Video ukazuje obrovské škody způsobené krupobitím na solární farmě v Texasu
RSS

Video ukazuje obrovské škody způsobené krupobitím na solární farmě v Texasu


V posledním z nesčetných varovných příběhů o zelené energii byla rozsáhlá solární farma v Texasu zničena bouří s krupobitím, která na neznámou dobu vyřadila z provozu velkou část zařízení. (Foto: X)









Bouře z 15. března zasáhla tisíce panelů kroupami, které byly popsány jako velké jako golfový míček nebo baseballový míček.



„Vypadají, jako by někdo vzal brokovnici, vystřelil do vzduchu a nechal do nich padat kuličky a rozbíjet díry,“ řekl ABC 13 zděšený obyvatel okresu Fort Bend Nick Kaminski.




„Vy jste zešíleli!“ Směrnice o úspornějších budovách budí emoce

Solární farma Fighting Jays se nachází asi 43 mil jihozápadně od centra Houstonu a je společným podnikem společností Copenhagen Infrastructure Partners a AP Solar Holdings LLC.



Rozkládá se na ploše 3300 akrů a slibuje kapacitu 350 MW. Tedy alespoň předtím, než zasáhla matka příroda.



Video z přeletu ukázalo rozsáhlost zkázy:




Evropě hrozí ochlazení až o 30 stupňů, díky kolapsu oceánských proudů


Net Zero fail: A single hail storm in Damon, Texas, destroys thousands of acres of solar panels. Is it really wise to make ourselves dependent on expensive energy infrastructure that can be rendered permanently useless by a bout of bad weather? pic.twitter.com/pV3tdyRkeQ — Wide Awake Media (@wideawake_media) March 26, 2024
Někteří obyvatelé se obávali, že se tellurid kadmia, toxická složka některých solárních panelů, dostane do místní půdy a studniční vody.



Společnost Copenhagen Investment Partners však společnost Fox ujistila, že „panely na bázi křemíku neobsahují žádný tellurid kadmia a nezjistili jsme žádné riziko pro místní komunitu ani životní prostředí“.




Rob Roos: „Chcete-li ovládat lidi, musíte ovládat CO2“

Texaská komise pro kvalitu životního prostředí nicméně vyslala vyšetřovatele, aby provedli vlastní posouzení zdravotních dopadů.



Zdroj: abc13.com
Článek Video ukazuje obrovské škody způsobené krupobitím na solární farmě v Texasu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden