Boris Johnson označil Tuckera Carlsona za zrádce kvůli rozhovoru s Putinem
RSS

Boris Johnson označil Tuckera Carlsona za zrádce kvůli rozhovoru s Putinem


VELKÁ BRITÁNIE – Bývalý britský premiér Boris Johnson se opřel do konzervativního komentátora Tuckera Carlsona za rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem . (Foto: Flickr)









„Lidé po celém světě sledují ten směšný rozhovor s Vladimirem Putinem, který vedl Tucker Carlson, a my nesmíme naletět na tuto tkáň lží především kvůli představě, že Putinovi je nějak souzeno uspět na Ukrajině. Naopak, je odsouzen k neúspěchu,“ řekl Johnson ve videu, které zveřejnil deník Daily Mail.




Kompletní rozhovor s Putinem bez cenzury a českými titulky


This man is a traitor to his country. Which he is using to flog his column in the Daily Mail. Boris Johnson has the blood of half a million Ukrainians on his hands. pic.twitter.com/NSM9Cw8bRj — DD Denslow (@wolsned) February 10, 2024
Carlson, bývalý pundit z Fox News, byl loni touto televizí stažen z vysílání a od té doby založil vlastní mediální společnost a program na X, dříve známém jako Twitter. V úterý oznámil, že udělá rozhovor s Putinem, což bude první rozhovor člena západních médií s ruským vůdcem od jeho invaze na Ukrajinu před téměř dvěma lety.




Bílý dům: Nevěřte ničemu, co Putin říká v rozhovoru s Carlsonem

Johnson v pátečním článku v deníku Daily Mail kritizoval Carlsonův rozhovor s tím, že byl „plavý, hýřil“ a měl „bezstarostnou radost z toho, že má ‚sólokapra'“ . Bývalý premiér řekl, že „zradil“ diváky po celém světě.



„Nepokládal těžké otázky. Nezeptal se Putina, proč i nyní používá nejbrutálnější prostředky moderní války k mrzačení a vraždění nevinných ukrajinských civilistů,“ napsal Johnson.




Tucker Carlson zveřejnil rozhovor s Putinem

Místo toho se Carlson choval jako Putinův fanoušek a „kostrbatě“ přijal Putinovu „směs polomastné Wikipedie a naprosté lži“, tvrdil Johnson.



Během dvouhodinového rozhovoru Putin prohlásil, že je otevřený jednání s USA o válce na Ukrajině, ale většinu vysílacího času strávil mluvením o historii a opakováním mluvčích, kteří měli ospravedlnit jeho rozhodnutí.




EU uvalí sankce na Tuckera Carslona kvůli rozhovoru s Putinem?

Johnson kritizoval Carlsona za to, že nepodržel úsilí, které ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyvinul od doby, kdy Rusko zahájilo své útoky.



„Od doby, kdy George Galloway jel do Bagdádu a oslavoval neúnavnost Saddáma Husajna, jsme neviděli takovou ukázku zadnice-cucající servilitu vůči tyranovi,“ tvrdil Johnston a dodal, že Carlson byl pro Putina „jen médiem, stokou, hadicí“, aby mohl šířit své poselství do Ameriky.



Bývalý britský vůdce uvedl, že se modlí, „aby lidé ve Spojených státech dokázali prohlédnout včerejší bezbožnou šarádu rozhovoru“. Obrátil se také na členy Kongresu, kteří blokují posílání pomoci na Ukrajinu, a řekl: „Proboha, vzpomeňte si, kdo jste“.



Zdroj: thehill.com
Článek Boris Johnson označil Tuckera Carlsona za zrádce kvůli rozhovoru s Putinem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden