Němec obdržel výhružný dopis od banky za to, že poslal dar AfD
RSS

Němec obdržel výhružný dopis od banky za to, že poslal dar AfD


Sparkasse, matka u nás působící (už dávno ne české) „České spořitelny,“ najela v Německu – podobně jako některé další banky – na kádrování zákazníků. To by mělo být varováním i pro naše občany, kteří třeba jen nesmýšlí stejně jak požaduje systém.
Jiné názory se dnes netolerují, fašismus již stále častěji vystrkuje růžky a jistě není náhoda, že se to nyní nejsilněji projevuje právě v Německu. V některých zemích opozice prakticky neexistuje nebo je velmi marginální, nicméně zejména na východě Německa začíná jediná skutečně opoziční strana silně dominovat.
Je tedy třeba se vrátit do 30. let minulého století a nastolit zvyklosti předků, kteří svého času – podobně jako mnoho voličů vládních německých stran – obdivovali jistého pána s knírkem.
Opozice musí být zlikvidována a pokud se to nepodaří soudně, je třeba na to jít třeba přes voliče. Špatné názory by tak měly být trestány a pokud se někdo otevřeně přizná k podpoře AfD, která je aktuálně jedinou parlamentní opozicí, tak musí být přinejmenším pokárán.
Banka Sparkasse Mittelfranken-Süd poslala výhružný dopis jednomu ze svých zákazníků poté, co převedl trojciferný dar spolkovému úřadu strany Alternative für Deutschland (AfD), což vyvolává otázky, zda by banky nemohly začít – nebo možná již začaly – blokovat převody pravicové opoziční straně.
V kopii dopisu, kterou získal deník  Junge Freiheit ,  se píše :
„Příjemce platby má pravicově extremistickou orientaci. Sparkasse Mittelfranken-Süd takové platby nepřijímá. Ve svém vlastním zájmu prosím zastavte takové platby.“
Zprávy o výhružném dopise přicházejí jen několik dní poté, co německá levicová aktivistka a ministryně vnitra Nancy Faeserová, která je otevřeně napojená na ultralevicovou Antifu, oznámila svůj záměr fakticky pozastavit bankovní tajemství pro údajné „pravicové extremisty.“
Podle jejího plánu, který bude brzy přezkoumán Spolkovým ústavním soudem, má mít německá domácí zpravodajská služba pravomoc požadovat informace o transakcích a účtech prováděných a držených „pravicovými extremisty“ – těmi, kteří jsou považováni za ohrožující základní principy svobodné a demokratické společnosti.
„Pokud máme důkazy, že peníze jsou používány k financování nelegálních věcí, které brání základnímu demokratickému řádu, pak můžeme také zrušit účty,“  řekla  Faeserová.
Fráze „zabránit základnímu demokratickému řádu“ je  přímým odkazem  na aktivity, které mohou vést k zákazu strany podle německé ústavy. AfD opakovaně vyjádřila svou oddanost německému Základnímu zákonu (ústavě).
Konzervativní noviny se sídlem v Berlíně se obrátily na banku s žádostí o komentář, na což banka potvrdila, že dopis je skutečně autentický. Mluvčí banky však tvrdil, že dopis byl „ve skutečnosti chybou“ a že zákazník „bude také odpovídajícím způsobem informován.“
Junge Freiheit píše, že dopis nelze vysledovat přímo zpět k bance, ale k externímu poskytovateli služeb, kterého banka najala na sledování transakcí, zda nevykazují známky možného praní špinavých peněz.
Vezmeme-li v úvahu obsah dopisu – v kombinaci s faktem, že několik organizací strany Alternativy pro Německo (AfD) bylo zpolitizovaným Úřadem pro ochranu ústavy (BfV) označeno  za „pravicově extremistické“ – je možné, že právě to vedlo k rozeslání dopisu.
Sparkasse však nepotvrdila ani nevyvrátila, zda byl dopis rozeslán bankou nebo externím poskytovatelem služeb, a sdělila novinám, že banka „obecně nezveřejňuje informace o našich IT bezpečnostních systémech.“Externí poskytovatel finančních služeb zatím na dotaz  společnosti Junge Freiheit  v této věci nereagoval.
Wolfgang Kubicki (FDP), místopředseda Spolkového sněmu, řekl deníku BILD v komentáři k událostem:
Tento případ je třeba objasnit, protože takový dopis obvykle není napsán a odeslán „náhodou.“ Nemusíte být přítelem AfD, abyste si uvědomili, že takový výhružný dopis nemá nic společného s demokratickou debatou.
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Němec obdržel výhružný dopis od banky za to, že poslal dar AfD se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden