Kanadská policie doporučuje nechávat klíče od auta před vchodovými dveřmi, aby se zabránilo vloupání
RSS

Kanadská policie doporučuje nechávat klíče od auta před vchodovými dveřmi, aby se zabránilo vloupání


Trudeauova Kanada je i díky přijímání milionů migrantů za doby jeho vlády stále méně bezpečnou zemí. Počet vloupání roste a mezitím přichází policie s velmi bizarní radou, tvrdíc, že lupiči se do domů vloupávají jen proto, aby se dostali k autu.
Poněkud opomíjejí fakt, že vloupání jsou často prováděna s cílem vykrást daný dům či byt a pokud najdou klíčky od auta, tak to je pro ně jen další bonus. A pokud jim klíčky nabídnete na zlatém podnose, pak si auto ukradou i tehdy, kdy by to třeba ani neměli v úmyslu.
Tváří v tvář alarmujícímu nárůstu krádeží aut nabídl konstábl torontské policie (TPS) Marco Ricciardi obyvatelům kontroverzní tip: nechte klíče od auta u vchodových dveří, abyste se vyhnuli násilným vniknutím do domů.
Během  setkání komunitní bezpečnosti v Etobicoke se konstábl Ricciardi zabýval tímto problémem a uvedl:
„Abyste předešli možnosti napadení ve vašem domě, nechte klíče zavěšené u vchodových dveří, protože jinak se vloupají do vašeho domu, aby vám ukradli auto. Nic jiného nechtějí.“
Stručně řečeno, neztěžujte zlodějům krádež vašeho auta. Tak vypadá neozbrojená společnost.



Tento návrh přišel v době, kdy se Toronto potýká s rekordní mírou krádeží aut, kdy je každých šest minut ukradeno jedno vozidlo, což je nákladné zločinné řádění, které podle Kanadské finanční a leasingové asociace (CFLA) ročně lupičům vydělá téměř 1 miliardu dolarů.
Toronto bylo svědkem 400% nárůstu vloupání do domů a vloupání za účelem krádeží aut, což podtrhuje znepokojivý trend nárůstu násilí a používání střelných zbraní zločinci, kteří se zaměřují na vozidla, uvedly  Global News .
Torontská policie vydala následující prohlášení:

Policista na nedávném komunitním setkání navrhl, aby lidé nechali klíče od svého vozidla u vchodových dveří. I když to myslí dobře, existují i jiné způsoby, jak zabránit vloupání do domů motivovaným krádežemi aut.
Pro další kontext, v Torontu vzrostl počet vloupání do domů a vloupání za účelem krádeží aut v roce 2023 o 400 procent. Policie se obává eskalace násilí, kdy jsou ke krádežím vozidel používány všechny druhy zbraní a střelných zbraní, a to i při vloupání do domů.
Zatímco torontská policie vždy doporučovala veřejnosti, aby upřednostnila vaši bezpečnost před vaším vozidlem, zde jsou způsoby, jak mohou členové veřejnosti chránit sebe, své domovy a svá vozidla:


Pokud je to možné, zaparkujte vozidla v garáži
Ujistěte se, že je vaše příjezdová cesta dobře osvětlená a nechte vnější světla rozsvícená po celou noc
Bezpečnostní kamery jsou přínosem
Pokud je to možné, nainstalujte domácí zabezpečovací systém – aktivujte alarm na STAY, když jste doma, a PRYČ, když jste venku
Zvažte, zda nemít k mobilnímu telefonu připojený alarm detekce pohybu
Umístěte bezpečnostní fólii na skleněná okna a dveře
Mějte na dveřích vícebodové dveřní zámky
Udržujte dveře do dvorku zamčené a okna zabezpečená
Nezveřejňujte příspěvky na sociálních sítích, když budete pryč na dovolené
Oznamte policii podezřelá vozidla/osoby v okolí

Doporučení TPS nechat klíčky od auta u vchodových dveří, což může zabránit vzdálenému přístupu ke klíčům zloději, skutečně vyvolalo debatu.
Bývalá advokátka Viva Frei na X napsala:
„Vítejte v Kanadě Justina Trudeaua. Tam, kde jsou zbraně nelegální. Až na to, že zločinci je mají, a vy ne. A policie vás prosí, abyste nechali klíče u vchodových dveří, aby vám ozbrojení zločinci mohli ukrást auta a doufejme, že vám ušetří život. Už je to nějaký čas, co jsem to řekla, ale JDI DO PRDELE, Justine Trudeau!“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Kanadská policie doporučuje nechávat klíče od auta před vchodovými dveřmi, aby se zabránilo vloupání se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden