Glosa MM: Jinak to dopadnout nemohlo
RSS

Glosa MM: Jinak to dopadnout nemohlo


MIROSLAV MACEK
Jinak to dopadnout nemohlo, neboť je samozřejmě velký rozdíl mezi stávkujícími drobnými a středními zemědělci na Západě, které drtí green deal, byrokracie a postupně likvidují velcí žraloci a stávkující českou směskou malých zemědělců a agrobaronů se zcela rozdílnými zájmy.
Jejich jediným společným zájmem jsou dotace, o které ovšem svádějí bratrovražedné boje.
A pokud by se mohlo zdát, že nejvyšším společným jmenovatelem (nejen zemědělských) protestů by mohl být odpor ke green dealu, opak je pravdou. Zájmových a lobbystických skupin, které se na něm skvěle přiživují, je tolik, že lehce vlivem i mediálně převálcují odpůrce.
Navíc forma protestu, tedy blokáda, se v českém prostředí nikdy nemůže u občanů, kterým jde v prvé řadě o sebe, ve druhé řadě o sebe, a pak po dlouhém nic také trochu o veřejné blaho, setkat s pochopením.
Jinak řečeno: pondělní blokáda byla typickým mrtvě narozeným dítětem, které navíc bude zneužito všemi prostředky proti těm, kteří měli skutečný důvod protestovat.
Česko by mohlo přijmout euro již do roku 2030 , myslí si ministr pro evropské záležitosti ČR Martin Dvořák. Referendum není třeba, občané by byli pod vlivem dezinformátorů z Číny a Ruska.
Správně! A je načase konečně zrušit volby, které by pochopitelně proběhly pod stejným vlivem.
Je stejně neuvěřitelné, kterak se dnešní „osvícení“ politici domnívají, že „co občan, to blb“. Ta arogance moci je zcela neuvěřitelná!
Centrum pro výzkum energie a čistého ovzduší (CREA):
Ruské federální příjmy se v roce 2023 vyšplhaly na rekordních 320 miliard dolarů a mají dále růst. Podle analýzy totiž Indie zcela nahradila předválečné nákupy ropy západních odběratelů.
Část ropy se v rafineriích na západním pobřeží Indie zpracovává na ropné produkty a poté se vyváží do USA a dalších zemí, které na ruskou ropu uvalily sankce. Na produkty rafinované mimo Rusko se totiž sankce nevztahují.
Analýza CREA odhaduje, že USA byly v loňském roce největším odběratelem rafinovaných produktů z Indie, vyrobených z ruské ropy v hodnotě 1,3 miliardy dolarů. Hodnota vývozu těchto ropných produktů výrazně vzroste, pokud se do ní zahrnou i spojenci USA, kteří rovněž uplatňují sankce vůči Rusku. Podle odhadů CREA dovezly tyto země v roce 2023 ropné produkty vyrobené z ruské ropy v hodnotě 9,1 miliardy dolarů, což představuje 44% nárůst oproti předchozímu roku.
The post Glosa MM: Jinak to dopadnout nemohlo first appeared on .


Nejčtenější za týden