Občané, rozejděte se, tady to končí! Agroprotest zemědělců v Praze nebyl demonstrací proti vládě, ale aktivním opatřením Fialovy garnitury! Vedení agroprotestu se zrádně distancovalo od protivládního hnutí! Jindřich Rajchl na vlastní kůži zažil, jaká je p
RSS

Občané, rozejděte se, tady to končí! Agroprotest zemědělců v Praze nebyl demonstrací proti vládě, ale aktivním opatřením Fialovy garnitury! Vedení agroprotestu se zrádně distancovalo od protivládního hnutí! Jindřich Rajchl na vlastní kůži zažil, jaká je p


Občané, rozejděte se, tady to končí! Agroprotest zemědělců v Praze nebyl demonstrací proti vládě, ale aktivním opatřením Fialovy garnitury! Vedení agroprotestu se zrádně distancovalo od protivládního hnutí! Jindřich Rajchl na vlastní kůži zažil, jaká je protiruská indoktrinace české mládeže! Hradby jsou příliš vysoké, příkopy příliš hluboké!
V Praze v pondělí 19. února 2024 začal a současně brzy skončil široce a intenzivně medializovaný protest českých farmářů proti Fialově vládě. Celá demonstrace ale skončila fiaskem a velkým probuzením, protože se ukázalo, že česká veřejnost se stala oběti dezinformace a tzv. aktivního opatření (AO) vlády ČR proti opozičním silám. K čemu došlo? Ve zkratce došlo ke zradě národního protivládního hnutí, které sdružuje různé organizace, politické strany, politická hnutí a občanské iniciativy. Zemědělci se totiž odkopali jako “partneři” české vlády, kteří si prostě jen přijeli do Prahy hlasitě říct o zachování dotací.
Vedení agroprotestu se totiž od těchto protivládních a opozičních skupin zcela distancovalo a dokonce na vltavském nábřeží vyvěsilo plakát se slovy, že… Nechte nás dělat naši práci, nechcem diktát EU ani Rajchla! Přitom na demonstraci bylo nejen Hnutí PRO Jindřicha Rajchla, ale i SPD a Tomio Okamura, byly tam občanské iniciativy, vlastenci a vlastně celá protivládní opozice. Proč vedení agroprotestu nechce podporu českých opozičních sil? Co to má sakra znamenat?
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v4bsrmc","div":"rumble_v4bsrmc"});
Bizarní protest, ve kterém zemědělci, naprosto nepochopitelně, nechtěli podporu od protivládních sil v ČR, byl nejlépe zarámován rozhovorem publikovaným na Facebooku  [ 1 ] mezi Jindřichem Rajchlem a jistým 16-letým studentem, který naprosto odmítal vnímat a akceptovat názory protistrany. Jindřich Rajchl citoval mladíkovi článek Reuters, ve kterém se uvádělo, že USA odmítly návrh ruského prezidenta na mírová jednání o Ukrajině.
Mladík přitom předtím argumentoval, že Putina je potřeba donutit k jednání, protože je to on, kdo prý jednat nechce. Jindřich Rajchl mu to vyvrátil, ale mladý student to v podstatě odmítal akceptovat. Ještě větší šok mladíka nastal ve chvíli, kdy mu Jindřich Rajchl korektně řekl, že nejvíce uprchlíků z Ukrajiny uprchlo právě do Ruské federace a nikoliv na západ. Toto opravdu mladíka zaskočilo, protože to zjevně netušil. Jedná se o oficiální údaj Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky [ 2 ] .
Mladí lidé nedisponují jinými informacemi než těmi, které poskytnou média hlavního proudu
Od 24. února 2022 překročilo z Ukrajiny hranice do Ruska více jak 2,8 milionu Ukrajinců.  To je absolutně nejvíce ze všech zemí na světě, nejen při započtení ukrajinsko-ruské hranice. Jindřich Rajchl uvedl o něco starší údaj 2,5 milionu uprchlíků. Je to absolutně nejvíce ze všech zemí světa, do kterých Ukrajinci prchali po 24. únoru 2022. Zhruba polovina uprchlíků z Ukrajiny do Ruska má v Rusku příbuzné, ke kterým se nestěhovali, takže v Rusku ani nežádali o uprchlický status v rámci registrace.
Tabulka OSN níže zachycuje i ty uprchlé Ukrajince, kteří se v Rusku registrovali, a těch je v Rusku 1 252 785, což je stále nejvíce ze všech zemí na světě, Německo je až na druhém místě. Tyto údaje ale mladí Češi vůbec neznají, nikde se od nich z MSM médií nedozví, nikdo jim o nich neřekne. Nehodilo by s to totiž médiím do protiruského narativu. Lidé by se logicky ptali, proč Ukrajinci utíkají před válkou do Ruska, když je Rusko tedy takový zlý agresor a nepřítel?
Aktuální data Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Logicky by tak protiruský narativ v ČR dostal trhliny, a proto se tyto údaje zamlčují, přestože jsou snadno a veřejné dostupné na serverech OSN z dat Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Diskuse a argumentace s mladými lidmi v ČR je tak naprosto marná snaha, protože mezi chcimíry a chciválky v ČR byly vybudovány příliš vysoké hradby a příliš hluboké příkopy. Tento Rajchlův dialog s mladíkem pouze odhalil realitu. Nesnažte se probouzet ty, kteří se nechtějí probudit. Je to nejen marná snaha, ale navíc tím ztrácíte čas a energii.
Zemědělci se de facto zřekli podpory českého protivládního hnutí. No, tak hodně štěstí!
Česká média přinesla informaci [ 3 ], že organizátoři si stěžovali, že na jejich akci se nabalily skupiny, o které nestáli. Podle mluvčího akce Daniela Sterzika protestující farmáři požadovali, aby vláda deklarovala, že chce učinit kroky k záchraně českého zemědělství, a zároveň odstoupila od evropské zelené dohody, tzv. Green Dealu . Protest organizoval předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a Asociace svobodných odborů Bohumír Dufek a bývalý prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek, který je šéfem představenstva zemědělské skupiny Rabbit s miliardovými tržbami. Společnosti, ve kterých figuruje, čerpaly v minulosti dotace přes dvě a čtvrt miliardy korun.
Zemědělci přijeli do Prahy protestovat, ale jen sami za sebe, podporu od protivládní opozice odmítli Od formy protestu se v minulých dnech distancovaly největší tuzemské zemědělské svazy, včetně Agrární komory ČR. Ministr zemědělství Marek Výborný kritizoval organizátory, že jsou napojeni na dezinformační scénu a že kvůli vlastním politickým cílům zneužili běžné farmáře. Co je ale neuvěřitelné, samotné vedení protestu tento výrok ministra zemědělství potvrdilo a distancovalo se od všech protivládních skupin v ČR, které se přišly v naivní víře připojit na podporu zemědělců do Prahy.
Po pondělní zkušenosti s vedením agroprotestu to byl zřejmě naposledy! To prostě nevymyslíš! Zemědělci totiž neusilují o pád Fialovy vlády, ani o odstoupení této neschopné vlády, ale pouze o to, aby jim tato Fialova neschopná vláda nebrala dotace a odstoupila od dohody Green Deal , která tyto dotace ruší, či velmi silně omezuje naproti offsetové dekarbonizaci, což vede k likvidaci malých a středních zemědělců.
To nebyl autentický protest zemědělců, ale aktivní opatření vlády Petra Fialy na odštěpení zemědělců od protivládní opozice
A namísto toho, aby se tito zemědělci spojili s českými opozičními silami, tak se namísto toho od nich distancují. Je proto jasné, že nešlo o autentický farmářský protest, ale o obyčejné aktivní opatření (AO) na eliminaci české protivládní opozice a vražení klínu mezi zemědělce a české protivládní síly. Toto se povedlo Fialově vládě dokonale, protože vedení agroprotestu převzalo vládní narativ a distancovalo se od veškeré české protivládní opozice.
Zemědělské protesty v ČR od dnešního dne jsou mrtvou záležitostí, protože jde zjevně o ošéfovanou nátlakovou akci s cílem vynucení si zachování dotačních rámců v dohodě s touto Fialovou vládou. S touto vládou a žádnou jinou! To je ten signál, který vedení agroprotestu v pondělí jasně vyslalo. Jasný signál, který Petr Fiala jako signalista označí za hodnotový signál!
Petr Fiala si české zemědělce v podstatě osedlal. Po pondělní demonstraci si mnozí připadají, že byli na demonstraci za “voly” a právě na nich se Fiala povozil Aktivní opatření v Praze, které v pondělí proběhlo s cílem eliminace vlivu protivládních sil, aby byl vštěpen klín mezi zemědělce a protivládní opozici, se podařilo Fialově vládě na 100% a je jasné, proč se protestu neúčastnila největší česká zemědělská organizace, tedy Agrární komora České republiky. Ta se totiž vůbec nepřipojila, protože jejích členů se Green Deal až tak moc nedotýká.
Ta dohoda Green Deal totiž neruší dotační rámce na průmyslové plodiny, které se používají pro výrobu biopaliv jako je ethanol pro přimíchávání do fosilních paliv. Likvidace se týká potravinové zemědělské produkce, týká se likvidace živočišné výroby a většiny rostlinné výroby určené k potravinářskému využití. A tyto protesty zemědělců v podstatě zahrnují farmáře s živočišnou a částečně rostlinnou výrobou, přičemž ty největší agromeráty v ČR, které jsou soustředěny v České agrární komoře, se zabývají výrobou ethanolu nebo meziproduktů pro průmysl. Proto se protestů neúčastnily.
Green Deal povede k vyhlazení malých a středních zemědělců
Tito menší dotčení zemědělci chtějí zachování dotačních titulů a především zrušen karbonových a dusíkových daní, které by nově měly na zemědělce dopadnout za živočišnou a rostlinnou výrobu. Velké agromeráty jsou ve výhodě, protože si karbonové a dusíkové daně mohou odepsat vedlejší ekologickou produkcí, např. solárními elektrárnami, výrobou bioplynu a dalšími offsetovými tituly , které se odepisují naproti karbonovým a dusíkovým daním. Jenže malí zemědělci nemají peníze a prostředky na pořízení těchto offsetových programů, aby si mohli odepisovat karbonové a dusíkové tuny naproti produkci obnovitelných zdrojů.
Tohle všechno, a nejen to, dokázala vláda Petra Fialy. Ale čeští zemědělci tu vládu povalit nechtějí… a tím je to dané! Tyto offsety si totiž v ČR mohou dovolit jen velké agrokoncerny, takže malí zemědělci skončí. To je plán Green Deal na indukci manažovaného hladomoru v zemích KoZa ( Kolektivního Západu ). O to více je nepochopitelné, proč se vedení protestu distancovalo od protivládních sil, když pouze sesazení Fialovy vlády může dát malým farmářům naději na záchranu v budoucnsoti. Pouze procesy orbanizace v Evropě! Kdyby šlo o autentickou demonstraci farmářů, ti by se připojili k protivládní opozici prvoplánově, protože jedině tak by bylo jasné, že svůj protest myslí vážně. Namísto toho si mysleli, že si do Prahy dojedou v traktorech pro zrušené dotace. Hmmm… to je smutný konceptuální výsledek.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden