Putin nechce válku s NATO, tvrdí americká rozvědka
RSS

Putin nechce válku s NATO, tvrdí americká rozvědka


Ruský prezident Vladimir Putin téměř jistě nechce přímou konfrontaci s NATO a omezí se na hybridní válku. (Foto: Flickr)









Podrobnosti: Putinova vláda se rozhodla, že bude v budoucnu pokračovat ve své činnosti: Zpravodajská služba uvedla, že válka rozpoutaná proti Ukrajině vedla k velkým problémům pro Rusko, které však zůstává odolným a schopným soupeřem, snaží se zmírnit dopady sankcí na svou ekonomiku a posiluje vazby s klíčovými protivníky Spojených států a Západu obecně – Čínou, Íránem a Severní Koreou – což je pro Západ velkou výzvou.



Zpravodajská komunita vyhodnotila, že Moskva téměř jistě nechce přímý vojenský střet s NATO a omezí se na „asymetrickou aktivitu“, u níž očekává, že nepřekročí hranici a nezatáhne do konfliktu ostatní.




Polský generál: 300 tisíc vojáku NATO je v pohotovosti

„Prezident Vladimir Putin pravděpodobně věří, že Rusko otupilo ukrajinské úsilí o znovudobytí významného území, že se mu jeho přístup k vítězství ve válce vyplácí a že podpora Západu a USA Ukrajině je konečná, zejména ve světle války mezi Izraelem a Hamásem,“ uvádí zpráva.



Zpravodajci poznamenali, že úzká hospodářská spolupráce s Pekingem poskytuje Rusku velký trh s energií a dalšími zdroji, větší ochranu před budoucími sankcemi a silného partnera, který může čelit Spojeným státům.



Rusku se podařilo odklonit větší část svého vývozu námořní ropy a je pravděpodobné, že velká část z ní je prodávána za ceny vyšší, než je cenový strop G7, a to díky spolupráci s nezápadními partnery a skutečnosti, že ceny v loňském roce vzrostly.




Polský ministr Sikorski: Ano, na Ukrajině jsou vojáci NATO

Rozvědka se domnívá, že Moskva bude i nadále využívat „všechny použitelné zdroje národní síly“ k prosazování svých zájmů a snažit se oslabit vliv Spojených států a jejich spojenců, i když odříznutí od západních trhů a technologií a odliv „lidského kapitálu“ budou výzvou.



„To bude sahat od využití energie ve snaze přinutit ke spolupráci a oslabit jednotu Západu v otázce Ukrajiny až po vojenské a bezpečnostní zastrašování, zlovolný vliv, kybernetické operace. špionáž a lsti.“



Zdroj: pravda.com.ua




Francie vytvoří koalici zemí, které jsou připravené vyslat vojáky na Ukrajinu

Článek Putin nechce válku s NATO, tvrdí americká rozvědka se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden