Barbados zavedl digitální identitu (ID) nejen pro lidi, ale také pro budovy
RSS

Barbados zavedl digitální identitu (ID) nejen pro lidi, ale také pro budovy


Ve většině zemí světa se již aktivně zavádí nejen ID, ale také CBDC (digitální měna), případně se testují systémy sociálních kreditů. Zároveň jsou lidé nabádáni k tomu, aby se zbavili hotovosti.
V kombinaci s 15minutovými a chytrými městy budou tyto nástroje digitální diktatury ideální k zavedení budoucího neofeudálního světa.
Jak se nyní ukázalo, tak ID se nepřipravuje pouze pro lidi, ale také pro budovy. Pravděpodobně to bude souviset s energetickou náročností budovy a v ID bude nejspíš uveden nejen majitel, ale zřejmě také výše uhlíkové daně.
Panelistka z barbadoské vlády na Summitu světových vlád řekla, že COVID byl „krizí,“ která poskytla Barbadosu „výhodu“ při přijímání schémat digitálního ID nejen pro lidi, ale také pro budovy.
Barbadosská ministryně průmyslu, inovací, vědy a technologie Marsha Caddleová ve středu ve svém projevu na panelu  World Governments Summit nazvaném: „ Digitální vláda: sen pro některé, realita pro jiné “ řekla, že COVID byl katalyzátorem, který vydláždil cestu  digitálním ID na Barbadosu, přičemž uvedla:

„Tato polykrize, o které mluvíme, nám dala trochu výhodu a zní divně říkat, že krize je výhoda, ale například během COVIDu jsme byli schopni udělat kus práce, abychom se ujistili, že každá budova má jediné ID budovy, aby bylo možné usnadnit provoz veřejným a soukromým podnikům.“
„V souvislosti s tím má každý jednotlivec také nové digitální ID. Projekt jsme zatím využili asi z 90 procent.“


Barbados tech minister Marsha Caddle, World Governments Summit: "It sounds strange to say that a crisis is an advantage, but during COVID, we were able to make sure every building has an ID. Linked to that each individual also has a new DIGITAL ID; we've had about 90% uptake" pic.twitter.com/0Vn2fciGtf
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) February 14, 2024


Podle  geoportálu  barbadoské vlády :
“ BBID [Barbados Building Identifier] je ideální pro místní, aby si snáze a rychleji našli dům nebo firmu. Turisté mohou snadno najít restaurace, hotely, čerpací stanice a další místa a navigovat se k nim .“
Na závěr vyzývá občany, aby se „připojili k rodině BBID“ uvedením svých domů a podniků na platformě.
Caddleová, která přešla od digitálního ID pro budovy k digitálnímu ID pro lidi, řekla na summitu světových vlád, že jako malá země měl Barbados výhodu, která mu umožnila napojit 90 procent populace na digitální ID, které popsala jako jedinečné. „Funguje to jako zrcadlo nebo replika toho, kdo jste.“
„Barbados je země s 267 tisíci obyvateli a myslíme si, že to nám dává výhodu. Aby lidé mohli mít jedinečnou stopu a mohli tuto stopu používat k interakci s vládou, takže v podstatě máte osobnost prostřednictvím ID budovy a vašeho digitálního ID, které vám umožní mít tento online druh zrcadla nebo repliku toho, kdo jste. V zemi, která je tak malá, že nám dává obrovskou příležitost.“

Barbados tech minister Marsha Caddle, World Governments Summit: "You have a persona through your building ID & through your Digital ID that allows you to have this online kind of mirror or replica of who you are. In a country that small that gives us tremendous opportunity" pic.twitter.com/Jn2pPU3p6b
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) February 14, 2024


V otázce přístupu vlády k datům občanů prostřednictvím digitálního ID Caddleová řekla, že důvěru lze získat tím, že lidem ukážete, kdy k jejich datům přistupujete, kdo tak koná, kde a proč.
Věří, že tak budou mít lidé k systém větší důvěru.
Podle Caddleové:
„S digitálním ID chceme občanům umožnit vidět, kdy vláda přistupuje k vašim datům. Myslíme si, že to lidem dává jistotu, že vláda k vašim datům nepřistupuje z jiných důvodů, než když je to nutné.“
Získalo by vaši důvěru, kdybyste věděli, kolikrát vláda přistoupila k vašim datům?
Byla by vláda schopna v případě vyhlášeného nouzového stavu rozšířit svůj přístup k ještě většímu množství vašich osobních údajů? Na základě toho, co se dělo za Covidu, je možné skutečně cokoli.
Veřejné a soukromé subjekty často hovoří o tom, že občan nebo zákazník má kontrolu nad jejich daty.
Jak Caddleová řekla na Světovém vládním summitu:
„ Způsob, jakým lidé každý den komunikují s vládou, nám poskytuje velmi bohaté soubory dat. Tyto informace patří jim .“
Pokud se však lidé odhlásí ze schémat digitálního ID, může jim být odepřeno určité zboží nebo služby.
A pokud se lidé zaregistrují k digitálnímu ID a rozhodnou se nesdílet svá data, výsledek bude stejný jako úplné odhlášení ze systému.

Vlády sledují vaše data a skutečně je mohou použít ke zlepšení věcí, jako jsou služby a infrastruktura.
Například Caddleová hovořila o zřízení nezávislého úřadu pro statistiky a analýzu dat, aby porozuměli věcem, jako jsou autobusové trasy, které trvají nejdéle nebo jak dlouho lidé čekají ve frontách v nemocnicích.
„Všechny tyto informace musíme být schopni správně vytěžit,“ řekla.
To může znít dobře v době stability; v dobách nouze by si však vlády mohly udělit pravomoc používat digitální ID data drakonickými způsoby, jako je omezení mobility lidí, omezení přístupu k určitému zboží a službám nebo na kontrolu toho, co si mohou koupit.
A zatímco Caddleová hovořila o zavedení digitálního ID na Barbadosu, řekla také:
„Povaha digitální transformace je taková, že neexistují žádné hranice a neexistují žádná omezení. Světový pokrok je jen tak daleko, jak daleko je pokrok každé země.“
To připravuje cestu k tomu, aby se digitální ID stala interoperabilní po celém světě. Každá země to může dělat trochu jinak, ale nakonec by byly všechny propojené. Přesně tak je to dávno v plánu.
A zatímco mnozí poukazují na COVID jako na akcelerátor digitální transformace, nakonec to byly vládou nařízené lockdowny, které urychlily agendu po celém světě.
Jistě, dalo by se říci, že to bylo „kvůli COVIDU,“ ale když se podíváte velmi pozorně, nebyl to COVID, který říkal: zůstaňte ve svých domovech, nechoďte ven nebo ukažte své digitální dokumenty, pokud se chcete zapojit do společnosti. 
Caddleová říká, že COVID byla krize, která dala Barbadosu výhodu při přijímání digitálního ID.
Jaké „výhody“ přinese digitální ID, až budeme náhle postaveni před další „krizi“ – skutečnou nebo domnělou?


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Barbados zavedl digitální identitu (ID) nejen pro lidi, ale také pro budovy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden