Řízení cenzury pro 450 000 lidí v EU má zajistit irská centrála obsazená lidmi z Antify
RSS

Řízení cenzury pro 450 000 lidí v EU má zajistit irská centrála obsazená lidmi z Antify


Už od soboty platí cenzurní nařízení, které se zatím kvůli některým nevychytaným „chybám“ naštěstí nepodařilo plně aplikovat, nicméně bruselští totalitáři na všem pracují, neboť jim jde především o to, aby zajistili, že před volbami EU nebudou ventilovány informace, které by mohly prospět protibruselským silám.
I když i část národních států má vlastní cenzorskou síť (u nás funguje již asi od roku 2016 a neustále se rozšiřuje), EU zřídila cenzorskou centrálu v Irsku, kde mají exponenti z neziskovek rozhodovat o tom, co může občan EU číst a co ne.
Mělo by jít samozřejmě zejména o cenzuru sociálních sítí, EU se chce zaměřit především na Muskovo X, ale na konci měsíce by měla začít cenzura platit i pro menší platformy.
Například Telegram je již v několika zemích silně zcenzurován (asi nejvíc ve Francii, kde byly zneviditelněny stovky, ne-li tisíce účtů), ale tyto zásahy se postupně plánují po celé EU. V případě Telegramu nepomůže VPN, dané účty mají být zneviditelněny těm, kteří se na Telegram registrovali z telefonního čísla jakékoli země EU.
Cenzurováno má být cokoli, co není v souladu s politikou EU – tedy zejména kritika muslimské invaze, videa nepokojů, jiné pohledy na ukrajinskou válku (konflikt na Blízkém východě není zatím zahrnut, protože jednotlivé země se nemohou dohodnout na jednotném narativu), dále má být zcela cenzurována jakákoli kritika genových injekcí nebo cokoli co zahrnuje tématiku Covid a není v intencích propagandy, cenzurovány mají být příspěvky kritické k LGBTQ, islámu (u jiných náboženství kritika nevadí), politice EU apod.
Jednoduše cenzura by měla být mnohem širší a blokace by měla nastat právě na sociálních médiích, přes která se informace (články) nejčastěji šíří.
Vrcholem všeho je, že cenzuru za celou EU povedou ultralevicoví extremisté, včetně členů Antify, což ovšem není nic udivujícího, vždyť ti se dlouhodobě zabývají cenzurou i u nás. Takový Seznam považuje názory ultralevicových extremistů za „jediné správné“ a rád na ně odkazuje jako na „studnici jediné pravdy“ a sympatizant Antify se u nás dostal dokonce i do ministerského křesla.
Jak má tedy celoevropská cenzura podle EU vypadat?
Akt o digitálních službách (DSA) – nový legislativní rámec EU pro regulaci online platforem – vstoupil v platnost v sobotu. Malý irský partner Evropské komise byl pověřen vyřizováním většiny regulačních případů pro celý blok.
Tento rozhodovací proces, který probíhá v Coimisiún na Meán, má mít zásadní dopad na budoucí volby do EU a do Evropského parlamentu.
V prohlášení rozeslaném jménem organizace Coimisiún na Meán se uvádí, jak tato organizace zavedením aktu o digitálních službách posílí postavení lidí a skupin občanské společnosti, aby platformy hnala k odpovědnosti za nakládání s nezákonným obsahem.
„Těší se“ na spolupráci na digitálním moderování s Evropskou komisí.
Coimisiún na Meán získala od soboty 17. února, kdy akt o digitálních službách vstoupil v platnost, bezprecedentní pravomoc cenzurovat online obsah pro 450 milionů občanů EU. Tento orgán se sídlem v Dublinu je mnohými považován za evropské nervové centrum pro monitorování a odstraňování údajně nenávistného obsahu před velmi důležitými volbami.
Přítomnost většiny hlavních digitálních platforem v Dublinu znamená, že kancelář se 75 zaměstnanci se stane hlavním moderátorem platforem EU, jako je Facebook, X (dříve Twitter) a TikTok, který bude rozhodovat o tom, který obsah odstranit.
Může dokonce udělovat korporacím pokuty ve výši několika miliard eur, což je před červnovými volbami do Evropského parlamentu politicky citlivý úkol.
DSA vstoupil v platnost v sobotu 17. února a bude ukládat pokuty až do výše 6 % ročního příjmu společnostem v kombinaci s možností trestního stíhání pro společnosti, které se vzepřou nařízení regulačních orgánů, jako je Coimisiún na Meán.
Akt o digitálních službách byl kritizován za to, že je otevřený lidským chybám a politické manipulaci. Jako by to říkal nahlas, právě tento týden irský europoslanec Barry Andrews navrhl zákon jako potenciální náhradu za zuřivě zpochybňovanou legislativu o nenávistných projevech, která se zaměřuje na konzervativce a pravici.
Evropští politici již zaútočili na politický záměr DSA, přičemž rozhovor Tuckera Carlsona s Vladimirem Putinem se stal jedním z prvních terčů, ale zablokovat se jim ho včas nepodařilo.
Dublinskou pobočku regulátora bude podporovat DHR Communications, PR firma s politickými konexemi, která převzala klíčovou strategickou roli při poradenství agentuře.
Má vazby na irského ultralevicového prezidenta Michaela D. Higginse a levicové vládnoucí strany Fianna Fáil a Fine Gael. Zdá se, že DHR dostala za úkol řídit práci Coimisiún na Meán v oblasti vztahů s veřejností a pomáhat se strategií včas před debutem DSA.
Navzdory tvrzením, že regulátor by měl být nestranný, jeho komunikační agentura s sebou přináší vazby na krajní levici a dokonce i na aktivisty Antify.
Jednou z prominentních aktivistek, která pomohla DSA rozjet, je Síona Cahillová, bývalá studentská militantka, členka Antify a předsedkyně národního studentského svazu země. Nyní je hlavní mediální referentkou Coimisiún na Meán a spolupracuje se svým zaměstnavatelem DHR.

Studentská aktivistka a členka představenstva Irské asociace pro plánování rodiny (irský ekvivalent Planned Parenthood, silně propotratové organizace) a také bývalá předsedkyně Irské národní studentské unie, byla do roku 2020 členkou  irské Antify.
Cahillová, která sama sebe popisuje jako „feministku a buřičku,“ která pracovala jako Account Director pro DHR Communications, dříve dávala jasně najevo svou stranickou zaujatost.
Tweet na jejím osobním účtu na Twitteru, který odsuzuje „pravicovou agitaci,“ to dokazuje – stejně jako příspěvky na sociálních sítích kritizující pravicové kandidáty během voleb do Evropského parlamentu v roce 2019.
Na základě našich dotazů se zdálo, že Cahillová zveřejnila tweet popisující její pohled na svět – jen několik minut poté, co ji kontaktoval The European Conservative.
Bývalá studentská aktivistka  již dříve hovořila  na mládežnické konferenci německé Strany zelených o své roli v irském referendu o potratech.
Cahillová nebyla schopna vysvětlit, zda její krajně levicové aktivity – včetně veřejných útoků na svobodu projevu konzervativců – budou mít dopad na její nové povinnosti.
V rámci iniciování přelomového cenzurního zákona bude Cahillová spolupracovat s Patricií Ryanovou, bývalou poradkyní úřadu předsedy Evropského parlamentu a irské vlády. To zdůrazňuje vazby mezi irským státem a krajní levicí s novým regulátorem nenávistných projevů.
Je znepokojující, že ultralevicoví aktivisté, kteří nemohou být zvoleni tím, že se obrátí přímo na voliče, budou hrát hlavní roli při regulaci debaty během významného evropského volebního roku…
Jedna z vrchních bruselských cenzorek je nadšena z toho, jak bude cenzurovat opačné názory, nenávistí vůči oponentům při svých výlevech nešetří…

Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Řízení cenzury pro 450 000 lidí v EU má zajistit irská centrála obsazená lidmi z Antify se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden