Záhadná potopená pyramida v Číně. Byla postavena před katastrofou?
RSS

Záhadná potopená pyramida v Číně. Byla postavena před katastrofou?


Neustále probíhá diskuze o tom, jak jsou pyramidy skutečně staré. Tradiční archeologové mají tendenci se řídit obecně přijímaným datováním, ale někteří badatelé toto datování opakovaně zpochybňují. (Foto: X)









Mohly by být egyptské pyramidy skutečně stovky tisíc let staré, jak se někteří z nich domnívají? Jasné je jen jedno: tato debata zřejmě nikdy neskončí. Nicméně pokud se na to podíváme dostatečně ze široka, je zřejmé, že jsou tyto otázky na místě.



Pyramidy



Pyramidy vyskytující se po celém světě jsou si navzájem tak podobné, že je možné uvažovat o existenci celosvětové komunikace, plánování a využití pokročilých technologií i před tisícovkami let. A v jednom případě byla dokonale zachovaná a bohatě zdobená pyramida nalezena hluboko pod vodou, což podporuje myšlenku,že mohla být postavena ve vzdálené minulosti – před velkou potopou popsanou ve starověkých textech z celého světa.




Bosenská pyramida: Vstoupil jsem do 30 tisíc let starých tunelů



Daleko od Egypta, v rozlehlé a utajované Číně, se nachází potopené město a rozsáhlá podvodní pyramida. Místo: jezero Fuxian. Jezero se nachází v provincii Yunnan, zabírá 260 čtverečních kilometrů a dosahuje hloubky 150 m. Jezero je umístěno 1720 metrů nad mořem a je jedním z největších sladkovodních jezer v Číně. Profesionální potápěč Geng Wei v roce 1992 nalezl na jeho dně ryté kameny pokryté mechem. Při jeho dalším průzkumu spolu s čínskými archeology vybavenými ponorkou objevil schodiště, zdi, keramiku, stavbu v podobě arény a cesty potopeného města. Potápěč předpokládal, že toto město může být legendárním městem Yuyuan, o kterém se říká, že v dávné minulosti zmizelo.



Chybějící pyramida



Následující citace pochází z čínského deníku China Daily: „Geng Wei věřil, že kameny mohou pocházet z dávné minulosti. Nicméně, proč byly pod vodou? Odkud se tu vzaly? Při kladení těchto otázek si Geng vzpomněl na tajemnou legendu o tomto jezeře. Místní lidé často říkali, že obyvatelé mohou z nedalekých hor za jasného, klidného dne pod hladinou jezera spatřit obrysy připomínající město. Bylo to starodávné město zmiňované v legendách? Aby tuto záhadu prozkoumal, potopil se Gengasi 38 krát do vod jezera a prováděl zde průzkumy. Nakonec napsal zprávu díky které o svých objevech informoval odpovědné úřady a odborníky z provincie Yunnan.‟




Osmanagić: Zakázaná historie lidstva – co nám tají o pyramidách?

Stejný čínský zdroj, který je podrobně sledován komunistickou vládou, otevřeně mluví o podvodním městě. Uvádí se, že archeologové datují nálezy z tohoto místa do doby okolo 250 n. l. a ze začátku předpokládali, že potopené město odpovídá legendám o ztraceném městě Yuyuan. Nicméně při bližším prozkoumání archeologové určili, že kamenné město nemůže být Yuyuan, protože to bylo postaveno ze dřeva a hlíny, ne z kamene. Navíc archeologové pokoušející se datovat materiál na kamenech zjistili, že potopené město musí být mnohem starší. Je třeba také poznamenat, že zdroj zcela pomíjí jakékoliv zmínky o pyramidě. Na druhou stranu o pyramidě se lze dočíst v čínských turistických průvodcích, ve kterých je přirovnávána k mayským pyramidám.



Z turistického průvodce Travel China Guide:



„Starodávné město objevené v roce 2005 dosahovalo rozlohy 2,4 čt. km a mělo 8 hlavních budov. Nejúchvatnější je Pyramida z jezera Fuxian. Pětistupňová budova je 21m vysoká a tvarem připomíná mayskou pyramidu. O budově s jevištěm a mnoha bronzovými přezkami se předpokládá, že byla obětním oltářem. Na zaplavených budovách se nachází mnoho 8 – 15 cm hlubokých děr připomínajících ‘podkovu Mořského koně (legendárního zvířete obývajícího jezero).’ Badatelé předpokládají, že byly nejspíše používány pro stavbu budov.‟



Britský zdroj také použil přirovnání k mayským stavbám:



„Badatelé tvrdí, že bylo pod vodou nalezeno osm hlavních budov včetně okrouhlé, koloseum připomínající stavby s 37 metrů širokou základnou a mezerou na severovýchodě a dvou vysokých stupňovitých budov podobných mayským pyramidám.‟




V Súdánu je přes 300 neporušených pyramid

Internetový magazín Ancient Origins uvedl, že pyramida vypadá pokročile a zveřejnil popis tajemných rytin nalezených na kamenech. O neobvyklých hlubokých rytinách ve tvaru slunce bylo zjištěno, že by mohly být až 1800 let staré. Další rytiny vypadají jako masky s tvářemi, které nejsou lidské, nebo mají podobu symbolů připomínajících čísla 0 a 1 a písmeno Y.



Legendy o jezeře Fuxian



Cheng Jang Fu Zhi, kniha napsaná během vlády císaře Daoguanga, popisuje létající stvoření podobné koni s červenými skvrnami na zádech, které žilo v jezeře. Později bylo přirovnáno k Pegasovi, létajícímu koni z řeckých mýtů. 24. října 1991 se za jasného dne po jezeře plavil rybář jménem Zhang Yuxiang. Přivalila se hustá mlha a rybář, společně s dalšími lidmi na lodi, uviděl z vody stoupat zářivé UFO ve tvaru disku. Stroj během svého výstupu na hladinu vyvolal vlny, které zmítaly rybářskou lodí. Poté prudce vzlétl do vzduchu.



Deník China Daily uvedl, že na kopci západně od jezera nazývaném Li Jiashan často hlídkovali vojáci, ale nikdo neví proč. Kopec byl kdysi místem starodávného bojiště a bylo zde nalezeno tisíce bronzových odlitků. Kopec Li Jiashan rovněž údajně přitahuje blesky.




Co se skrývá uvnitř slovenské „pyramidy“? Youtuber natočil úžasné záběry

Fenomén



„V Li Jiashan se odehrál ještě jeden zvláštní fenomén. Mnohokrát zde udeřil blesk. Podle odborníků zde musí být pod zemí ukryto ohromné množství kovů, které následně přitahují elektrické výboje. Nachází se v Li Jiashan stále velké množství bronzových odlitků? Místní lidé si vyprávějí mnoho legend. Starodávný příběh popisuje ‘lidi, kteří se potopili spolu s prastarým městem a nyní žijí pod vodou.’ Někteří pro změnu prohlásili, že ‘během řízení spatřili mumie stojící v jezeře.’‟ O jezeře Fuxian pojednává také 9. díl 11. série Vetřelců dávnověku nazvaný „Tajemná říše.“



Zdroj: ancient-origins.net , sn.cz
Článek Záhadná potopená pyramida v Číně. Byla postavena před katastrofou? se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden