O pištění soudce Baxy a souvisejících věcech
RSS

O pištění soudce Baxy a souvisejících věcech



Předseda ÚS soudruh Baxa si přišel stěžovat agentovi Pávkovi , jak mu dezoláti nadávají za ten údajně skvělý a 100% ústavně konformní nález, kterým dal zelenou právním předpisům, co důchodcům retroaktivně snížily nárok na inflační dorovnání výplaty starobních důchodů. Baxa v České televizi uvedl, že on i jeho kolegové čelí po rozhodnutí o loňském mimořádném snížení důchodů množství urážek a výhrůžek. Podotkl, že ho razance veřejné diskuse zaskočila.
Pokusím se soudruhu Baxovi vysvětlit, proč ho mají lidi už na začátku jeho funkčního období plné zuby, a mají jej za šmejda, který nerespektuje ústavní pořádek České republiky, a zároveň čtenářům vysvětlit že pohrdání touto institucí je plně namístě.
Prelude
Důležité je pochopit širší okolnosti, za kterých bylo Baxovo veledílo vydáno a následně je třeba se argumentačně vypořádat i s ústavností daného předpisu. Byla druhá polovina roku 2022 a inflace se rozjíždí na plné obrátky. Materiálním základem inflace přitom byly tři skutečnosti.
V roce 2013 soudruzi z ČNB v čele s jistým Singrem zneužili krizového stavu po světovém hypotéčním krachu v roce 2008 (kdy americká bankovní oligarchie vyvezla své vlastní průsery do zemí celého světa) a místo aby nechali odpovědným lidem dopřát blaho deflace a nechali plynout čas, kdy cash má být king, začali tisknout peníze jako o závod. V době, kdy cena panelákového bytu 3+1 v Brně se pohybovala kolem 1,8 milionu korun a kurz koruny vůči Euru směřoval na 23 Kč/1 Euro uměle a v rozporu se zákonem o České národní bance podhodnotili kurz koruny a zafixovali uměle vysokou a netržní cenu Eura na 27 Kč/1 Euro, čímž došlo k masivnímu výkupu Českých korun investory, a tím došlo ke zvýšení měnové báze M1 o 2,3 bilionu, tedy asi o 123 %. Tento stav byl doprovázen prakticky nulovou RePo sazbou 0,05 % a nevynucováním povinných zákonných minimálních rezerv u komerčních bank – to samo o sobě je protizákonné, ale musíme si uvědomit, že jistá úřednická chamraď na zákony programově sere, ačkoli po jiných vyžadují, aby je plnili do puntíku. Tím došlo k záplavě trhu českou měnou. O tyto bezcenné papírky ovšem vůbec nešlo. Tyto bezcenné papírky, které zmrdi z ČNB pohotově tiskli, začali investoři měnit za to, co mělo skutečnou cenu. Došlo tak k levnému výprodeji (či spíše výdeji) investičních aktiv v České republice zahraničním majitelům, a to zejména nemovitostí. To vedlo k pozdější krizi bydlení, kdy panelákový byt v Brně na sídlišti byl dražší než 100m 2 byt v centru Trieste v Itálii. Pamatujme na to vždy, když vám nějaký dobrák z naší věrchušky bude říkat, že standardem je jít k nějakému vořežprutovi do nájmu. Z investičních aktiv se vlna nově natisknutých peněz následně přelila do celé ekonomiky a ceny začaly prudce stoupat. Krize bydlení tak bude trvat po celé generace, což výlučně zavinili zmrdi z ČNB. Tak jednoduché to je.
Druhým milníkem na cestě k inflaci byla v roce 2020  vlna kovidismu, kdy si soudruh agent Bureš strachy ukákl do spoďárů a předal faktické vedení země nikým nevoleným psychopatům s nadměrně vyvinutým „sense of disgust“ (tzv. odborníkům), kteří kromě toho, že se normálně obyčejných lidí štítí, byli navíc ovládáni mafií z WHO a nadnárodní farmalobby. To vedlo mimo jiné k dalšímu masivnímu tisku peněz s vytvořením schodku 367 a 419 miliard korun a zbrždění ekonomické produkce v důsledku léčby fízlím terorem a lockdowny a násilným očkováním nevyzkoušenou vakcínou, a to byl zároveň bezprostřední spouštěč inflační vlny. S fízlím terorem a šířením strachu se dále otevřela Pandořina skříňka utahování šroubů a eroze práva a ústavního pořádku, protože kdo že to naprosto selhal při ochraně zákonnosti a ústavního pořádku? Ano, byly to všechny naše soudy včetně toho ústavního.
Aby toho nebylo málo, v roce 2022 začala s naší podporou a naším vědomím i naší participací válka na Ukrajině, kde jsme se angažovali (jak je naším dobrým zvykem) papežštěji než papež. To kromě dalšího potlačování svobody projevu a eroze zákonnosti vedlo i k další inflaci jednak kanálem posílení zdražení energetických komodit (které zdražovaly již předtím, nicméněaž tehdy šlo zrealizovat a hlavně před neomarxistickými vohnouty ospravedlnit ten úžasný kšeft přes německou burzu, protože za všechno přece mohl Putin), tak i dalšího deficitu a nárůstu dluhů z důvodu migrace spojené s válkou.
Kumulativní míra státního dluhu za posledních 10 let je tak 1,72 bilionu korun, z čehož samozřejmě musí český občan platit také úroky, a navíc s každou korunou, kterou si stát půjčí, dojde k nárůstu objemu peněz v ekonomice, což znamená, že nás, drobné střadatele, kteří odmítají dluhové otroctví, tak stát a jeho úředníci sprostě okrádají vlastně hned dvakrát.
Celkově se množství peněz v české ekonomice několikanásobně zvětšilo a od roku 2014 stouplo o více než 4 biliony korun. To je  4×10 12 Kč, což představuje 800 kilotun bankovek o nominální hodnotě 5000 Kč, které by naplnily krychli o hraně 12 m a vešly by se do asi 40 kamionových vleků, ovšem tyto kamionové vleky by byly asi 4x přetížené proti maximální možné nosnosti. To mluvíme jen o státním podílu, nikoli o to, že i ostatní vohnouti nasedli na hypotéční hype a začali si masivně půjčovat jak zběsilí, když to bylo tak levné a tím dále zvyšovali množství peněz v oběhu.
Kumulativní míra inflace za posledních 10 let i podle dat z ČSÚ, která jsou dle mého názoru vyloženě podhodnocená a nedůvěryhodná, protože i úředníci v ČSÚ se na státní zakázku snaží proměnit vodu ve víno a nekousat do ruky, která je dobře živí – je 51 % – ve skutečnosti je ovšem cca 70 – 100 %, což koneckonců potvrzuje i růst mandatorních rodinných výdajů a také průměrného důchodu zákonem navázaného na CPI, který v roce 2014 byl 10 090 Kč, zatímco dnes je 20 210 Kč, což je nárůst lehce nad 100 %. Mají snad čtenáři nějaké vysvětlení – pokud se důchody zákonně navazují na index růstu cen (tedy na inflaci) a za 6 let se zvýšily na dvojnásobek, přesně o 100,2%, jak je možné, že kumulativní inflace hlášená ČSÚ za stejné období je „pouhých“ 51%?
Výsledek vládnutí minulých vlád vidíme v postupující inflaci, zkrachovalých firmách, stěhujícím se průmyslu, zhasnutých vysokých pecích, předražené elektřině a koneckonců taky v tzv. „konsolidačním balíčku“, v jehož rámci byl fialistickým režimem schválen kromě vyššího daňového okrádání i pomalejší růst důchodů. Pokud se ptáte, jak se realizuje projekt WEF, tak právě takhle.
Nemyslím si nicméně, že by měli důchodci morální právo jako jedna z mála privilegovaných skupin v tomto státě na to, aby měli automatický nárok na dorovnání státní inflace. Na tom nezákonnost nálezu ÚS založena není.
Soudruh Fiala přichází na scénu a rozhazuje plnými hrstmi svým klientům: někde ty prachy ale vzít musí.
Prvním problémem amorálnosti státního postupu vůči důchodcům jsou priority a kontext. Fialův režim své opatření lživě odůvodnil údajnými hospodářskými škodami. To je pochopitelně lež. Je nemorální, aby Fialův režim na jedné straně ubíral důchodcům a na druhé straně zbytečně utrácet za letadýlka F-35, jejichž potenciál k obraně vlastního území je nulový; jde o typické „intrudery“, útočné stroje, které mají proniknout PVO nepřítele hluboko do jeho území a tam působit škody na výzbroji a majetku, přičemž F-35 má kapacitu nosiče jaderných zbraní (bomby B-61/12 s ráží 360 kT TNT). Čili nám Fialův režim nakoupil jaderné nosiče, a přestože do těchto nosičů zatím nemáme ty atomovky, kreslí českým občanům na záda nukleární terč. Nepamatuji se, že by to soudruh Fiala měl kdy ve volebním programu. Přejme si, aby byla letadýlka dodána pozdě nebo pokud možno nebyla dodána vůbec. Čert vem prachy, které na to už zahučely a ještě zahučí a dluh, který se tím vytvoří. Letadýlka F-35 jsou drahá strategická bezpečnostní hrozba pro naši zem a naši občané je nepotřebují ani zadarmo.
Fialistický režim má také rád podporu jemu ideově blízkého ukrajinského režimu, který je vůbec nejzkorumpovanější na světě (stejně jako Fialův režim), a na tuto podporu věnuje mnoho desítek miliard. Poté, co ukrajinský režim povraždil od roku 2014 v občanské válce asi 14 000 etnických Rusů – neozbrojených civilistů, došlo na eskalaci války na Ukrajině speciální vojenskou operací ze strany Ruska, která má za cíl (mimo jiné) demilitarizaci a denacifikaci. Zdá se, že minimálně demilitarizace jim docela dobře jde: v frontovém masomlejnu zakalilo už asi 500-600 tisíc Ukrajinců (s počtem minimálně jednou tolik inkapacitovaných válečných mrzáků), což znamená, že byly kompletně vymláceny už 3 celé ukrajinské armády (v počtech před invazí) a toho času se dokončuje anihilace armády čtvrté. Z iniciálního poměru 5 mrtvých Ukrajinců na 1 mrtvého Rusa se prý Rusové dopracovali na poměr asi 20:1, rozsáhlé hrobové oblasti na Ukrajině jsou vidět už i z vesmíru, jejich kapacita je prý asi 1,5 milionu hrobů (což netvrdím já, ale angličtí dezoláti z MI-6 a američtí dezoláti z CIA). Fialistický režim si myslí, že je třeba bojovat do posledního Ukrajince, aby firmy jako Dupont, Monsanto a Cargill nepřišly o své „investice“ do ukrajinské zemědělské půdy (rozuměj: ukradená aktiva pomocí korupce) a mohli kontaminovaným obilím ničit evropské zemědělce; Ukrajincům už po řádění jejich zkorumpovaných režimů nepatří na Ukrajině ani klika u dveří a navzdory hrdinskému eposu našich médií se běžným Ukrajincům ze stejného důvodu do války vůbec nechce. Mám za to, že běžným Ukrajincům se bude lépe dařit pod Ruskem, což je mimochodem vidět i z intenzity, jakou Rusové obnovují obsazená území a odpovídajícímu růstu ruského HDP. Rusům se snad nikdy za celou jejich existenci od roku 1991 nedařilo ekonomicky lépe. Proto musí soudruh Fiala platit ukrajinské fízly (tzv. odvodové komisaře), kteří na Ukrajině loví mladé rekruty. Typicky je to tak, že je vytáhnou třeba z dopravního prostředku, dají jim pořádně do držky, a pak je v železech předají armádě, kde následně většinou v zahraničí dojde asi na 14-denní kurz, ve kterém se nový ukrajinský rekrut naučí na metamfetamin vysvětlí se mu, jak se střílí z kalašnikova, a pak se s dvěma zásobníky nábojů vrhne do frontového masomlejna (to jen tak na vysvětlenou, jak by asi probíhaly „odvody“ v naší zemi, pokud k nim jednou dojde). Když si to náhodou ukrajinský rekrut rozmyslí a chce do ruského zajetí, tak ho vlastní druhosledoví bratři ve zbrani z batalionu Azov střelí do zad nebo ho zabijí FPV dronem.
To je samozřejmě třeba z našich daní a dluhů důsledně podpořit a platit i kdyby čert na koze jezdil, protože, jak nám fialistický režim vysvětluje, je třeba zastavit arciďábla Putina! Jeho invaze na Ukrajinu je totiž něco úplně jiného, než třeba bombardování Libye a podpora tamního terorismu, bombardování Sýrie a podpora tamního terorismu, bombardování Jugoslávie a podpora tamní kosovské mafie a islámského terorimu, kde se podloudně obchoduje s orgány (mimo jiné i českých občanů) nebo invaze do Iráku a podpora tamního terorismu, při níž US army vyvraždila asi milion iráckých civilistů. Kdybyste chtěli například srovnávat hromadné vraždění civilistů v pásmu Gazy izraelskou armádou, kterých je bradou vzhůru už asi 50 000 (což je v přepočtu na délku konfliktu mimochodem mnohem více než mrtvých civilistů na Ukrajině), z toho 13 000 dětí, tak to, je, přátelé, zákonná retaliace a „ničení Hamásu“ (osobně si myslím, že Hamás zejména díky speciální vojenské operaci izraelské armády neměl u Palestinců i světového islámského obyvatelstva nikdy vyšší podporu, než má nyní, což se do budoucna bude jen zvyšovat).
Aspoň tak o tom hovoří dobře placení fialističtí novinářští poskoci. Podle neomarxistických novinářských vonucí, totiž není vražda jako vražda a není mrtvola jako mrtvola. Možná by nám to mohl osvětlit třeba příznivce svobody projevu a přítel pokroku a Ukrajiny pan Kechlibar, protože mě jako poctivému dezolátovi se to tak nějak ideologicky plete a ty důležitý ideologický rozdíly z dokonce i z marxistickýho hlediska tam postrádám ale měl by se vyvarovat narativům novinářských poskoků, které uráží inteligenci a sloní paměť všech dezolátů.
Fialistický režim rozhazuje plnými hrstmi také na domácí scéně. Ani nejde jen o to, že si ta zlodějská verbež opět razantně s poukazem na inflaci (kterou výhradně sama zavinila) zvýšila platy. Režim dua Fialy a Pávka navyšuje počet pašalíků pro zasloužilé straníky a jejich hulibrky na neuvěřitelné počty, což platí zejména pro členy Pirátské strany u nichž je počet pašalíků ku počtu poslanců asi tak 500:1.  Fialissimus také rozdává plnými hrstmi jejich politickým neziskovkám, výhradně těm, které provozují nenávistnou neomarxistickou ideologii a jejichž agenda je na tuto ideologii navázána a schválena i nadnárodními mocenskými centry a je rovněž spojena s agendou WEF a dalších politických neziskovek financovaných ze zahraničí, ať už se jedná o feministické a genderistické neziskovky, rasové neziskovky nebo grýndýlový ksindl, které jsou rovněž navázány na neomarxistickou vládu a mají prakticky stejnou roli, jako měly bojůvky SA v instalaci nacistického režimu. Na rozdíl od důchodců, kteří si své pojištění poctivě platili, tyhle pijavice se nikdy o nic nezasloužily, jejich příspěvek pro obecné blaho je v tom lepším případě nulový, v tom horším případě ve svém maligním narcisismu působí tenhle fialistický neziskovkářský Sturmabteilung rozsáhlé společenské škody šířením neomarxistické ideologie, štvaním jednotlivých skupin proti sobě, zvýhodňováním různých nepřizpůsobivých vrstev obyvatelstva a zastrašováním a zostuzováním plátců daní, například různým factcheckingem a vykonstruovanými udáními na fízlárnu a tak podobně.
Prachy na letadýlka, Ukrajinu a politickou korupci se vezmou důchodcům a zaměstnancům. Mimo jiné.
V druhém pololetí 2022 kulminovala inflace a nastala tak situace, kterou řeší § 67 zákona 155/1995, tedy, že dle příslušných ustanovení zákona o důchodovém zabezpečení měl fialistický režim zákonnou povinnost důchody zvýšit, a to k zákonem stanovenému datu 1. 1. 2023 (§ 67 odst. 2).  Děje se tak prostřednictvím vyhlášky, jež má vláda povinnost vydat dle odst. 14 téhož paragrafu. Krom toho také fialistický režim poměrně razantně zvýšil daně z příjmů, u vyšších příjmových skupin to bylo až o šest procentních bodů.
Fialistický režim však musel rozdávat peníze svému Sturmabteilungu a korumpovat své politické kamarády, aby udržel v chodu to, co se nazývá pětikoalice a už tehdy věděl, že na důchody nebude mít, respektive, že pokud by zvýšil důchody, musel by si fakt dost napůjčovat (asi dalších 20 miliard). Soudruh Fiala tedy stál před dilematem, ale dlužno říci, že existovala ústavně konformní cesta, jak to udělat: soudruh Fiala byl povinen iniciovat změnu zákona o důchodovém pojištění již v druhé polovině 2022 na což měl veškeré nástroje a možnosti, kdyby to stihl ještě předtím, než došlo k reálnému zákonnému nároku na zvýšení důchodů (před 1.1.2023), nikdo by mu nemohl nic vyčíst, protože to by jednoznačně ústavně konformní bylo. Jenže fialistický ksindl tehdy potřeboval, aby byli blbí důchodci v klidu a hodili to do urny agentu Pávkovi. Kdyby je snížením valorizace důchodů nasral, 2,5 milionu důchodců by to hodilo do urny agentu Burešovi. Bába je sice taky estébáckej agent, ale na druhou stranu je to politický konkurent fialovýho hnusa, což by v jistý okamžik bylo pro něj a jeho politické kámoše naprosto fatální, jak si následně ukážeme.
Čili fialistický režim si zahrál na mrtvého broučka a nedělal nic, dokud tupí vohnouti nenaházeli hlasy do urny pro agenta Pávka. To bylo v rozporu se zákonem, neboť již s platností od 1. 1. 2023 měla být dle zákona č. 155/1995 Sb. vydána vyhláška o valorizaci důchodů.
Agent Pávek zvolen. Teď se může prasit a okrádat.
Místo zákonné valorizace důchodů se schválila novela zákona 155/1995 Sb., která má (mimo jiné) paragraf 67 ca), která retroaktivně snížila nárok na valorizaci důchodů a v rozporu s legitimním očekáváním zavedla tzv. mimořádnou valorizaci v červnu 2023, kterou předchozí zákon nepředpokládal, a to navíc v režimu legislativní nouze. Průměrného důchodce tak soudruh Fiala obral cca o 2300 Kč.
Nikde není napsáno, že by to soudruh Fiala nemohl udělat již před 1. 1. 2023, nicméně to by místo agenta Pávka byl zvolen agent Bureš, a to by se fialistickým soudruhům nelíbilo.
Pávkův Ústavní soud obětavě zasahuje.
Schází se Ústavní soud poté, co byl doplněn agentem Pávkem o hodnotné akvizice. Ústavní soud poměrně obšírně zjišťoval skutkové okolnosti doprovázející celou šaškárnu ohledně důchodů a zjistil, že:

Zákonné podmínky pro valorizaci důchodů nastaly již v roce 2022 a fialistický režim tak měl podle zákona 155/1995 valorizovat důchody o hodnotu změny CPI k 1. 1. 2023.
Fialistický režim tento krok neprovedl, čímž porušil zákon, to ovšem následně zdůvodňoval hospodářskými škodami na straně státu.
Následně v režimu legislativní nouze schválil novelu, která retroaktivně mění podmínky pro valorizaci, a to pouze pro rok 2023.

I přesto však justiční těleso ústavní stížnost zamítlo svým nálezem Pl ÚS 30/23 .
Šméčko od samého začátku – změna soudce zpravodaje
Soudcem zpravodajem řešení této ústavní stížnosti se stal ústavní soudce Jan Svatoň, sám starobní důchodce, bývalý děkan PF MU, bývalý prorektor MU, bývalý proděkan PF MU, poslední soudce, kterého do funkce jmenoval Miloš Zeman. Ten byl však víceméně arbitrárně a z neznámých důvodů Baxou vyměněn za jiného ústavního soudce, soudruha Šimíčka, údajně prý proto, že nenašel podporu pro svůj návrh. Šimíček je znám z několika kontroverzních kauz jako přičinlivý bezpáteřní soudruh, který soudí na politickou objednávku. Snad nejvíce známá je jeho podivná kauza legitimace jednání hoteliéra hotelu Brioni, který ubytování ruských hostí v nouzi za pozdních večerních hodin a při předchozí rezervaci podmínil tím, že mu podepíšou prohlášení odsuzující anexi Krymu. To je hezké. Nehledě na to, že by za podobný počin ruští hosté mohli mít následně problémy v mateřské zemi (pokud tedy platí teze o zlém arciďáblu Putinovi a jeho represivním režimu), vyšlo najevo, že soudruhovi Šimíčkovi nic neříká třeba ochrana citlivých osobních údajů (kterým politické názory nepochybně jsou) a jiné podružnosti a že kromě toho, že počínání hoteliéra bylo rozporné s dobrými mravy, bylo také rozporné s legislativou na ochranu osobních údajů.
Docela by mě zajímalo, jak by soudruh Šimíček asi judikoval, kdybych analogicky v jeho případě podmínil poskytnutí akutní zdravotní péče tím, že mi soudruh Šimíček podepíše prohlášení, že on sám je neomarxistický prolhaný a úplatný bezpáteřní kokot.  Je to svým způsobem výraz mé svobody projevu, jak soudruh Šimíček ve svém velejudikátu sám zdůraznil. Podle jeho právní logiky by to bylo asi OK.
Soudruh Šimíček se vůbec vyznačuje prazvláštním přístupem k ústavním stížnostem ve smyslu „právník stěžovatale o voze, soudruh Šimíček o koze“.
Stejným způsobem soudruh Šimíček odmítl i ústavní stížnost skupiny poslanců, když tvrdil, že o retroaktivitu se nejedná, neb důchodcům vznikají práva teprve tehdy, až fialistický režim vydá příslušnou valorizační vyhlášku, a protože zákonodárce změnil právní úpravu ještě předtím, než příjemcům důchodů vznikl subjektivní veřejnoprávní nárok na výplatu vyšší měsíční výše důchodu. To ovšem je účelové tvrzení – jde přece především o to, že soudruhům ve vládě vzniká nějaká zákonná povinnost na základě zákonů a tu nelze retroaktivně měnit, přičemž vyhláška je pouze podzákonný nástroj, kterým se plní zákonné povinnosti vlády, přičemž právo na valorizaci není dáno vyhláškou (která pouze procesuje zákonný nárok), nýbrž samotným zákonem. Kdyby byla dána primordiálně vyhláškou, jak tvrdí bezpáteřní Šimíček, mohla by si vláda dekrety zvyšovat a snižovat důchody tak, jak se jí zlíbí, a ani by nepotřebovala souhlas parlamentu.  Stejně jako u zcela skandálního judikátu v případě hotelu Brioni šlo o nedodržení práva, kdy soudruh Šimíček protizákonně staví právní sílu vyhlášky nad sílu zákonů, které fialistický režim měl vzhledem k důchodcům dodržet. O zneužití legislativní nouze se rovněž nejedná, protože se nejedná a poslanci ANO nemohou uplatnit ústavní stížnost již kvůli obstrukcím, které prováděli. Podle soudruha Šimíčka, má-li jeho chlebodárce 108 hlasů, může si dělat, co chce, ústava neústava a zneužívat jednotlivé právní instituty dle libosti. To je dobré vědět.
Quod licet Iovi, non licet bovi
Soudruh Šimíček nám ovšem poněkud pozapomněl sdělit, že o prakticky zcela stejném problému už Ústavní soud jeden nález vydal, a to zcela opačný, než soudruh Šimíček.  Jednalo se rovněž mimo jiné o úpravu výše důchodů. Jde o nález ÚS č. Pl. US 55/10 , kterým se ruší zákony v rámci úsporných opatření Ministerstva práce a sociálních věcí za vlády Petra Nečase. Jednalo se o zákon 347/2010 Sb., který tehdy z důvodu ekonomické recese a nedostatečných příjmů státní pokladny komplexně upravoval systém sociálního zabezpečení, především sociální dávky, ale i důchody, a to v podstatně menším měřítku, než fialistický režim provedl nyní. Přičemž tyto změny byly ospravedlněny i tím, že tehdy ceny klesaly a Čekistán byl na prahu deflace. Vláda Petra Nečase navíc byla proti fialistickému neomarxistickému režimu znevýhodněna i tím že byla ve funkci jen velmi krátce, a tedy nemohla dříve na stav reagovat (přestože vláda ODS byla u moci již v předchozím období a věc s krácením dávek a důchodů se odkládala de facto ze stejných pohnutek, kvůli volbám 2010, kdy to vohnouti měli naházet pro změnu modroptákům a věcem veřejným – opakovaný trik tak fialistickému režimu vyšel na 100 %). Navíc se jednalo o prospektivní opatření, které nebylo v předchozím skutkovém ději doprovázeno porušením zákona na straně vlády.
Tehdy celé to vládní šméčko ztroskotalo na stejných skutkových okolnostech, které nastaly i nyní. To put it simple, že soudruh Nečas stejně jako recentně soudruh Fiala zneužili institut legislativní nouze. Fialovi lze navíc přičíst k tíži, že o problému s nerovnováhou příjmů a výdajů do důchodových fondů věděl minimálně rok předem, reagoval retroaktivně a měl možnost ba povinnost na případnou hospodářskou škodu (která jak víme, vzniká pouze v kontextu fialistického rozmařilého utrácení a korupce) reagovat včas, ale protože bylo nutné obelhat důchodce a zvolit agenta Pávka a nikoli agenta Bureše, tento stav z legislativního hlediska ignoroval, aby důchodce nevyplašil. V roce 2010 ÚS judikoval, že pokud vláda nedodrží zákonnou proceduru (což se přesně a výrazně vyšším měřítku stalo i v případě fialistického režimu) nemůže použít následně systém legislativní nouze.
Nejenže Fialův a Pávkův režim stav legislativní nouze amorálně zneužil, ale ještě navíc zneužitím stavu legislativní nouze maskoval své předchozí protiprávní jednání. To je bezesporu horší situace, než na jakou reagoval předchozí nález z roku 2010. Na takovém zákeřném a podlém postupu samozřejmě nemůže být ani zbla ústavnosti a zákonnosti, jakkoli si někteří neomarxističtí lízači fialových řitních otvorů mohou myslet, že jde o projev typické fialovské politické chytrosti a prozíravosti.
Úvahy pro futuro
Musíme se smířit s tím, že stát vede lidsky mimořádně odporná a amorální chamraď neomarxistických mafiánských šmejdů, kteří jsou z jistého úhlu pohledu horší, než byli představitelé bývalého komunistického režimu. Baxa a jeho parta šmejdů si vybrali stranu a rezignovali na svoji roli ústavní pojistky, což by obyvatelé měli zohlednit v momentě, až to tady jednou praskne, a to je jenom otázkou času. Nemohou si tedy stěžovat, až je bude jednou dav lynčovat a věšet na kandelábry a prokazovat jim stejnou míru zákonnosti, jakou oni prokazují těm, které mají jako slabší stranu chránit, že je to nespravedlivé. To se při stávající trajektorii rozhodování Ústavního soudu může klidně stát. Tahle amorální parta šmejdů bohužel nerozumí ničemu jinému než hrubému násilí, nepožívá žádné úcty, její autorita z ničeho jiného než z násilí toho času nevyvěrá, na veškerou právní argumentaci kašle z vysoka, což její práce názorně prokazuje, navzdory zesílenému PR v mainstreamových médiích, kde se to poslední dobou hemží články, za koho že se to justiční soudruzi jakože postavili. Leda tak hovno. 98% stížností je odmítnuto.
Fialistický režim samozřejmě agenta Pávka významně potřebuje, protože v tuto chvíli, 18 měsíců před volbami, má tahle amorální chamraď důvěru asi 8 % lidí, což jsou víceméně už jen zfanatizovaní hlupáci a lidé finančně korupčně spřažení s režimem, kteří by si měli řádně nafackovat pokaždé, kdy se ráno probudí. Soudruh Fiala už nyní ví, že kvůli devótnímu plnění agendy amerických koloniálních pánů a jejich převodní páky v EU nebude volitelný, a proto je třeba myslet na zadní kolečka a zabezpečení rodiny.
Proslýchá se (tedy mí zvědové zakonspirovaní hluboko do deep state mi nahlásili), že před parlamentními volbami bude v Čekoprasečáku uspořádán masivní výprodej státního majetku za hubičku – jedná se mimo jiné i o nemocnice v režimu příspěvkových organizací, které mohou změnit majitele a formu právní existence pouze na základě zákona. Proslýchá se, že ODS a TOP 09 tyto „zákony“ v rámci tzv. „centralizace péče“ nechá těsně před volbami projít a dojde k masivní změně vlastnictví. Proslýchá se, že firmy jako je Penta a Agel už mají připraveny miliardy na levný nákup těchto aktiv v nemocnicích ale především na úplatky fialistickým státním úředníkům. Nemocnice, které fialistický režim bude uměle přes svoje „úhradové vyhlášky“ hnát do finanční ztráty, aby je mohli mafiánští šmejdi ze Slovenska levně nakoupit a úplateček strčit právě Fialovi a jeho věrným, budou za hubičku. Tak uvidíme, jak budou úhradové vyhlášky na rok 2025 vypadat. Tohle je mimo jiné i odpověď na otázku, proč se tak lehce zdravotnickým odborům podařilo navýšení mezd ve zdravotnictví a proto také se mzdy navýšily formou mimořádných příplatků a nikoli formou navýšení tarifů, což by bylo jinak logické, ale to by nebylo lze kdykoli ihned zrušit. Buďte ujištěni, že za stávajícího kurzu nebudou mzdy navýšené dlouho.
S „legislativní smrští“ umožňující levný výprodej (či spíše výdej) majetku se má údajně začít už na základě výsledku evropských voleb. Čím větší provar, tím větší bude spěch.
Proto bylo nutné okrást důchodce. Kdyby byl na prezidentském postu agent Bureš, udělá to, co kdysi Milouš. Zákony, které mají zabezpečit prominenty současné pětikoalice na zaslouženém odchodu do propadliště dějin, ani nevetuje, ani nepodepíše, vetuje je, až se sejde nová sněmovna, kde už fialový hnus nebude. To by měl soudruh Fiala pech. Takhle si může zakládat nová konta v kampeličkách, na které se mu prašulky jen pohrnou.
Takže co vlastně justiční těleso Ústavního soudu posvětilo a nechalo projít? Nejde o řešení hospodářských škod. Důchodci a další zranitelní občané ČR musejí nyní ze „svého“ podporovat americký zbrojní průmysl, musejí financovat válku na Ukrajině a musejí zajistit peníze na politickou korupci především u zmrdů v Pirátské straně. K tomu bylo třeba porušovat ústavu a platné zákony, nedodržovat platné zákonné procedury, zneužívat institut legislativní nouze, existuje důvodné podezření, že také proto, aby se soudruzi Fiala a spol se mohli ještě před svým odchodem z politiky pořádně napakovat, zrušit právo veta v EU a provést nevratné kroky, které z nás na trvalo udělají druhořadou kolonii, kterou již nyní jsme. Zajímalo by mě, zdalipak se soudruzi Baxa s Šimíčkem, když se ráno podívají do zrcadla, nestydí nebo aspoň nebojí.
Nebylo by lepší takovou zbytečnou instituci jako ÚS raději zrušit? Ušetřilo by se na dotace Ukrajině.

28.3.2024 Challenger
 
Disclaimer pro silové složky a příznivce fialového režimu a všechny ostatní, co v tom spatřují něco více než je nepodstatný výkřik do tmy: tento výplod je uměleckým dílem, jehož obsah je nepravdivý. Pokud tam vidíte nějakou podobnost s existující realitou, jste obyčejní kokoti, kterým nehodlám nic vysvětlovat, především ne někde na fízlárně. Takže klídek a nohy v teple, vy šmejdi, podobnost s věcmi existujícími je čistě náhodná. Myslete si, co chcete, neotravujte a pokud se vám to nelíbí, nečtěte to. Do protokolu případně opište tento disclaimer.


Nejčtenější za týden