Jak progresivní síly požírají samy sebe
RSS

Jak progresivní síly požírají samy sebe

Americký časopis Intercept otiskl tento měsíc článek o manažerských problémech v amerických progresivních organizacích. Situaci v nich shrnuje jako „naprostý rozklad, který vede k paralýze“. Důvodem jsou podle článku nezvladatelní mladí aktivisté.



Relativně dlouhý článek podrobně popisuje problémy, se kterými se potýkají různé organizace ve Washingtonu. Nekonečné mítingy ve virtuálních kancelářích, seance na usmíření, problémy s hierarchií, rasou, genderem a mocenským postavením.
„Je těžké najít nějakou progresivní organizaci, která by si neprošla bouří nebo zrovna nějakou bouři neřešila.“ Rozbroje zasáhly dokonce organizaci s názvem National Audubon Society.
Přejmenujte ptactvo
Pozn. autora: National Audubon Society je nezisková ornitologická organizace stará více než sto let, jejímž cílem je ochrana ptáků a jejich přirozeného prostředí. Článek v časopise Intercept povahu rozbrojů mezi ornitology nijak nekonkretizuje, ale minulý rok napsal Washington Post, že ornitologové řeší závažný problém, co udělat s názvy ptáků, kteří jsou pojmenováni po „ otrokářích a bílých osobách nechvalné pověsti“. 
Napříkad pět amerických ptáků nese jméno britského přírodopisce Alfreda Wallace, který je spolu s Charlesem Darwinem považován za autora teorie o evoluci. Jeho problémem je, že ve svých esejích často používal pro označení černochů zakázané slovo na „ n“. Washington Post popisuje, jak se progresivní mladí vědci snaží vypořádat s rasistickou minulostí ornitologie.
To se opravdu nedá
Organizaci, jejíž zaměstnanci jsou převážně mladí progresivisté, je téměř nemožné řídit. Jeden z ředitelů, který svůj post opustil, pro článek uvedl, že „tolik energie bylo věnováno na interní spory a další sračky (v originále bullshit), že to mělo reálný dopad na schopnost organizace něco udělat“.
Manažer odpovědný za nábor nových pracovních sil uvedl, že při přijímacích pohovorech je prvním úkolem eliminovat zaměstnance s rozkladným potenciálem. Základní otázka zní: „Jaká je pravděpodobnost, že tento člověk vyhodí organizaci svojí činností do povětří?“
Další v lídrů řekl, že „interní spory se staly tak destruktivními, že to vypadá jako řízená operace.“ Pokračuje: „Neříkám, že je to spiknutí pravičáků, protože se nám neuvěřitelně daří dělat si to sami. Ale kdybyste to chtěli zkusit, nevymysleli byste lepší pravicovou taktiku na ochromení progresivních sil, než podporu jejich existující kultury.“
Destruktivní síly progresivních aktivistů si uvědomil i demokratický senátor Bernie Sanders, který nařídil své kanceláři, aby je přestali zaměstnávat, neboť více problémů vytvoří, než vyřeší.
Noviny Politico vydaly následně 23. června článek s titulkem „Levice jde do války proti sobě samé“.
Kulturní války ve Washington Post
Washington Post zažil v měsíci červnu podobnou událost. Jejich elitní reportér Dave Weigel přeposlal na sociálních sítích vtip následujícího znění : „Každá žena je bi. Jen je třeba zjistit, zda je bipolární nebo bisexuální.“ Jeho kolegyně z redakce Felicia Sonmez jeho vtip zkritizovala na sociálních sítích. Dave Weigel se obratem omluvil, ale Felicii to bylo málo. Vedení Washington Post podlehlo tlaku a reportéra na měsíc suspendovalo bez nároku na plat.
Felicia Sonmez, která vystudovala žurnalistiku na Harvardu, rozpoutala na sociálních sítích smršť příspěvků, ve kterých kritizovala své kolegy, že publikovali příspěvky, ve kterých chválili kolegiální prostředí ve Washington Post. Dále uvedla, že tyto příspěvky většinou publikovali bílí reportéři, kteří berou více než barevní novináři.
Následně Washington Post Felicii Sonmez vyhodil.




G. Sitař
The post Jak progresivní síly požírají samy sebe first appeared on .


Nejčtenější za týden