Retro: Sedm let dlouhé nohy Blairových lží
RSS

Retro: Sedm let dlouhé nohy Blairových lží


Máme demokracii nebo mediokracii?  (12. 8. 2009)
V době mezi první a druhou válkou v zálivu americká propaganda hlásala do světa, že Saddám ohrožuje celý svět. Připojil se i Tony Blair svým výrokem, že Saddám může do 45 minut zasáhnout Británii. Tato čirá lež nebyla vůbec podložena zpravodajskými informacemi, ale komentátor BBC Andrew Gilligan, který na to ve svém pořadu upozornil, byl ostrakizován, odborník tajné služby David Kelly, který BBC dodal informace o manipulaci s fakty, byl nalezen mrtev, a předseda BBC Gavyn Davies a generální ředitel BBC Greg Dyke po závěrech „nezávislé“ komise lorda Huttona, jmenované Blairem, museli ze svých funkcí odstoupit. Až tak daleko to došlo se svobodou tisku v Británii.
Kanadští právníci proti válce: Bush, Cheney a Blair nežádoucí!  (13. 9. 2009)
Kanadská nevládní organizace  Lawyers against the Wars  požaduje ve svém dopise po členech kanadské vlády, aby zabránili plánovaným říjnovým návštěvám George W. Bushe, Dicka Cheneyho a Tony Blaira v Kanadě. Argumentují tím, že byli v několika soudních procesech před americkými a kanadskými soudy obviněni z válečných zločinů. Podle kanadských zákonů je nepřípustné, aby do země vstoupili lidé obvinění z porušování lidských práv a mezinárodního práva.
Obama, Blair, Jan Pavel II – šokující zklamání…  (1. 2. 2010)
To druhé zklamání je (už po léta) Tony Blair. Před lety se jevil jako úspěšný charismatický politik, vzor pro sociální demokraty celé Evropy. Potom pod vylhanými záminkami zatáhl Británii do irácké války a potřísnil si ruce krví obrovského množství iráckých a stovek britských obětí. Jsem spolu s mnoha dalšími lidmi po celém světě přesvědčen, že pokud by skutečně platilo mezinárodní právo, musel by být spolu se svými americkými politickými přáteli souzen a právem odsouzen mezinárodním soudem. Nyní se konalo jeho veřejné slyšení, které jen potvrdilo, že tento praktikující křesťan nepociťuje žádné pochybnosti, natož výčitky svědomí. Zdalipak si asi někdy položil otázku, jestli by jeho konání schválil zakladatel křesťanství?
Válečný zločinec Tony Blair: Plakal jsem pro oběti války v Iráku  (12. 9. 2010)
Kniha sice šla ve středu v britských obchodech rychle na odbyt a stala se jedničkou v  britské knižní hitparádě Amazonu , ve Spojených státech se však pouze pokoušela proniknout do první stovky. Obrázek dokreslují protesty mírových aktivistů před obchodem v Londýně. Lindsey German z  „Koalice Stop válce (Stop the War Coalition) “ označil Blaira jako válečného zločince a řekl, že kniha byla  „pokusem ospravedlnit neospravedlnitelné“ .
Medaile pro Blaira  (21. 9. 2010)
Minulý týden byla v Londýně zrušena plánovananá autogramiáda poté, co na něj předtím na autogramiádě v Dublinu byla házena vejce a boty. Protestující byli rozhněváni jeho rolí v zahájení války v Iráku.
Pořadatelé slavnostního udělování medaile říkají, že demonstranty neočekávají.
Clinton, předseda centra, v prohlášení řekl, že Blair  „pokračuje v prokazování stejného vedení, nasazení a tvořivosti při prosazování ekonomických příležitostí na Blízkém východě a při řešení náboženských konfliktů po celém světě.“
Blair prohlásil:  „Svoboda, volnost a spravedlnost jsou hodnoty, které jsou vyraženy na této medaili. Svoboda, volnost a spravedlnost jsou hodnoty, které se snažím aplikovat do své práce na správě věcí veřejných v Africe a při připravování Palestinců na řízení svého státu.“
Zhroucení západní morálky  (2. 10. 2010)
V naději, že mi bude umožněno přidat k tomu něco podstatného, dovolte mi, abych připustil, že Spojené státy svrhly atomové bomby na dvě japonská města a bombardováním na prach spálily Tokio, že Velká Británie a USA zápalnými bombami zničily Drážďany a řadu dalších německých měst, přičemž podle některých historiků použily proti německému civilnímu obyvatelstvu větší ničivou sílu, než proti německým armádám, že prezident Grant a jeho váleční zločinci z občanské války, generálové Sherman a Sheridan spáchali genocidu prérijních Indiánů, že Spojené státy dnes umožňují genocidní politiku Izraele proti Palestincům, politiku, kterou jeden izraelský představitel přirovnal k americké genocidní politice proti americkým indiánům z 19. století, že Spojené státy v 21. století provedly invazi do Iráku a Afghánistánu na základě vymyšlených záminek, zavraždily nespočetné množství civilistů, a že britský premiér Tony Blair půjčil britskou armádu svým americkým pánům, stejně jako další země NATO, přičemž všechny z nich se dopouštějí válečných zločinů podle standardů Norimberského procesu v zemích, ve kterých nemají žádné národní zájmy, a dělají to vše jen kvůli americkým penězům.
Volby na Západě jako očišťující lázeň  (21. 10. 2015)
Tony Blair, George Bush, Dick Cheney, Bill Clinton, Nicolas Sarkozy, Colin Powell a Hillary Clintonová odešli, a k odchodu od masových vražd a nevypověditelných hrůz, jež způsobili lidstvu, se chystají Cameron, Obama, Merkelová a Hollande. Bez hrozby, že za ně budou voláni k zodpovědnosti či dokonce souzeni.
Sadám Husajn a Kaddáfí byli zavražděni bez soudu a jen na základě propagandistických tvrzení.
Tohle se musí změnit a kriminálníci Západu musí být za své pobuřující zločiny volání k zodpovědnosti jako každý jiný.
***
Je to oficiální: Tony Blair může za smrt 150 tisíc lidí  (7. 7. 2016)
Britský deník si nicméně zoufá nad tím, že nezafungovaly žádné mechanismy, které mohly vstupu země do války s Irákem zabránit.  „Jak to, že nás před tím egoistickým maniakem z čísla 10 nedokázala uchránit naše ústava? Kde byla veřejnoprávní média, vláda, parlament a bezpečnostní služby? Proč proti nedostatečné přípravě na válku neprotestovali generálové? Místo toho se ostudně a bezvýhradně podřizovali Tonymu Blairovi!“  kritizuje Daily Mail.
Stanův komentář:  Proč  Chilcotově komisi  trvalo 7 let vyšetřit to, co nám na OM bylo jasné od samého začátku? Byli jsme to my a nám podobní, kdo šířili „konspirační teorii“, nebo se teď, po sedmi letech vyšetřování, naplno ukázalo, že veřejnoprávní média celou dobu zakrývala konspirační praxi válečných zločinců Blaira, Bushe a dalších?
Outsidermedia, publikováno 7. 7. 2016


Nejčtenější za týden