Velitel Hamásu vzkazuje svým vojákům, že je čas vzdát se IDF
RSS

Velitel Hamásu vzkazuje svým vojákům, že je čas vzdát se IDF


WIN


„Dospěli jsme k rozhodnutí, že nechceme bojovat, a jakmile přijde armáda, vzdáme se.“





Autor: Vered Weiss, World Israel News, 9. února 2024
Podle jejich vlastních slov se zdá, že nastal čas, aby teroristé z Hamásu hodili ručník do ringu.
Když se Šin Bet při výslechu zeptala velitele teroristické organizace Hamás Nuchba známého jako Abú al-Baraa, zda má pro své spolubojovníky z Hamásu nějaký vzkaz, odpověděl: „Doporučuji všem, aby se vzdali, vaším osudem je smrt.“
Abú al-Baraa řekl Šin Bet, že on a jeho vojáci měli v úmyslu se vzdát, když IDF vstoupily do jejich tunelu v Chán Júnisu, přestože byli vyzbrojeni kalašnikovy, RPG a improvizovanými výbušnými zařízeními.
Šin Bet řekl: „Dospěli jsme k rozhodnutí, že nechceme bojovat, a jakmile přijde armáda, vzdáme se“.
Abu al-Baraa dodal: „Seděli jsme v místnosti, všechny zbraně jsme dali ven, mimo místnost. A armáda přišla a všechny zbraně si vzala. Seděli jsme a čekali. Když armáda přišla, zvedli jsme ruce a vzdali se.“
Abu al-Baraa, známý také jako Mohammad Nasser Suliman Abu Namer, údajně uvedl, že se k vojenské divizi Hamásu připojil v roce 2009.
Šin Bet potvrdila, že dopadla Abú al-Baraa a další teroristy, kteří se skrývali v tunelu v Chán Júnisu za vyztuženými dveřmi.
„Budeme i nadále jednat a zasahovat proti teroristům Hamásu shora i zdola,“ uvedla Šin Bet.
IDF na začátku války zlikvidovala vojenské kapacity Hamásu na severu Gazy a obsadila velitelství Hamásu v Chán Júnisu, než se přesunula do Rafáhu.
Netanjahu zopakoval, že cílem Izraele není dosáhnout ničeho menšího než „totálního vítězství“ v Hamasu a že odmítá jakoukoli dohodu o rukojmích, která by vyžadovala trvalé příměří a úplné stažení IDF z Gazy.
Podle průzkumu Institutu pro studium národní bezpečnosti (INSS) se 60 % Izraelců domnívá, že válka by měla pokračovat, dokud nebude Hamás zlikvidován, i kdyby to znamenalo, že se nevrátí všichni rukojmí.





World Israel News



The post Velitel Hamásu vzkazuje svým vojákům, že je čas vzdát se IDF first appeared on .


Nejčtenější za týden