Několik členů NATO prý zvažuje vyslat vojáky na Ukrajinu
RSS

Několik členů NATO prý zvažuje vyslat vojáky na Ukrajinu


FRANCIE – Několik států NATO a EU zvažuje vyslání vojáků na Ukrajinu na bilaterální bázi, prohlásil slovenský premiér před setkáním evropských lídrů v Paříži. (Foto: Flickr)









Robert Fico, proruský populista, který se dlouhodobě staví proti vyslání vojenské pomoci na Ukrajinu, řekl: „Omezím se na konstatování, že z těchto tezí (v rámci přípravy na pařížské jednání) vyplývá, že řada členských států NATO a EU zvažuje, že vyšle své vojáky na Ukrajinu na bilaterální bázi.“




Rusko prý na Ukrajině sestřelilo odpalovací zařízení Patriot

„Nemohu říci, za jakým účelem a co by tam měly dělat,“ dodal.



Pan Fico uvedl, že Slovensko, které je členem NATO a EU, své vojáky na Ukrajinu nepošle, a varoval před rizikem hrozící eskalace konfliktu.




Fico svolal složky státu. Bojí se nejhoršího řešení na Ukrajině

V pondělí se má v Elysejském paláci sejít přibližně 20 evropských lídrů včetně pana Fica. Francie uvedla, že cílem setkání je vyslat Moskvě zprávu o odhodlání v době, kdy válka vstupuje do svého třetího roku.



Členové NATO dodali Kyjevu zbraně a munici za miliardy dolarů a cvičí ukrajinské síly. Představitelé NATO včetně amerického prezidenta Joea Bidena však zdůraznili, že západní vojenská aliance se chce vyhnout přímému konfliktu s Ruskem, který by mohl vést ke globální válce.



Zdroj: telegraph.co.uk




CIA přes 10 let pomáhá na Ukrajině proti Putinovi

Článek Několik členů NATO prý zvažuje vyslat vojáky na Ukrajinu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden