Nositel Nobelovy ceny za fyziku: „Mnoho dezinformací pochází od Zelených“
RSS

Nositel Nobelovy ceny za fyziku: „Mnoho dezinformací pochází od Zelených“


Dezoláti s Nobelovou cenou jsou fajn…



Steven Chu, nositel Nobelovy ceny a bývalý ministr energetiky za amerického prezidenta Baracka Obamy, kritizoval Zelené v Německu v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeine Zeitung . “Mnoho dezinformací pochází od Zelených,” říká Chu .



Postoj strany Zelených není slučitelný s „naší budoucí realitou“. Dodávku energie nelze uspokojivě zaručit pouze pomocí zelené energie.



Společnost musí pochopit, že těžký průmysl stejně jako chemický a petrochemický průmysl  „potřebuje levnou elektřinu, 24 hodin denně“.  Nemůžete jen tak vypnout a zapnout elektřinu, jak chcete. Průmysl potřebuje extrémně stabilní elektřinu.



Němci se musejí rozhodnout



„Chtějí prosperující ekonomiku a zároveň dosáhnout svých klimatických cílů, nebo chtějí jen dosáhnout svých klimatických cílů?“  říká  nositel Nobelovy ceny.  Pokud nebude možné zajistit potřebnou energii, průmysl se přemístí do zemí kde není  “zelený diktát”.



Pro zajištění ochrany klimatu a stabilní elektřiny se jaderná energie  Chu jeví jako ideální.  „Není to jen o tom, co chceme. Jde o to, jaké je nejlepší řešení.”



Autor: Redakce, 15.2.2024



Zdroj:




Physik-Nobelpreis-Träger kritisiert Deutschlands Grüne: «Von der Partei kommen viele Falschinformationen»

The post Nositel Nobelovy ceny za fyziku: „Mnoho dezinformací pochází od Zelených“ first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden