Analytici: Rusové postupují, zahájily mohutný útok na Robotyne
RSS

Analytici: Rusové postupují, zahájily mohutný útok na Robotyne


UKRAJINA – Analytický kanál DeepState uvedl zprávu, jak vypadá situace na frontové linii ke konci dne 18. února 2024. (Foto: X)










Ukrajina sestřelila 3 ruské stíhačky za jedno ráno, říká velitel letectva



Bilomoskovský, Siverský a Bilhorodský úsek – beze změn.

Svatove úsek – nepřítel se otáčí a nadále zvyšuje tlak v oblasti Terny a Jampolivky.

Bachmutský směr – Katsaps provedl útok v Bilohorivce (L), ale byl odražen. Poblíž Vesele bastardi zastřelili dva naše vojáky. Další připomínka toho, že nepřítel nedodržuje pravidla a zvyklosti války. V Bohdanivce nepřítel hledá slabá místa, aby se protlačil přes kontaktní linii. U Ivanivky nepřítel postupuje a pokračuje v útočných operacích.

úsek Avdijivka – naše jednotky se stáhly z Avdijivky, o boji o město bude vydána samostatná analytická publikace. Nepřítel se pokusil o útok na oblast u Lastočkina se značným počtem pěchoty, ale všechny tyto pokusy selhaly. Nepřítel se v současné době v oblasti shromažďuje a v nejbližších dnech obnoví útočné operace. Katsapové útočí v Pervomajsku a přiblížili se k Nevelsku. Boje pokračují u Heorhiivky, Pobedy a Novomychajlivky a nepřítel zvýšil tlak na ukrajinské obranné síly.

úsek Berdiansk – nepřítel se také aktivizoval u Novodoněcku, boje pokračují.

Záporožský úsek – Katsaps zahájil masivní útok od Robotyně k Verbove. Podařilo se jim prolomit obranu jihozápadně od Verbove a nyní se ukrajinské ozbrojené síly snaží tento problém eliminovat. V 18.02 intenzita mírně poklesla. Některým buzerantům se podařilo prorazit k Robotyni, ale většina byla zlikvidována.

Úsek Tavrija zůstává beze změn.


The charge of the Orcs near Robotyne! Oh dear! pic.twitter.com/QEYwzMlhH8 — Challenger Tank In Ukraine (@ChallengerInUA) February 18, 2024

✚ Zaporizhzhia Front – Orikhiv Axis ✚ Russian forces have been knocked out from several positions that they were initially able to capture west of the settlement of Robotyne. Not one step back! pic.twitter.com/HM1WqhBHl0 — Astraia Intel (@astraiaintel) February 19, 2024
Analytická poznámka. Po skončení bojů o samotnou Avdijivku se Katařané musí rozhodnout, kam přesunou své hlavní síly příště. Nepřítel se může pokusit vstoupit do operačního prostoru západně od města nebo se soustředit na Kupjansk, Chasovyj Jar či Robotyn.



Zdroj: t.me




Medveděv: Pokud na Ukrajině prohrajeme, přijde jaderná válka

Článek Analytici: Rusové postupují, zahájily mohutný útok na Robotyne se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden