Německo: Domovní prohlídka a pokuta 6000 eur za výsměch vládním politikům
RSS

Německo: Domovní prohlídka a pokuta 6000 eur za výsměch vládním politikům


Každý, kdo jde do politiky a hodlá ovlivňovat dění ve vlastní zemi, MUSÍ být v demokracii připraven třeba i na velmi ostrou kritiku. Zejména ty strany, které vládnou, by měly být pod velmi tvrdým dohledem občanů, musí být kritizovatelné a problémem by neměla být ani politická satira.
Na vše uvedené však můžete v dnešním Německu, které se již ve všech směrech navrací do 30. let, zapomenout. Zejména pak v případě, že si chcete posvítit na zelené politiky, kteří jsou pod obzvláštní ochranou, na druhou stranu jsou hlavními viníky destrukce Německa v bezpečnostní či energetické politice.
Již před časem byl za trest zablokován bankovní účet blogerovi, který ve svém blogu napsal, že šéfka Zelených je tlustá . To je naprostá pravda, ale v Německu ji nesmíte říkat nahlas.
Přitom morbidně obézní šéfka německých Zelených Langová by měla být na jakoukoli kritiku připravena. A pokud není, neměla do vrcholné politiky lézt.
Nyní se objevil podobný případ, pro změnu podnikatele, který dal najevo, co si o zelené sebrance, soustavně likvidující nejen Německo, ale celou Evropu, myslí.
Protože se podnikatel z Bavorska vysmíval Zeleným, tedy vládnoucí straně, měl záhy policii ve svých čtyřech stěnách. Došlo k domovní prohlídce, jak se nyní ukázalo.
Takové vysoce invazivní a často traumatické zásahy do soukromé sféry se již dávno staly nástrojem nátlaku ze strany státu. To by bylo ve fungujícím ústavním státě nemožné, ale v Německu je to dnes běžná praxe.
V tomto konkrétním případě udělal podnikatel Michael Much z Gmündu am Tegernsee to, co by mělo být nejposvátnějším právem každého občana v demokracii: vysmíval se těm, kteří jsou u moci. Konkrétně šéfce vládní strany Ricardě Langové a ministru hospodářství Robertu Habeckovi.
V září 2023 si Much vyvěsil na prahu dveří plakáty, které ostře kritizovaly oba zmíněné, ale i německého ministra zemědělství Cema Özdemira a německou ministryni zahraničí Annalenu Baerbockovou.
Na jeden z posměšných plakátů napsal Habeckův výrok, že „firmy nekrachují, ale pouze přestávají vyrábět,“ jak píše Bild. Pod tím bylo napsáno: „Habeck umí dokonce napočítat do tří“?
Otázka, která může být polemická, ale v demokratickém státě je naprosto legitimní. Podobným způsobem si dělal legraci i z Ricardy Langové.
Takto vypadaly transparenty, které podnikatel vyvěsil:
 

na plakátu výše je napsáno: VŠECHNO ZNIČÍME


Plakát vlevo: „DOSTÁVÁME SE K JÁDRU PROBLÉMU“
Policii výše uvedené plakáty nepřipadaly vtipné a prohledala dům podnikatele Mucha, aby našla důkazy jeho podvratné činnosti.
Vzhledem k tomu, že se Much rychle přiznal, že plakáty vyvěsil sám, státní zastupitelství v Mnichově II mu uložilo pokutu ve výši 6 000 eur za urážku politických osobností. 21. března bude případ projednáván před okresním soudem v Miesbachu.
Zelení žalují své kritiky poměrně často. Mimo již uvedených případů došlo i ke spoustě dalších žalob za urážku „politických osobností.“
Habeck například nedávno zažaloval Bavora, který si z něj dělal legraci na sociálních sítích. Podobně jednají i politici SPD (sociální demokracie). Vládní kritik byl obžalován za urážku „politické osobnosti,“ protože na internetu nazval ministryni vnitra Nancy Faeserovou „zločincem a budižkničemu.“
Jde samozřejmě o rozdmýchávání strachu ve společnosti a potlačování kritiky v zárodku.
Muž z Bavorska svým jednáním „znevážil Habeckovu čest“, zjistilo státní zastupitelství ve Wunsiedelu a za jeho svědectví mu byla uložena vysoká pokuta.
To je samozřejmě varování pro ostatní, aby drželi hubu a krok. Tak se bude zdát, že je většina Němců s mizernou vládou spokojená. Kdo si nestěžuje, ten přece souhlasí, ne?
K uvedenému pak na druhou stranu připomínám, že proti politikům AfD je naopak povoleno cokoli, včetně výhružek smrtí, zastrašování, transparentů s výzvami k jejich zastřelení a jakýchkoli dalších výpadů, přičemž urážky – i ty nejhrubšího zrna – jsou vládou aktivně podporovány.
Ještě někdo pochybuje, že se v Německu vrací 30. léta??


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Domovní prohlídka a pokuta 6000 eur za výsměch vládním politikům se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden