Bludné představy premiéra Fialy
RSS

Bludné představy premiéra Fialy


PZ
Premiér Petr Fiala se utápí ve svých představách, jak skvěle vede jeho vláda tuto zemi. A za všechno může buď “Babiš nebo Putin”. To tvrdí člověk, jehož vláda má snad nejnižší důvěru v historii České republiky.

V debatě Deníku N s premiérem Petrem Fialou (ODS) byla jedním z témat i vlna protestů zemědělců, kteří se napříč Evropou bouří proti nařízením Evropské unie. Podle Fialy je ale nutné mezi nimi rozeznávat protestující, kteří chtějí reálně řešit stále obtížnější podmínky pro jejich podnikání, a skupinu lidí, kteří se na nich jen přiživují a ve skutečnosti se snaží destabilizovat společnost.
Zemědělci upozorňují, že jim pouze stoupají náklady a ztrácejí konkurenceschopnost před zemědělci z dalších kontinentů, kde přísná pravidla neplatí, zejména z Jižní Ameriky. Podle Fialy je Evropská unie vůči jiným globálním dodavatelům současně velmi otevřená a je potřeba, aby nastaly změny.
„Evropská komise velmi rychle reagovala a některá opatření, třeba v používání hnojiv, už zmírnila,“ připomněl Fiala.
Mimo celoevropských protestů v Česku část zemědělců ohlásila protesty na pondělí 19. února.
„Bojujeme za národní energetiku, domácí potravinářství a zemědělskou výrobu ve vlastních rukou. Bojujeme za budoucnost. Bojujeme, aby se v naší zemi dobře žilo i pracovalo,“ uvádí web My zemědělci.
Podle Fialy je ale chystaná akce českých zemědělců pod taktovkou “proruských a protivládních sil”. Prostě jak razí jedno ze svých “bludných” hlášek premiér Fiala, buď za to může Babiš, a když ne on, tak Putin.
„To, co se má odehrávat v pondělí, je spíše akce protivládních, proruských sil, která s tímto má pramálo společného, byť se na tom snaží přiživit,“ řekl pro Deník N premiér Fiala a odvolával se na čtvrteční “celoevropskou” protestní akci zemědělců.
Další “bludná” představa premiéra Petra Fialy je to, jak “schopně” jeho vláda vede tuto zemi. Premiér to prohlásil v pořadu CNN Prima News, kde také zkritizoval opoziční hnutí ANO i jejího šéfa Andreje Babiše. O něm mj. před časem prohlásil, že jeho jediným programem je “antiFiala”. Úsměvné, když celé roky byl a je jediným Fialovým programem “antiBabiš”.
Premiér Fiala v pořadu také znovu odmítl možnost vládní koalice ODS a ANO v čele s Andrejem Babišem po příštích volbách.
„Do koalice nikdy nepůjdeme, jeho strana se vůbec nestará o bezpečnost České republiky,“ uvedl Fiala ve středu v pořadu CNN Prima News Co na to premiér. Podle Fialy je Babišova rétorika pouze výrazem zoufalství z toho, jak schopně aktuální vláda zemi vede.

prvnizpravy.cz

The post Bludné představy premiéra Fialy first appeared on .


Nejčtenější za týden