Udá Ursula von der Leyenová sama sebe jako dezinformátorku?
RSS

Udá Ursula von der Leyenová sama sebe jako dezinformátorku?


MAREK PAVKA

K nejdůležitějším úkolům dneška patří podle Ursuly von der Leyenové boj s dezinformacemi , jak nám prozradila na Mezinárodním ekonomickém fóru v  Davosu . Měl bych tedy pro ni podnět. Německá CDU totiž před volbami do Evropského parlamentu, které se konaly v květnu 2019, ve svém předvolebním programu neměla ani zmínku o tzv. Evropském zeleném údělu  (obecně známém jako Green Deal) . Ursula von der Leyenová je členkou právě této strany, od roku 2010 do července 2019 byla její zastupující předsedkyní a v létě 2019 ji Evropský parlament ji zvolil předsedkyní Evropské komise. Už v prosinci 2019 jí vedená Evropská komise vyhlásila Evropský zelený úděl, který dokonce označila za jednu ze svých šesti priorit.



Jinými slovy, voliči byli v evropských volbách dezinformováni a strana, v jejímž vedení Ursula von der Leyenová před těmito volbami byla, se ke Green Dealu prolhala . Ale co také čekat jiného od křesťanských demokratů? Co čekat od ženy, která chce po obyvatelích Evropy, aby se z ekologických důvodů uskrovnili, zatímco sama cestuje mezi Vídní a Bratislavou, tedy celých 47 kilometrů, soukromým  letadlem? 
Předpokládám tedy, že se kvůli tomu u nás začnou tvořit fronty před POL-POTovými udavačskými budkami (celá léta jsem si nedokázal představit, co se stane architektonickým symbolem polistopadové éry v Česku – díky ministerstvu vnitra už to vím), v nichž budou občané čekat, aby tuto do nebe volající dezinformaci mohli nahlásit. A předpokládám, že Ursula von der Leyenová půjde příkladem.


 

  Marek Pavka

The post Udá Ursula von der Leyenová sama sebe jako dezinformátorku? first appeared on .


Nejčtenější za týden