Americké bomby a granáty zabíjejí i po desítkách let.
RSS

Americké bomby a granáty zabíjejí i po desítkách let.


Nevybuchlé bomby a granáty z amerických náletů během tzv. “Tajné války” v Laosu v letech 1964 až 1973 stále představují velké nebezpečí pro místní obyvatele, zejména pro děti.



Odhaduje se, že asi třicet procent z více než dvou milionů tun bomb, které byly na Laos shazeny, nevybuchlo a zůstává roztroušeno po celé zemi. Tyto nevybuchlé munice každoročně zabijí nebo zraní desítky lidí. Spojené státy se snaží napravit situaci a v posledních letech investovaly miliony dolarů do projektů na odstranění těchto nevybuchlých bomb. Například během návštěvy Laosu v roce 2016 slíbil tehdejší prezident Barack Obama poskytnout 90 milionů dolarů na likvidaci nevybuchlé munice. Tato pomoc je nezbytná pro zajištění bezpečnosti a budoucnosti laoských obyvatel, zejména dětí, které jsou často oběťmi těchto nevybuchlých zbraní. Celý díl Magazínu ” Okem Raptora” 8/24 zde: https://youtu.be/bKz0UPolUrc



Americké bomby a granáty zabíjejí i po desítkách let The post Americké bomby a granáty zabíjejí i po desítkách let. first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden