Vyjádření SOSP k reakcím vlády na protesty zemědělců
RSS

Vyjádření SOSP k reakcím vlády na protesty zemědělců


Není naší rolí zapojovat se do odborné debaty kolem Green Dealu, emisních povolenek, migračního paktu, Istanbulské úmluvy, redefinici manželství, eura nebo genderové ideologie apod. Ale musíme se ozývat, když některé názory na tato horká politická témata jsou na digitálních platformách a v médiích umlčovány a jejich nositelé ostrakizováni, zatímco opačné názory jsou masově prosazovány a jejich nositelé tak požívají nefér konkurenční výhody.



V protestních akcích zemědělců se SOSP nijak neangažuje. Je však nepřijatelné, aby vládní politici vylučovali opozici nebo své kritiky z veřejné debaty a snažili se je delegitimizovat falešnými nálepkami a podsouváním proruské orientace. Odpor velké části občanů ke Green Dealu (a dalším unijním politikám, které zmiňujeme výše) nemají nic společného s Ruskem. Protesty zemědělců probíhají po celé Evropě a zatím jsme nezaznamenali, že by si jiné vlády dovolily protestující urážet označováním za pátou kolonu Ruska nebo za dezinformační scénu.



Znovu vyzýváme premiéra, ostatní členy vlády a europoslance Zdechovského, aby buď jasně definovali pojmy jako dezinformace, dezinformátor a dezinformační scéna (dosud čekáme na zhodnocení výroků ministra Rakušana o tom, že migrační pakt neobsahuje relokační kvóty), anebo přestali tyto vágní pojmy zneužívat proti svým kritikům a politické opozici. Je nejvyšší čas skoncovat s mccarthyovskými praktikami rozdělujícími společnost a začít veřejně debatovat věcná řešení prohlubujících se problémů, které ohrožují občanské svobody, demokracii, prosperitu a suverenitu České republiky.
The post Vyjádření SOSP k reakcím vlády na protesty zemědělců first appeared on Společnost pro obranu svobody projevu .


Nejčtenější za týden