Itálie: Na palubě lodi německé neziskovky natočil libyjský pašerák video, které propaguje pohodlné cesty do Evropy
RSS

Itálie: Na palubě lodi německé neziskovky natočil libyjský pašerák video, které propaguje pohodlné cesty do Evropy


Již dlouhodobě je známo, že zejména Německem, církví a EU dotované neziskovky aktivně spolupracují s ilegálními pašeráky na dovozu džihádistů do Evropy.
Již v minulosti se podařilo najít důkazy proti jisté německé neziskovce, která se později dostala před soud v Itálii, kam džihádisty systematicky dovážela.
Tvrzení o „záchraně na moři“ mají tedy za cíl pouze vytvořit alibi a u méně bystrých jedinců dokonce zajistit podporu této podvratné činnosti.
Zejména německé neziskovky jsou v tomto směru pověstné, přesto jsou nadále štědře dotovány jak tamní vládou, tak německými církvemi a v neposlední řadě také EU či různými Sorosovými organizacemi.
Libyjský pašerák ilegálů a několik jeho spokojených zákazníků natočili propagační video na palubě pašerácké lodi patřící německé neziskovce, která loví „budoucí Evropany“ ve Středozemním moři.
Italské úřady nyní vyšetřují to, čemu říkají „promo videa,“ jejichž cílem je propagovat služby pašování lidí.
Videa byla poprvé spatřena a  znovu publikována organizací Migrant Rescue Watch na X v pondělí 5. února. Podle hlídacího psa videa a fotografie ukazují, jak migranti, jen několik minut poté, co byli „zachráněni“ – tj. předáni neziskovce pašeráky poblíž libyjského pobřeží – začali natáčet, aby poděkovali svému pašerákovi Naseem Areebimu, který vystupuje pod přezdívkou Mazen Al-Zuwari.
Italský deník  Il Giornale  se domnívá , že přinejmenším některé záběry natočil sám Al-Zuwari ze sedadla řidiče své lodi, když samolibě sledoval, jak jeho náklad přebírá německá neziskovka. „Al-Zuwari je číslo jedna“ opakují šťastní  ilegálové a pak je k videu přidána vlastní píseň, která pašeráka dále chválí.
„Záchrana“ se uskutečnila 31. ledna na  Humanity 1 , lodi německé organizace SOS Humanity, která byla často kritizována za to, že funguje jako taxi pro migranty ve Středozemním moři tím, že nabírá migranty těsně u afrických teritoriálních vod a vozí je přímo do Itálie.
Videa oslav pokračují, jakmile jsou všichni migranti na palubě lodi, a ukazují, jak hrstka z nich začala tančit a vyzývat členy posádky, aby se k nim přidali, což dělají s radostí.
Videa nakonec ukazují na webovou stránku s názvem „Arabský vítr“, kde lze kontaktovat pašeráky a domluvit se na cestě. Nelegální přechod přes Středozemní moře může stát asi 5-6 000 dolarů.
O čtyři dny později  Humanity 1  vyložila všech 64 migrantů v Massa Carrara v Itálii, krátce předtím, než byly fotografie a videa nahrány na internet.
Deník Il Giornale  má podezření, že kormidelník lodi Al-Zuwari nebo jeho zaměstnanec se mohl vydat na cestu do Itálie, když předstíral, že je migrant.
Podle organizace Migrant Rescue Watch záběry nejen zachycují naprostou absenci jakéhokoli typu „tísně na moři,“ ale také ukazují, že SOS Humanity byla „úmyslným spoluviníkem,“ což je patrné z videí, která jsou jasně určena k použití jako propagační obsah.
„Prostě další úspěšná dodávka a vyzvednutí lidského nákladu na zavolání, které bylo provedeno za zločinné tajné dohody neziskovky,“ poznamenal hlídací pes.

1/3 #Libya 31.01.24 – [Off the coast of Zuwara] #Migrants with German NGO willful complicit create a promotional advertisement on board the #Humanity1 vessel for one of the most dangerous Libyan human traffickers "Naseem Areebi" ("Mazen Al-Zuwari"). #migrantcrisis #Frontex pic.twitter.com/o2wWwI1jQ3
— Migrant Rescue Watch (@rgowans) February 5, 2024


Tato neziskovka SOS Humanity je jednou ze dvou německých pašeráckých organizací, kterým Berlín udělil 790 000 eur na pokračování a rozšíření své práce ve Středomoří.
Financování způsobilo diplomatický incident mezi Berlínem a Římem, přičemž premiérka Giorgia Meloniová poslala kancléři Scholzovi rozzlobený dopis, ve kterém uvedla, že je rozhodnutím ohromena.
Jak musela Meloniová vysvětlit Scholzovi, přítomnost lodí neziskovek, které obvykle vyzvedávají migranty, kteří nejsou v nouzi a jsou blízko afrického pobřeží, představuje hlavní faktor, který podněcuje nelegální migraci do Evropy.
„Je všeobecně známo,“ napsala Meloniová, „že tyto neziskovky znásobují odjezdy lodí, což má za následek nejen další zátěž pro Itálii, ale zároveň zvyšuje riziko nových tragédií na moři.“
V loňském roce Itálie zaregistrovala více než 155 000 ilegálů, kteří připluli přes Středozemní moře, z nichž mnozí byli vysazeni jednou z desítek lodí pašeráckých neziskovek operujících v této oblasti.
Poté, co byla loni v září obsazena přijímací střediska v zemi, začala Meloniová budovat partnerství  s Albánií, které by mohlo Itálii částečně ulehčit.
Zatímco tyto neziskovky důsledně popírají, že by jejich operace podporovaly ilegální migraci, důkazy říkají něco jiného.
V roce 2018 německá nadace Gefira zjistila , že nejméně devět z těchto neziskovek často vyzvedávalo ilegály přímo na libyjském pobřeží a pak je převáželo přímo do Evropy – tehdy to bylo 39 000 za pouhé dva měsíce.

Incroyable ! La fondation Gefira a enregistré pendant 2 mois les mouvements des bateaux des ONG. Ces ONG, agents de l’invasion migratoire, vont chercher les migrants au plus près des côtes libyennes. Aucune intervention n'a lieu en pleine mer La crise migratoire, c'est eux ! pic.twitter.com/n7VKn13gHI
— Jean MESSIHA (@JeanMessiha) June 21, 2018


Stále někdo pochybuje, že je invaze plánovaná a řízená??
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Itálie: Na palubě lodi německé neziskovky natočil libyjský pašerák video, které propaguje pohodlné cesty do Evropy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden