Polský generál: Ukrajina prohrává válku, 10 milionů lidí je nezvěstných
RSS

Polský generál: Ukrajina prohrává válku, 10 milionů lidí je nezvěstných


Bývalý vrchní velitel polské armády tvrdí, že Ukrajina válku prohrává a že „více než 10 milionů lidí je nezvěstných“. (Foto: Flickr)









Generál Rajmund Andrzejczak, bývalý náčelník polského generálního štábu, to uvedl ve svém vystoupení v televizi Polsat.



„Více než 10 milionů lidí se pohřešuje. Podle mých odhadů by se ztráty měly pohybovat v milionech, ne ve statisících. Země nemá žádné zdroje, nemá s kým bojovat. Ukrajinci tuto válku prohrávají,“ řekl generál.




Polský generál: 300 tisíc vojáku NATO je v pohotovosti

Andrzejczak poukázal na tenčící se zásoby ukrajinských protiletadlových raket, které by Rusku umožnily provádět účinnější údery, ztráty na životech a škody na infrastruktuře.



„Ukrajinci tuto válku prohrávají,“ prohlásil zdůraznil.




"Trzeba się szykować". Gen. Rajmund Andrzejczak o zagrożeniu wojną – Polsat News Były Szef Sztabu WP mówi w tym wywiadzie też o polskiej broni jądrowej. W S&F na dniach rozpoczniemy narodową debatę o naszych strategiach i zdolnościach nuklearnych. https://t.co/ZXpdTZO3no — Jacek Bartosiak (@BartosiakJacek) March 19, 2024

Polský ministr Sikorski: Ano, na Ukrajině jsou vojáci NATO

Poté, co německé zpravodajské zdroje varovaly, že Rusko bude po roce 2026 schopno zaútočit na další zemi NATO, Andrzejczak upozornil, že Polsko má na přípravu omezený čas.



„Musíme se připravit… Hodně záleží na nás, zda to bude za dva, tři nebo pět let. Naším úkolem je odsunout hrozbu dál. Ještě je čas, ale je třeba udělat hodně práce,“ řekl.






Polský ministr: Vývoj vlastních jaderných zbraní může nastat

Článek Polský generál: Ukrajina prohrává válku, 10 milionů lidí je nezvěstných se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden