Ekvádor se vydává cestou Salvadoru: Po pouhém měsíci bojů proti gangům klesl počet vražd o 70%
RSS

Ekvádor se vydává cestou Salvadoru: Po pouhém měsíci bojů proti gangům klesl počet vražd o 70%


Po velmi úspěšném vymýcení kriminality v Salvadoru díky nekompromisnímu boji proti gangům, se zřejmě úplně stejnou cestou začnou vydávat i další země. Zatím jde o státy v oblasti, tedy latinskoamerické, ale jednou budou podobné „očistné“ akce nutné i v západoevropských zemích.
Pokud se bude v rámci Evropy stále prosazovat falešná pseudohumanita, dřív či později si dané země gangy převezmou. Právě tomu však chtěli zabránit nejen v Salvadoru, ale nyní také v Ekvádoru. Podle informací se hodlají vydat stejnou cestou i další země.
V Ekvádoru klesl počet vražd za měsíc o 70 procent poté, co se prezident Daniel Noboa rozhodl nasadit armádu k zatčení podezřelých členů gangů a opětovnému získání kontroly nad věznicemi.
Právě z těchto zařízení jejich vůdci organizovali dodávky kokainu a plánovali sérii atentátů, které uvrhly zemi do chaosu. Jiné státy oznámily plány udělat v podstatě totéž.
Nový přístup Ekvádoru, o němž bylo rozhodnuto po útoku členů gangu na státní televizní stanici 9. ledna, který uvrhl národ do stavu šoku, kopíruje mnohá opatření, která Bukele přijal v Salvadoru a která od roku 2015 snížila počet vražd o 92 procent.
„Dosahujeme výsledků, věci se zlepšují, násilí ubývá,“ řekl Noboa v nedávném televizním rozhovoru. „Ale my nevíme, kdy tato válka skončí, nikdo neví.“
V některých z nejnásilnějších zemí Latinské Ameriky politici tvrdí, že chtějí kopírovat Bukeleho metody, a to navzdory obavám skupin na ochranu občanských svobod z porušování lidských práv a rostoucí a nekontrolované moci salvadorského prezidenta.
Honduras vyhlásil výjimečný stav, který omezuje svobodu shromažďování a další ústavní práva v rámci boje proti organizovanému zločinu a vydírání.
Peru mezitím rozmístilo vojáky v částech hlavního města Limy, zatímco Kongres země chce znovu otevřít nechvalně proslulý vězeňský ostrov, kam kdysi umisťovali maoistické povstalce.
Všechny tyto země musí zároveň – podobně jako Salvador – čelit útokům tzv. „lidskoprávních neziskovek,“ kterým se zdá, že je s gangstery zacházeno příliš hrubě.
V podstatě se tak ukazuje, že tyto skupiny jsou nebezpečnější než sami zločinci, neboť jen kvůli nim  a jejich nespornému vlivu a napojení na zločinecké organizace jako OSN či Sorosova OSF, se některé vlády bály proti zločincům razantně zakročit.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Ekvádor se vydává cestou Salvadoru: Po pouhém měsíci bojů proti gangům klesl počet vražd o 70% se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden