšší daně z nemovitosti, než tomu bylo loni, pak v plánu je mnohem vyšší přítok financí do státní pokladny. Představte si, že by Vás během relativně krátkého časového úseku nutili odvádět desetinásobek současného poplatku za to, že jste si z mnohokrát zdaněných Vašich finančních prostředků pořídili jakoukoliv nemovitost a stát od Vás za to chce vybírat další vysoké výpalné. Ten stát, který už beztak živíte tím, že tu žijete a odvádíte desítky jiných daní. A při vědomí, že jakkoliv plná státní kasa nebude pro politiky nikdy dostatečně naplněna, protože….třeba Ukrajina, EU, válka s Ruskem či například solidarita s barmskými ženami.
Co bude následovat? Nemáte na daně, zabaví Vám nemovitost.  Státní budovy jsou z obliga, stát sám sobě může platit do aleluja. Bohaté firmy si peníze na daně vytáhnou ze zákazníků, tedy z nás, nebo odejdou podnikat jinam, což je také kontraproduktivní. Zámožní jednotlivci si své bydlení také ,,utáhnou“, jejich způsob obživy umožní na povinné odvody získat prostředky z podnikatelské činnosti. Střední vrstva už výrazně zchudnula a na další zvýšení daní většina z ní mít nebude. A v tu chvíli nastoupí gang exekutorů podporovaný státem schopný vyhnat dosavadní majitele domů do stanů či náruče velkých pronajímatelů včetně toho, kterého ze sebe může udělat právě stát. S lehkou nadsázkou tomu říkejme znárodnění Vašeho dosavadního majetku. A k němu nadšeně Pětikoalice (a nedělejme si iluzi o ANO) míří.
Levice nikdy neměla v plánu nechat lidem majetek.  A označovat liberály jako pravici, je protimluva a drzost. i když jde o ODS či Top09. Nejen Piráti mají v úmyslu návrat k rudým praktikám, i když doplněným stejně nebezpečným zeleným nádechem. A je třeba si také uvědomit, že daně z nemovitostí se netýkají jen budov, ale i pozemků. Tedy každého, kdo na nich cokoliv pěstuje či chová. Jde o další útok na naše občany pečlivě připravený tak, aby nám nic nezbylo. Přesně tak, jak prosazuje Schwab na WEF v Davosu. Jen to přesvědčení, že budete šťastní, když nebudete nic vlastnit, si jen těžko dokážeme představit. A Vy pořád dřepíte doma a čekáte, kdo to vyřeší za Vás. Přitom je to Váš velký problém.
Zdroj


Nejčtenější za týden