Souboj o vedení Rakouské socdem SPÖ pokračuje
RSS

Souboj o vedení Rakouské socdem SPÖ pokračuje


Rakouská socdem bojuje o směřování a tím i o život…



Doskozil vs. Babler: Mocenské boje v SPÖ opět začínají



Souboj o vedení vyhrál v červnu 2023 starosta Traiskirchenu Andreas Babler, který porazil hejtmana Burgenlandu Hanse Petera Doskozila. Byla z toho blamáž, protože napřed bylo oznámeno, že vyhrál Doskozil. Pro nejstarší Rakouskou stranu velká ostuda. Nicméně Babler je spíše muž agendy globalismu, ovšem začal už trochu couvat a snaží se mluvit hlavně o sociálních věcech a neřešit moc věci jako je LGBTQ, gender atd…Postavil se i jasně na stranu Izraele po vypuknutí konfliktu v Gaze. Nicméně nechce omezovat migraci, což Doskozil chce.



Rakouské odbory podporují Bablera



Šéf SPÖ Andreas Babler  má za sebou mocné odbory SPÖ jako mocenskou základnu, ale jinak zase začíná stará zákopová válka. Neexistuje žádný přímý kontakt mezi předsedou SPÖ a burgenlandským Hansem Peterem Doskozilem. Babler navrhuje 4 denní pracovní týden a chce podporovat mladé rodiny s dětmi a bytovou politiku.



Doskozil vrací úder



Doskozilův  tlak na  „asylový strop 10 000“   je nekoordinovaný s vedením SPÖ. Burgenlandský guvernér SPÖ se odvolával na starou horní hranici někdejšího kancléře Rakouska a šéfa SPÖ, Wernera Faymanna, která byla zpočátku 37 500 a poté 35 000. Spolkové vedení SPÖ to odmítá, stejně jako SPÖ Vídeň. Její šéf a starosta Michael Ludwig stojí  „za Bablerem“. Vienna Reds proti U-Committee



Několik  představitelů SPÖ hlásí, že Doskozil – který, jak známo, se chtěl stát vůdcem SPÖ – usiluje o  „pomstu Vídni a vedení SPÖ“.  Tyto skupiny viní ze své porážky na stranické konferenci SPÖ. Každopádně bude znovu prosazovat téma  „zákonné minimální mzdy“,  kterou obě skupiny nechtějí.



Volby do EU jako osudný den pro Bablera?



Zde pravděpodobně získá podporu z části SPÖ Dolního Rakouska a Štýrska. Štýrského lídra SPÖ Antona Langa letos konečně čekají zemské volby. Další potíže Bablerovi hrozí také od tyrolského Georga Dornauera. Pokud si SPÖ ve volbách do EU povede  „velmi špatně“ , nebo to bude těsné.



V průzkumech do europarlamentu je SPÖ až na třetím místě s 20 %. první je FPÖ 26 % a druzí lidovci ÖVP 23 %.



Autor: Redakce, 9.2.2024



Zdroj:



https://www.oe24.at/oesterreich/politik/parteien/doskozil-babler-machtkaempfe-in-der-spoe-gehen-wieder-los/584542028



The post Souboj o vedení Rakouské socdem SPÖ pokračuje first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden