Zelenský odvolal z funkce vrchního velitele Valerije Zalužného a na jeho místo nastoupí generál Oleksandr Syrský! Armáda je v prdeli a Ukrajina je nemocná a šílená země odtržená od reality! Alexej Arestovič natočil z exilu v USA dosud nejdrsnější kritiku
RSS

Zelenský odvolal z funkce vrchního velitele Valerije Zalužného a na jeho místo nastoupí generál Oleksandr Syrský! Armáda je v prdeli a Ukrajina je nemocná a šílená země odtržená od reality! Alexej Arestovič natočil z exilu v USA dosud nejdrsnější kritiku


Zelenský odvolal z funkce vrchního velitele Valerije Zalužného a na jeho místo nastoupí generál Oleksandr Syrský! Armáda je v prdeli a Ukrajina je nemocná a šílená země odtržená od reality! Alexej Arestovič natočil z exilu v USA dosud nejdrsnější kritiku kyjevského režimu, zatímco parlament poslal do druhého čtení nový mobilizační zákon!
A je to tady! Volodymyr Zelenský ve čtvrtek v podvečer odvolal [ 1 ] z funkce vrchního velitele ukrajinské armády Valerije Zalužného a místo něho pověřil velením armády generála Oleksandra Syrského, dosavadního velitele ukrajinských pozemních vojsk. Ten to sice podle informací na původní schůzce se Zelenským odmítl, ale Zelenský ho nyní do funkce jmenoval tak jako tak.
V této chvíli  může jít o jmenování tzv. direktivním rozkazem, bez souhlasu samotného Syrského, který s tím samozřejmě nemůže nic dělat a musí to přijmout. Zelenský neměl na výběr, protože není z čeho vybírat. Druhou možnosti byl Kyrylo Budanov, šéf ukrajinské vojenské rozvědky GUR, která ale má mezi ukrajinskými vojáky opravdu mizernou pověst. Zelenský tak neměl na výběr, do pozice určil Syrského.
Oleksandr Syrský, nový vrchní velitel AFU Podle posledních informací by měl Valerij Zalužný zamířit do Londýna jako nový ukrajinský velvyslanec ve Velké Británii, ale tato informace se musí ještě ověřit. Odvolání Zalužného prý proběhlo se souhlasem Pentagonu a USA, i když podle amerického tisku nešlo o aktivní souhlas, ale jen o pasivní vzetí faktu na vědomí, že Zalužný prostě v Kyjevě končí, protože Zelenský v něm vidí rivala a politického konkurenta. A v této situace je jasné, že Kyjev prostě neúspěch v loňské ofenzívě chce hodit na Zalužného, aby se mohlo říct, že viník byl nalezen a odejit. Ve skutečnosti odchod Zalužného může být počátkem konce ukrajinské armády.
VIDEO: Armáda je v prdeli!
Bývalý poradce Volodymyra Zelenského pro otázky národní bezpečnosti Alexej Arestovič se po čase opět ozval a v posledním videocastu už to bylo doslova jako v pořadu ruské státní televize, protože výroky, které z Arestoviče začaly vypadávat, lze jednoznačně posoudit jako dosud nejdrsnější výroky na adresu kyjevského režimu. Arestovič totiž už narovinu prohlásil, že ukrajinská armáda je v prdeli a Ukrajina je prý dnes už nemocná a šílená země odtržená od reality.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v49lf6o","div":"rumble_v49lf6o"});
A to kvůli tomu, že vrchní velení ukrajinské armády a Zelenského režim tvrdí celému národu pohádky o tom, že Ukrajina obnoví svoji státnost do hranic z roku 1991, což znamená vytlačení Rusů jak z Donbasu, tak i z Krymu. T ohle neustále vykřikují politici v Kyjevě, ale vojákům přitom v zákopech mrznou palce, protože armáda je podle Arestoviče v totálním rozkladu. Tohle kdyby říkal nějaký ruský analytik, tak by nás to nepřekvapilo, ale tato slova zazněla od Alexeje Arestoviče, který byl ještě před rokem v lednu poradcem Zelenského pro otázky národní bezpečnosti. A v polovině roku 2022 přitom sám Arestovič básnil o tom, jak do konce roku 2022 budou Ukrajinci na Krymu a Rusko bude poraženo.
Arestovič je v exilu v USA a zřejmě pod ochranou CIA
Zatímco u většiny Zelenského pobočníků se tato agitka jede dosud, v případě Arestoviče již na podzim roku 2022 začalo docházet ke změně rétoriky a začal vypouštět kritické informace o situaci v AFU a v loni v lednu to skončilo jeho vyhazovem z pozice poradce Zelenského, když odhalil, že raketový útok na bytový komplex v Dněpropetrovsku neměla na svědomí ruská raketa, ale chybná palba ukrajinské PVO obrany, protože šlo o dopad rakety z ukrajinského PVO komplexu S-300.
Za toto prozrazení incidentu, že nešlo o ruskou vinu, dostal vyhazov z pozice poradce. Arestovič se poté krátce potom přesunul do Izraele na krátkou dobu a nakonec skončil v USA, odkud teď vysílá své videocasty. Podle informací má v USA status osoby pod mezinárodní ochranou, kterou mu poskytlo americké ministerstvo zahraničí, čili v podstatě jde o formu azylu. Podle ruských novinářů je vysoce pravděpodobné, že Arestovič může mít agenturní zařazení v Ústřední zpravodajské službě (CIA).
Arestovič s Dmitrijem Gordonem ve videu z léta 2022 o tom, jak do konce roku bude AFU na Krymu Nicméně Arestovičův příběh je velmi podivný, protože mnoha Ukrajincům připadá, že Arestovič je od počátku ruským anebo naopak americkým agentem. Proč by ale americký agent měl za úkol destabilizovat Zelenského vládu tím, že začne pouštět do světa informace doslova jako převzaté z Kremlu? Arestovič totiž plní na ukrajinské politické scéně nejasný úkol destabilizace Zelenského vlády a nemusí to být jen v zájmu Ruska. Američané už opravdu mohou jet jiný projekt, který se dalece odlišuje od toho, co momentálně dosud razí Joe Biden a Bílý dům. Americké tajné služby totiž pracují jinak, pro více různých zájmů a více pánů.
Ukrajinský parlament poslal do druhého čtení drakonický mobilizační zákon, na frontů půjdou i všichni vysokoškoláci od 5. semestru nahoru!
A v této chvíli Zelenský na sílu protlačil [ 2 ] v ukrajinském parlamentu v prvním čtení mobilizační zákon. Ukrajinská Nejvyšší rada totiž schválila v prvním čtení skandální návrh zákona o zpřísnění mobilizace, uvedl poslanec Oleksij Gončarenko na svém kanálu Telegram. “ Rada přijala jako základ vládní návrh zákona o mobilizaci. Pro – 243 ” – napsal poslanec. Podle něj ještě proběhne druhé čtení, dokument bude pozměněn. Hončarenko uvedl, že on sám hlasoval proti. Jak píše ukrajinské vydání “Strana.ua”, podle návrhu zákona se zavádí toto:

Mobilizační věk se snižuje z 27 na 25 let
Zavádějí se elektronická předvolání

Nedostavení se na výzvu bude mít za následek zablokování všech bankovních účtů, zákaz používat auto a cestovat do zahraničí


Studenti magisterských a inženýrských programů a postgraduální studenti studující na základě smlouvy ztrácejí nárok na odklad z mobilizace


Osoby dříve odsouzené za méně závažné trestné činy jsou nyní rovněž předmětem mobilizace


Poskytování konzulárních služeb v zahraničí bude prováděno pouze po předložení vojenského průkazu


Při cestách do zahraničí musí osoby povinné k vojenské službě dodatečně předložit vojenský průkaz se značkou zrušení registrace


Demobilizace vojenského personálu je plánována po 36 měsících služby, ale měla by být zavedena až na příkaz nejvyššího vrchního velitele.


Podle poslankyně Iryny Heraščenko nebyl při hlasování už přítomen vrchní velitel AFU Valerij Zalužný, o jehož možné blížící se rezignaci informovala masmédia. Vládní návrh zákona předložil ministr obrany Rustem Umerov. Vrchní velitel Zalužný v sále nebyl, ačkoli kancelář Vladimira Zelenského chtěla prezentaci projektu přenést právě na něj, napsala v Telegramu.
Ukrajinská armáda začala odvádět už i ženy, muži už nejsou
Geraščenko zdůraznil, že vládní návrh zákona má korupční rizika a není v souladu s ústavou. Navzdory námitkám její strany byl dokument projednán ve zkráceném řízení, tedy “ bez otázek, bez odpovědí, bez diskuse “. Podle ní parlamentní výbor pro národní bezpečnost podpořil rozhodnutí podpořit vládní návrh zákona deset minut před jeho projednáváním ve sněmovně. Nový návrh zákona o mobilizaci, který připravila republiková vláda, byl Nejvyšší radě předložen 30. ledna. Ukrajinská masmédia informovala, že podle tohoto návrhu zákona se osoby podléhající mobilizaci budou muset do 60 dnů dostavit na vojenské odvodní úřady k objasnění svých legitimací.
AFU začala koncem minulého roku odvádět už i ženy Kromě toho, jak informovalo ukrajinské ministerstvo obrany, návrh nepočítá s odvodem zdravotně postižených osob a ponechává beze změny právo stěhovat se bez povolení vojenského odvodního úřadu. Proti dokumentu se postavilo ukrajinské sdružení “ Evropská podnikatelská asociace ” a požádalo, aby nebyl v této podobě přijat.
Šéfka strany Vlast Julija Tymošenková prohlásila, že nový návrh mobilizačního zákona je nepřijatelný a jeho přijetí by bylo zločinem proti zemi. Ukrajina je ve válečném stavu od 24. února 2022, následující den Volodymyr Zelenskyj podepsal dekret o všeobecné mobilizaci. Mužům ve věku od 18 do 60 let je po dobu válečného stavu zakázáno opustit republiku. Deník New York Times již dříve informoval [ 3 ], že Ukrajina usiluje o nábor většího počtu žen do armády, což svědčí o obrovských ztrátách v AFU. Syrský dostal tu nejtěžší roli, jakou mohl. Armádu bez munice, bez zbraní, bez peněz a hlavně bez dostatku mužů.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden