Krasnogorský masakr a džbán trpělivého čekání
RSS

Krasnogorský masakr a džbán trpělivého čekání


PZ/FRANTIŠEK ROČEK
To nejhorší se již stalo. Čtyři terorisčata si zastřílela, založila požár a odjela bílým renaultem. Následkem toho zhruba 2,3 % návštěvníků koncertu v Krasnogorsku zemřelo a dalších asi 6 % bylo zraněno, včetně lehkých zranění.

Co se dělo dál, je doslova příběhem politického hnusu – osočování a zesměšňování ve stínu seznamu mrtvých nevinných obětí.
Připomíná, že Jan Schneider 28. března 2024 v přehledovém článku o božím dopuštění v Krasnogorsku (https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/kdo-stoji-za-utokem-v-moskve-jan-schneider-promluvil/) popsal střízlivě situaci a možná východiska vyšetřování útoku.
Oprátka se plete z trpělivosti
Jenom hlupáci již dnes vykřikují radikální závěry bez důkazů. Dominantní je otázka zda za útokem na návštěvníky koncertu může (a do jaké míry) ukrajinská administrativa a USA. To vyžaduje trpělivost.
Ve čtvrtek 28.3.2024 ekonomicky orientovaný deník Kommersant napsal, že útočníci z koncertního sálu dostali peníze z Ukrajiny. Financování probíhalo i s pomocí kryptoměny. Vyšetřovatelé získali informace od zadržených teroristů. Informovala o tom též ruská agentura RIA Novosti. Ve čtvrtek večer se informace objevila i v českém tisku.
Kommersant uvedl: „Vyšetřovací výbor Ruska (ICR) uvedl, že …byly získány důkazy o jejich spojení s ukrajinskými nacionalisty. Vyšetřovatelé mají podle tiskové služby ICR údaje, že pachatelé teroristického útoku obdrželi z území Ukrajiny značné částky, které byly použity při přípravě útoku na koncertní sál.“
S tím bylo spojeno zadržení dalšího podezřelého v případu. Deník k tomu uvedl: „Podle agentury se podílel na schématu financování údajných teroristů… informace byly získány vyšetřovateli během studia technických zařízení zabavených zadrženým osobám a během analýzy informací o finančních transakcích.“ (https://www.kommersant.ru/doc/6596655)
Česká propaganda alias blbost v akci
Zpráva v ruském tisku byla neutrální. V českém článku na forum.cz stejné informace uveřejnili s titulkem: „Ruští vyšetřovatelé tvrdí, že našli důkazy o vazbách útočníků na Ukrajinu, ale žádné neukázali“. Titulek vymysleli zamindrákovaní blbci.
O kriminalitě jsem s policisty a soudci hovořil a psal zhruba 25 let. Základní poučení: Jenom úplný debil by pustil do médií více než naprosté minimum informací. Důkazy o vyšetřovaných činech, vazbách mezi lidmi atp. nepustí, dokud se s jejich pomocí potřebují dostat ještě k dalším informacím.
Ukrajinská písnička pro zasmání
Když čtenáři dočetli až sem, za odměnu nabízím srandičku z kyjevského Ukrajinstánu. Ještě večer v době masakru v koncertním sále 22. Března napsali kyjevští dezinformátoři článek s dlouhým titulkem:
„Teroristický útok v Moskvě byl plánovanou a záměrnou provokací ruských tajných služeb na Putinovy pokyny. Jejím cílem je ospravedlnit ještě tvrdší údery na Ukrajinu a totální mobilizaci v Rusku.“ (https://gur.gov.ua/content/terakt-u-moskvi—splanovana-i-svidoma-provokatsiia-rosiiskykh-spetssluzhb-za-vkazivkoiu-putina-ii-meta—vypravdannia-shche-bilsh-zhorstkykh-udariv-po-ukraini-ta-totalnoi-mobilizatsii-na-rosii.html)
„… Je zřejmé, že Kreml může obvinit Ukrajinu z organizování teroristického útoku a použít střílení vlastních občanů jako záminku pro ještě brutálnější útoky na civilní infrastrukturu a zabíjení ukrajinských civilistů. …Nerušený pohyb skupiny ozbrojenců se samopaly v centru Moskvy, stejně jako řadu dalších nevyvratitelných důkazů, to vše naznačuje, že střelbu v Crocus City Hall zorganizovaly ruské tajné služby. Před přípravou teroristického útoku varovaly i mezinárodní ambasády. Celému světu je jasné, že teroristický útok v Moskvě je dalším Putinovým zločinem, aby si udržel vlastní moc.“
Z toho vyplývá, že čeští mainstreamoví dezinformátoři se od ukrajinských mediálních lhářů ještě mají co učit…

prvnizpravy.cz

The post Krasnogorský masakr a džbán trpělivého čekání first appeared on .


Nejčtenější za týden