Německo: Nová mapa ukazuje jasné politické rozdělení, které kopíruje železnou oponu
RSS

Německo: Nová mapa ukazuje jasné politické rozdělení, které kopíruje železnou oponu


V Berlíně i Bruselu mají hrůzu z volebních preferencí Němců, kteří žijí v oblasti bývalé NDR. Jen díky východním zemím zřejmě vyšle Německo do EU velký počet europoslanců za AfD, přičemž výraznému poklesu preferencí nepomohly ani stávající „demonstrace proti pravici,“ organizované německou vládou, Sorosem financovanými neziskovkami a Antifou.
Mapa volebních preferencí jasně ukazuje, že zatímco západ země dává přednost domovské straně bývalé kancléřky Merkelové, která zemi pomohla urychlit cestu k chalífátu, na východě země je v nevídané oblibě AfD.
Zajímavé je, že podobné tendence nejsou patrné v žádné jiné zemi bývalého socbloku, všude jinde mají strany, které požadují odchod z EU, jen velmi zanedbatelné preference.
Je to možná tím, že žádné jiné země neprošly „multikulturní šokovou terapií.“ A nikde jinde také není tak tvrdě prosazována zelená politika, která poškozuje průmysl i zemědělství.
Bývalému východnímu Německu dominuje AfD, zatímco bývalému západnímu Německu CDU, jak jasně ukazuje nová mapa politických průzkumů.
Mapa, kterou nedávno zveřejnil německý agregátor průzkumů veřejného mínění Wahlkreisprognose, ukazuje, že v bývalém východním Německu má Alternative für Deutschland (AfD) jasný náskok téměř v celé bývalé Německé demokratické republice, zatímco v západní části drtivě dominuje  CDU a její bavorská sesterská strana CSU.
Jinými slovy, země je ostře rozdělena na to, co bylo kdysi Západním Německem (NSR) a Východním Německem (NDR).
Institut na mapě  vybarvil německé volební obvody Bundestagu  podle stranických preferencí. Černá barva představuje středopravicovou Křesťanskodemokratickou unii (CDU), modrá Alternativa pro Německo (AfD), červená Sociálně demokratická strana Německa (SPD) a zelená Zelení.
Čím slabší barva, tím menší je náskok strany ve volebním obvodu, a čím tmavší barva, tím je strana dominantnější.
CDU dominuje v západním Německu mimo velká města a AfD ve východním Německu mimo Berlín.
CDU a AfD jsou dokonale sladěny s bývalou hranicí mezi bývalou Německou demokratickou republikou a bývalým západním Německem.
Výjimek je minimum: na severu Lipska má CDU těsný náskok, zatímco na jihu vede nová strana Sahry Wagenknechtové, Aliance Sahry Wagenknechtové (BSW), která se odštěpila od Levicové strany.
BSW má náskok také v Chemnitzu.
Celkově má CDU v novém průzkumu celostátně 27 procent, zatímco AfD 19 procent. Pokles z nedávno naměřených 23% zaznamenala AfD zejména díky nástupu Aliance Sahry Wagenknechtové (BSW). Protesty v tom zřejmě přílišnou roli nehrály.

Berlín má snad nejkomplikovanější politickou mapu: ve čtvrtích Steglitz-Zehlendorf, Reinickendorf, Spandau, Tempelhof-Schöneberg, Neukölln a Charlottenburg-Wilmersdorf vyhrává CDU, zatímco Friedrichshain-Kreuzberg, centrum města a Pankow patří Zeleným.
Treptow-Köpenick se drží s Levicovou stranou a Lichtenberg a Marzahn-Hellersdorf se přiklánějí k AfD. Oblast kolem Postupimi je jediná, která sympatizuje s vládnoucí SPD. Celé bývalé východní Německo navíc ukazuje, že nejpopulárnější stranou v oblasti je AfD.
Na druhou stranu v západním Německu se AfD dokázala ujmout vedení pouze na dvou místech, a to překvapivě v bohatých městských čtvrtích: Gelsenkirchenu v Porúří a Mannheimu, druhém největším městě Bádenska-Württemberska.



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Nová mapa ukazuje jasné politické rozdělení, které kopíruje železnou oponu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden