Microsoft se chlubí, že bílým zaměstnancům platí za stejnou práci méně než barevným
RSS

Microsoft se chlubí, že bílým zaměstnancům platí za stejnou práci méně než barevným


Dnes je protibělošský rasismus v kurzu a zatímco jakákoli diskriminace barevných nebo LGBTQI by zaměstnavatele stála soud a drakonickou pokutu, v případě podobného zacházení s bílými se naopak mohou dočkat odměny, třeba extra bodů ESG.
Microsoft se chlubí, že bílí zaměstnanci jsou v USA placeni méně než jejich kolegové z menšin se stejnou pracovní pozicí.
Zveřejnění bylo součástí zprávy společnosti o rozmanitosti a inkluzi za rok 2023.
„Všechny rasové a etnické menšinové skupiny, které mají nárok na odměny, dohromady vydělávají celkovou mzdu 1,007 dolaru za každých 1 000 dolarů vydělaných bílými zaměstnanci v USA, kteří mají nárok na odměny, se stejnou pracovní pozicí a úrovní a s ohledem na funkční období,“ uvádí zpráva Microsoftu.
Zpráva pokračuje: „Američtí černošští a afroameričtí zaměstnanci vydělávají 1 004 dolarů a asijští zaměstnanci vydělávají 1 012 dolarů za každých 1 000 dolarů vydělaných bílými zaměstnanci s nárokem na odměny v USA se stejným pracovním zařazením a úrovní a s ohledem na definitivu.“
„Tyto údaje o rovnosti v odměňování představují celkovou mzdu,“ uvádí zpráva. „Naše analýza celkové mzdy bere v úvahu základní, roční bonusy a odměny v akciích v době ročních odměn pro zaměstnance s nárokem na odměny.“
Společnost považuje pochopení toho, jak být efektivními spojenci, za klíčové pro aktivaci kultury inkluze.
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Microsoft se chlubí, že bílým zaměstnancům platí za stejnou práci méně než barevným se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden