Už žádné dary, “Zákon o půjčce a pronájmu” pro Ukrajinu podle Republikánů
RSS

Už žádné dary, “Zákon o půjčce a pronájmu” pro Ukrajinu podle Republikánů


Předseda Mike Johnson řekl senátorům, že Sněmovna pošle do Senátu balíček pomoci Ukrajině, ale vznesla myšlenku udělat z toho program půjčky nebo půjčky a leasingu, aby američtí daňoví poplatníci nevyhazovali desítky miliard dolarů, aniž by očekávali návratnost. podle senátorů, kteří se diskuse zúčastnili.



Mike Johnson ve středu řekl republikánským senátorům, že očekávají, že jim Sněmovna pošle legislativu na pomoc Ukrajině, ale varoval, že to, co vyjde ze Sněmovny, bude vypadat podstatně jinak než balíček zahraniční pomoci ve výši 95 miliard dolarů, který Senát schválil minulý měsíc.



Lend and leas Ukraine 2024, pomoc Ukrajině podle Republikánů Cornyn, poradce vedoucího týmu republikánské strany Senátu, také ocenil myšlenku zřízení programu půjček a pronájmu, který by Ukrajině pomohl kromě 60 miliard dolarů, které Senát zahrnul do svého nouzového balíčku, nebo možná místo nich.



“To je to, co FDR udělala ve druhé světové válce,” řekl o programu půjček a pronájmu, který prezident Franklin Roosevelt podepsal v roce 1941, aby vyzbrojil Británii a další spojence proti nacistickému Německu.



Po vyslechnutí Johnsona Cornyn řekl, že je „docela optimistický“ ohledně toho, že Sněmovna poslala do Senátu balíček pomoci Ukrajině.



Bývalý prezident Trump začal prosazovat myšlenku zaslání pomoci Ukrajině ve formě půjčky minulý měsíc, když se pokusil přesvědčit senátory Republikánské strany, aby hlasovali proti návrhu Senátu o financování Ukrajiny.



„Půjčte jim peníze. Pokud to zvládnou, vrátí nám to. Pokud to nezvládnou, nemusí nám to vracet,“ řekl Trump na shromáždění v North Charleston, SC. The post Už žádné dary, “Zákon o půjčce a pronájmu” pro Ukrajinu podle Republikánů first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden