Německo: Podívejte se, jak se obohacovači, kteří pobírají dávky na kartě, dostávají k hotovosti (video)
RSS

Německo: Podívejte se, jak se obohacovači, kteří pobírají dávky na kartě, dostávají k hotovosti (video)


Nedávno jste si zde mohli přečíst o prvních oblastech Německa, kde se rozhodli vydávat ilegálům, kterým byl zamítnut azyl, ale stále zůstávají v zemi, dávky namísto v hotovosti elektronicky. Tedy příslušnou částku mají pravidelně k dispozici na kartě, ze které si však hotovost vybrat nesmí a je povoleno jí platit jen za základní potřeby.
Tedy rozhodně si za peníze z karty nekoupí například alkohol nebo cigarety. Část obohacujících „pobíračů dávek“ se rozhodla raději přesunout jinam (což byl zřejmě hlavní účel změn vyplácení dávek) a ti, kteří zůstali, vymýšlí způsoby, jak se k hotovosti dostat.
Jistotou jsou samozřejmě krádeže, ale existují i jiné, legální způsoby. Jak je vidět, tak vynalézavost nezná mezí.
Celá věc už byla testována v Durynsku: Žadatelé o azyl a tolerované osoby, jejichž žádost o azyl byla zamítnuta, ale nejsou deportováni, dostávají v Německu určité sociální dávky.
V závislosti na věku dostávají “kapesné” v rozmezí 100 až 180 eur měsíčně – a to běžně v hotovosti. Žadatelé o azyl z těchto peněz platí jídlo, oblečení, vstupenky, drogerii a náklady na mobilní telefony, ale samozřejmě nikdo nekontroluje, za co skutečně tyto peníze utrácí.
V okrese Greiz se ale postup změnil: peníze na tyto náklady jsou převáděny na platební kartu. Držitel karty se musí 1x měsíčně  dostavit na okresní úřad osobně. Jinak nejsou peníze. Okres nadále platí odmítnutým žadatelům o azyl náklady na ubytování.
Nyní se údajně začal ve větší míře praktikovat zvyk, který byl zaveden již před časem, kdy odmítnutí žadatelé o azyl dostávali pro změnu namísto hotovosti  stravenky.
Tedy podobným způsobem, jako obohacovač z Burkiny Faso, který si zakoupil 200l vody, kterou vylil a láhve záhy vrátil do automatu, odkud může získat hotovost.
Video je pár let staré, ale nyní je údajně možné podobný obrázek vidět v místech, kde jsou dávky pobírány na kartách, stále častěji:

Wie kommt man an Bargeld ran wenn man nur Bezahlkarte hat. Man kauft 200L Wasser, kippt es weg und schmeißt die Flaschen in den Pfandautomat. Der würde bei mir noch am selben Tag im Flieger nach Bagdad sitzen. pic.twitter.com/fGsPrZCDoG
— C.Krämer (@CK_Hessen) February 7, 2024


 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Podívejte se, jak se obohacovači, kteří pobírají dávky na kartě, dostávají k hotovosti (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden