Sorosem financovaná neziskovka s názvem Action for Democracy ovlivňuje volby po celém světě (video)
RSS

Sorosem financovaná neziskovka s názvem Action for Democracy ovlivňuje volby po celém světě (video)


Hlavním působištěm této americké neziskovky je podle všeho Evropa, kde tlačí zejména na zájmy LGBTQ lobby. Zde měla neziskovka nalévat peníze zejména do ovlivnění voleb v Řecku, Itálii, Polsku a Maďarsku.
Alarmující je fakt, že politické neziskovky mají povoleno působit na občany jak přes média, tak na ty nejmladší přes školství. Tím způsobem lze odchovat budoucí voliče progresivistů, což se v zemích, kde tyto neziskovky působí, daří vskutku příkladně.
O působení globální politické neziskovky hovoří penzionovaný generál, který byl dosud na straně těch, kteří ovlivňují volby za Sorosovy peníze. Dnes jde už spíš o Sorose mladšího, který již před rokem oficiálně celé impérium převzal.
Novinář  citzen @MagaBabe na X zveřejnil sérii videí, na nichž vysoce postavené osobnosti z neziskové organizace Action for Democracy   přiznávají, že se zapojují do mezinárodních politických vlivových kampaní.
Action for Democracy, nezisková organizace registrovaná v Chicagu podle paragrafu 501(c)(4), údajně obdržela příspěvky v celkové výši přes 11 milionů dolarů
Podle svých webových stránek:




Demokracie, i když je to lokální záležitost řízená nezávisle v mezích národního státu, je myšlenka, která má globální důsledky a o níž se domníváme, že vyžaduje globální pozornost. Myšlenka je jednoduchá.
Vyjadřovat a činit z místních demokratických zájmů globální zájmy. Ať už se jedná o zákony proti LGBT v Polsku nebo zásahy proti nezávislým médiím v Brazílii, A4D funguje jako globální platforma pro zesílení hlasů a zvyšování povědomí o kritických národních bojích proti antidemokratickým silám.
Naším posláním je aktivovat sílu našich občanů a vybudovat globální prodemokratické solidární hnutí, které se zavázalo podporovat demokratické hodnoty a instituce a bojovat proti rostoucí hrozbě autokracie po celém světě.
Společně mobilizujeme materiální a finanční podporu a zasazujeme se o robustnější podporu prodemokratických aktérů v terénu ve státech bojiště v globálním boji za demokracii.
Klíčovými státy na bojišti jsou místa na světě, kde je podle našeho názoru demokracie nejvíce ohrožena a kde se v příštím roce budou konat volby, které rozhodnou o osudu těchto demokracií.

Hlavní zájmové země v posledních letech:

Organizace byla obviněna z toho, že zneužila svého postavení k zatajení velkých darů od George Sorose a zároveň se podílela na manipulaci s volebními výsledky v různých zemích, včetně Polska a Maďarska.
Clark , který v letech 1997 až 2000 sloužil jako vrchní velitel spojeneckých sil NATO v Evropě a velel operaci Spojenecká síla během  války v Kosovu,  hovoří o minulém vměšování do evropských voleb.
„Léta jsme se vměšovali do italských voleb. Postarali jsme se o volby v Itálii a v Řecku. A my jsme nezosnovali puč v Turecku proti Erdoganovi. Bylo mi řečeno, že kdybychom to udělali, tak by byl úspěšný. Rád by si myslel, že ano, a také řekl, že ano. Ale toto vzájemné ovlivňování je všude,“ řekl Clark ve videu.
Když se ho zeptáte na Maďarsko, potvrdí: „Maďarsko, jistě,“ a později dodá:
„Není to americká vláda, jsou to jen soukromé osoby, které se vměšují do voleb v jiných zemích.“
Clark pak ostře kritizoval Sorose za jeho vměšování do maďarských voleb a uvedl: „Financoval úsilí v Bosně; financoval úsilí v Maďarsku. To je důvod, proč ho Viktor Orbán nenávidí. George Soros by řekl, že Victor Orbán není ten správný. Ale kdo je George Soros? Je to Američan. Vyrůstal v Maďarsku. Proč ovládá maďarskou politiku? To nechceme.“
Clark také přiznal, že v roce 2014 spolupracoval s Georgem Sorosem.
„Když jsem v roce 2014 pracoval na Ukrajině, spolupracoval jsem s Georgem Sorosem. Byl jsem členem správní rady Mezinárodní krizové skupiny. A skrz ni George financoval Open Society Institute na Ukrajině.“
V samostatném videu David Koranyi, výkonný ředitel organizace Action for Democracy, je sice ve svých prohlášeních opatrný,  ale naznačuje rozsah darů, které  tato nezisková organizace dostává.
„Řekl bych, že 2 miliony. Myslím, že to je číslo, které by vás přivedlo do panteonu největších dárců Akce pro demokracii.“
„Vymyslete seznam priorit a akčních bodů a programů. Například tato část peněz bude vyčleněna na podporu venezuelského demokratického hnutí. Tato část peněz půjde na podporu grantů polské občanské společnosti. Takže by to bylo dost specifické v tom, že by šlo 80 % z výše grantu.“
Důsledky těchto odhalení jsou dalekosáhlé a vyvolávají obavy o integritu demokratických procesů a roli George Sorose při podkopávání suverénních voleb.
Video a prohlášení v něm obsažená musí být ještě nezávisle ověřena. Další videa budou zveřejněna později.

BREAKING Part 4: A Soros-financed non-profit called Action for Democracy is interfering in elections across the globe and manipulates American media coverage against conservative leaders in Europe… In this major exposé, General (Ret.) Wesley K. Clark, Action for Democracy… pic.twitter.com/gOsry1zePQ
— MagaBabe (@MagaBabe2024) February 15, 2024




Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Sorosem financovaná neziskovka s názvem Action for Democracy ovlivňuje volby po celém světě (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden