Totální propad vzdělanosti v USA: Na 67 školách v Illinois neprošlo ani jedno dítě testem z matematiky, na 30 školách neumělo žádné dítě číst
RSS

Totální propad vzdělanosti v USA: Na 67 školách v Illinois neprošlo ani jedno dítě testem z matematiky, na 30 školách neumělo žádné dítě číst


Degradace školství je jedním z mnoha způsobů jak ovládnout lidstvo. Nyní je na mnoha školách důležitější ideologie než znalosti, což se odráží zejména na výsledcích škol v USA.
Nová generace bude na velmi nízké úrovní co se týká nejen všeobecných znalostí z různých oborů, ale i těch základních, ke kterým patří základní znalost matematiky a čtení.
V USA již nějakou dobu probíhá přijímání na střední i vysoké školy tak, že například barevní uchazeči již nemusí mít prakticky žádné znalosti, bývají přijímáni jen na základě rasy.
Pak se jim také přizpůsobuje školství, což se však děje už od základních škol. Nadané děti pak zřejmě navštěvují soukromé školy, pokud na to samozřejmě mají rodiče dostatek prostředků.
Úpadek školství je již na takové úrovni, že dokonce i maturanti mnohdy neznají základy matematiky a neumí číst – přesto odmaturují úspěšně. Jak je to možné je samozřejmě otázka na samotné školy, nicméně i zde lze předpokládat, že převládá politická korektnost nad znalostmi.
Minulý týden  Elon Musk ,  Vivek Ramaswamy  a  Jordan Peterson   pomohli odhalit  selhání veřejného vzdělávacího systému v Illinois. Jejich zapojení do zprávy Wirepoints:
„Illinoiské vzdělávání 2022: Ani jeden student nezvládne matematiku na úrovni ročníku na 53 školách. Na čtení je to 30 škol,“ prozradilo tisíce studentů uvězněných v roce 2022 ve zcela selhávajících školách.
Ale tyto výsledky jsou nyní již starou zprávou. Společnost Wirepoints právě spustila nová data z vysvědčení Illinois State Board of Education (ISBE)  2023  a výsledky jsou horší, i když dopady covidu jsou další rok za námi.

V roce 2023 bylo v Illinois 67 škol, kde ani jeden student neprošel testem znalostí v matematice, a 32, kde žádný student neprošel testem zdatnosti ve čtení. A co je horší, na těchto školách absolvovalo téměř 70 % studentů. Jak mohli odmaturovat, když neuměli číst a psát?
Více než 12 000 studentů navštěvuje školy s nulovou znalostí v Illinois. Každé z těchto dětí bude mít v životě problémy, protože jim chybí základní dovednosti čtení a matematiky.

Vezměme si  například střední školu Collins Academy v chicagské čtvrti West Side. S 219 studenty a 55 zaměstnanci utratí škola 27 163 dolarů na studenta. Illinoiská státní rada pro vzdělávání prohlašuje školu za „chvályhodnou,“ což je 2. nejvyšší hodnocení ve státě.
Ani jeden testovaný student však nebyl v roce 2023 zběhlý ve čtení nebo matematice. A přesto tam 79 % studentů odmaturovalo.
Nedaleká North  Lawndale Prep Charter-Christiana utratí více než 20 000 dolarů za každého ze svých 308 studentů. Stát ji také hodnotí jako „chvályhodnou.“ Ani jeden testovaný student nebyl zdatný v matematice a pouze 1 student byl zdatný ve čtení. Míra absolvování? 85 procent.
Daleko na jihu, asi 60 mil západně od hlavního města státu Springfield, se nachází obvod tří škol  Meredosia-Chambersburg 11 . Ani jeden žák testovaný na základní škole neuměl číst na úrovni ročníku.
Na střední škole nebyl nikdo zběhlý v matematice. A na střední škole Meredosia-Chambersburg, kde maturovalo 75 procent studentů, nebyl ani jeden testovaný student zběhlý ve čtení ani v matematice.

Naučit studenty základům čtení a matematiky je naprostým minimem funkcí vzdělávacího systému. Bohužel, stále větší počet škol v Illinois toho nemůže dosáhnout.
Dokonce ani na středních školách neumí v některých případech žádný student základy matematiky a čtení. Přesto odmaturují. Jak je to možné?
Před covidem bylo v Illinois 21 škol s nulovým čtením a 37 škol s nulovou matematikou. V roce 2023 se tento počet zvýšil na 32, respektive 67.

Počet škol s nulovou znalostí podle společnosti Wirepoints vychází z údajů přímo z vysvědčení ISBE 2023 Illinois . Státní rada měří čtenářské a matematické dovednosti studentů na základě výsledků testů Illinois Assessment of Readiness (stupně 3-8), Scholastic Aptitude Test (11. třída) a hodnocení Dynamic Learning Maps (studenti s kognitivními poruchami).
Je důležité si uvědomit, že mnoho škol na dvou výše uvedených seznamech je součástí chicagské sítě charterových škol Youth Connection, které se zaměřují na předčasně ukončené studium a další ohrožené studenty.
Jistě, vzdělávání těchto studentů představuje další výzvu, ale to není omluva pro tak neutěšené výsledky. Nedokážou přivést ani jedno dítě k tomu, aby měli zcela základní znalosti? Dokonce i v těchto školách nakonec absolvuje téměř 50 % studentů, a to navzdory jejich naprostému nedostatku znalostí ve čtení nebo matematice.
Výše uvedená analýza Wirepoints se zaměřuje pouze na školy v Illinois, kde bylo zjištěno, že žádné dítě neovládá základy matematiky nebo čtení (případně oboje).
Ale stejně tak bychom se mohli podívat na 408 dalších škol, kde pouze 1 z 10 dětí nebo méně umí číst na úrovni ročníku. Nebo 873 škol, kde matematiku umí jen 1 z 10 dětí nebo méně. To je 12 % a 25 % všech škol v rámci 3.-12. třídy ve státě.
V rozumném světě by systém, který utratí  24 000 dolarů na každé dítě , nesl zodpovědnost za taková žalostná selhání. A školy, které nenaučí a nemohou naučit ani jednoho studenta těm nejzákladnějším dovednostem, by byly zavřeny nebo by alespoň vystaveny extrémním zásahům.
Ale v Illinois takové školy fungují, systém vzkvétá a studenti maturují, aniž by uměli číst a počítat…




Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Totální propad vzdělanosti v USA: Na 67 školách v Illinois neprošlo ani jedno dítě testem z matematiky, na 30 školách neumělo žádné dítě číst se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden