Nerezové kybernetické vozy Tesla rezaví po dešti, tvrdí majitelé
RSS

Nerezové kybernetické vozy Tesla rezaví po dešti, tvrdí majitelé


USA – Zdá se, že nerezové panely vozu Tesla Cybertruck nejsou ve skutečnosti „méně skvrnité“ a ukazuje se, že nejsou o nic méně náchylné ke skvrnám než nerezové kuchyňské spotřebiče. (Foto: Tesla)









Na kterých se snadno tvoří skvrny od mastnoty a vody. Někteří majitelé vozů Tesla Cybertruck hlásí na exteriéru svých elektromobilů přetrvávající oranžové skvrny, které by podle serveru Futurism mohly být prvními příznaky koroze a rzi.



Navzdory nedávnému uvedení těchto elektromobilů Tesla na trh – a malému času, který jim byl věnován na silnicích – se na panelech karoserie vozů Cybertruck již objevují nedokonalosti, což vede majitele k diskusím na fórech o tom, co je příčinou prvních známek koroze. Z časopisu Futurism:




Aktivisté vyhlásili Tesle válku a hrozí vlnou útoků na elektroauta

Jeden z členů fóra Klubu majitelů vozů Cybertruck tvrdí, že si na svém voze začal všímat malých oranžových skvrn poté, co s ním jezdil pouhé dva dny v dešti.



„Právě jsem si dnes vyzvedl svůj Cybertruck,“ napsal. „Poradce výslovně zmínil, že na cybertruccích se v dešti objevují oranžové skvrny od rzi a že je nutné vozidlo vyleštit.“



Majitel Cybertrucku zveřejnil následné fotografie po umytí vozidla mýdlem a ty nevzbuzovaly příliš důvěry, neboť ukazovaly panely karoserie již poseté malými oranžovými skvrnami.




Cestující v šoku, co Tesla detekovala „duchy“ na hřbitově

Jiný uživatel si podobných oranžových skvrn na svém voze všiml poté, co s ním projel deštěm v Los Angeles.



„Korozi zdokumentovali a řekli mi, že mi zavolají příští měsíc, až dorazí nářadí a budou moci provést servis/opravu,“ napsal uživatel poté, co odvezl své vozidlo do místního servisu.



„Cybertruck má najeto 381 mil a většinu z 11 dnů strávil v mé péči zaparkovaný před mým domem.“




Český majitel Tesly byl spokojen do té doby, než začal mráz





V reakci na toto vlákno se rozproudila debata, přičemž někteří tvrdili, že změna barvy může být způsobena karbonovým prachem, zbloudilými pilinami nebo jinými nečistotami.



Konstrukce z nerezové oceli vozu Cybertruck se ukázala být bolestí hlavy nejen pro Elona Muska a montážní linky Tesly, ale i pro první uživatele. Majitelé tvrdí, že elektromobily ve skutečnosti nejsou odolné vůči skvrnám, a dokonce i manuál k vozu Tesla Cybertruck potvrzuje, že ocelové panely jsou náchylné na takové korozivní látky, jako je tuk, olej, pryskyřice ze stromů, mrtvý hmyz atd. a je třeba je rychle umýt, aby se zabránilo korozi.




Nabíjecí stanice Tesla v mrazu nefungují. Majitelé jsou v šoku

Vlákno na fóru Klubu majitelů vozů Cybertruck dokonce prohlašuje, že rezavé skvrny a koroze jsou „normou“, což nevzbuzuje důvěru v dlouhodobé vyhlídky skříňového elektromobilu, který Musk označuje za neprůstřelný. Navzdory svému názvu a tomu, co naznačuje, je nerezová ocel náchylná ke vzniku skvrn a otisků. Není přesně odolná vůči skvrnám a rzi, ale je vůči nim pouze odolná, jak vysvětlují němečtí techničtí experti z Notebook Check:



Zušlechtění oceli neznamená automaticky její zušlechtění. V závislosti na podílu chromu, titanu, niklu, dusíku a dalších příměsí se tím získají velmi odlišné vlastnosti. Ty sahají od lepší tvařitelnosti a maximálního stupně tvrdosti až po trvalou odolnost proti korozi, a to i proti kyselinám.



Výběr přísad a následné tvarování součástí z určitého typu oceli je samozřejmě vždy otázkou nákladů. A zde se Tesla v případě modelu Cybertruck možná rozhodla špatně.




Polák při cestě na hory varuje před nákupem elektromobilu

Doporučení společnosti Tesla k čištění vozu Cybertruck také potvrzují dojem, že třída oceli patří k méně odolným variantám.



Zejména olej a kyselé nečistoty, jako je dehet nebo ptačí trus, by se měly okamžitě vyčistit rozpouštědlem na bázi alkoholu. Ihned poté se doporučuje opláchnutí čistou vodou nebo mýdlem s upraveným pH. Tento typ čištění by měl být nutný po každé delší jízdě.



Někteří majitelé cybertrucků tvrdí, že jejich kolegové cybertruckáři věci přehánějí, a jeden z nich řekl, že je dobré „…nejezdit s ním v dešti nebo ho nenamočit“. Jiní vyjadřovali hněv nad tím, že možnosti ochrany ocelových panelů od společnosti Tesla stojí tisíce dolarů. Cena vozu Cybertruck už při jeho uvedení na trh byla vyšší, než bylo původně inzerováno, takže vyhazovat další peníze za fólii Tesla není zrovna ideální. Jiní jsou pro to, aby se na jejich Cybertrucku objevily oranžové skvrny, a říkají, že se těší na patinu, která se na nerezové oceli může vytvořit.



Zdroj: qz.com




Robot společnosti Tesla napadl inženýra v texaské továrně

Článek Nerezové kybernetické vozy Tesla rezaví po dešti, tvrdí majitelé se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden