Uniklá data o 200 záhadných lidí na Epsteinově „ostrově pedofilů“ 
RSS

Uniklá data o 200 záhadných lidí na Epsteinově „ostrově pedofilů“ 


Údaje z téměř 200 mobilních zařízení odhalují přesnou cestu návštěvníků prosluléh o „pedo ostrova“ Jeffreyho Epsteina, který byl sledován v 80 městech po celém světě ve 26 státech a teritoriích. (Foto: X)









Údaje, které získal server Wired, pocházejí od nedávno zkrachovalé společnosti Near Intelligence, která údajně vysledovala telefony, jež směřovaly na ostrov Little Saint James, kde Epstein údajně provozoval síť obchodníků s nezletilými.








Milenka prince Andrewa: Epstein předem věděl, co se stane 11. září

Společnost Near Intelligence, která se po skandálu s interními podvody a dalších kontroverzích přejmenovala na Azira, zmapovala více než 11 000 souřadnic ze 166 míst. Některé z nich ukazují na uzavřené komunity v Michiganu, na Floridě, ale i na domy v Martha’s Vineyard a Nantuckettu a noční klub v Miami, uvádí zpráva.




Souřadnice, které společnost Near Intelligence shromáždila a nechala vystavené online, určují polohu s přesností na několik centimetrů.



Návštěvníci byli sledováni například při přesunu z hotelu Ritz-Carlton na sousedním ostrově Svatý Tomáš do konkrétního přístaviště v American Yacht Harbor – přístavu, jehož spolumajitelem byl Epstein a který hostí „impozantní množství“ rekreačních lodí a megajachet. Data přesně určila jejich pohyb při přepravě do Epsteinova doku na ostrově Little St. James a odhalila přesné trasy, kterými se na ostrov dostaly.
Wired





Masové hroby na ostrově Epsteina?

Údaje o sledování, které se datují již od července 2016, zahrnují také trasy, které vedou z Epsteinova „chrámu na nábřeží“ na pláže, k bazénům a do chatek na ostrově o rozloze 71 akrů.



Údaje ze sledování končí 6. července 2019 – v den, kdy byl Epstein (podruhé) zatčen.



Zpráva samozřejmě vylučuje „jakékoli přesné údaje o poloze, které by mohly být použity k identifikaci nemovitostí nebo osob, aby bylo chráněno soukromí všech, kteří nejsou do Epsteinových zločinů zapleteni“, nicméně Wired naznačuje, že dokumentují „četné cesty bohatých a vlivných osob, které zdánlivě neodradil Epsteinův status usvědčeného sexuálního delikventa“.




Epstein je naživu? Moderátorka řekla, co přijde v roce 2024






Údaje také sledují lidi na Epsteinově ranči o rozloze 8 000 akrů v Novém Mexiku a v jeho sídle na nábřeží El Brillo Way v Palm Beach, kde byl Epstein obviněn z obchodování a sexuálního zneužívání mnoha „ nezletilých dívek“ v rámci svého plánu.



Jak dále uvádí Wired, „v údajích společnosti Near chybí zejména místa v Evropě, kde jsou občané chráněni rozsáhlými zákony o ochraně soukromí.“




170 vysoce postavených lidí s vazbami na Epsteina bude odhaleno


Podle deníku The Wall Street Journal několik reklamních burz údajně vypovědělo smlouvu se společností Near s tím, že používání jejich dat porušuje podmínky služeb burz.



Oficiálně mají tyto údaje využívat společnosti, které chtějí zjistit, kde potenciální zákazníci pracují a bydlí. V říjnu 2023 však deník Journal odhalil, že společnost Near kdysi poskytovala údaje americké armádě prostřednictvím labyrintu obskurních marketingových společností, výseků a kanálů pro dodavatele v oblasti obrany. Z bankrotových záznamů, které prověřil WIRED, vyplývá, že v dubnu 2023 podepsala společnost Near Intelligence roční smlouvu s další firmou nContext, dceřinou společností obranného dodavatele Sierra Nevada.
Wired




„Stroj na všudypřítomný dohled, který byl vyvinut pro digitální reklamu, nyní umožňuje další využití zcela nesouvisející s marketingem, včetně vládního masového dohledu,“ tvrdí vídeňský výzkumník Wolfie Christl ze společnosti Cracked Labs.




Epsteinův bratr v rozhovoru: Nezabil se sám, tu noc dveře cely byly otevřené

Hanobený finančník byl záhadně nalezen mrtvý ve své vězeňské cele, když čekal na soud za to, že spolu se svou partnerkou ve zločinu Ghislaine Maxwellovou po léta sexuálně zneužíval a obchodoval s mladými ženami a dívkami.







Společnost Near Intelligence vyhlásila v prosinci bankrot kvůli závazkům ve výši přibližně 100 milionů dolarů, a to necelých 12 měsíců poté, co byla uvedena na burzu Nasdaq. Nezávislé vyšetřování, které zadala správní rada, dospělo k závěru, že několik vedoucích pracovníků se podílelo na několik let trvajícím „skrytém schématu“, kterým údajně připravili společnost o desítky milionů dolarů. Jeden z uvedených vedoucích pracovníků podal na společnost žalobu pro pomluvu.




Americká senátorka požaduje jména osob, která létala s Epsteinem

Od podání žaloby BK společnost „v tichosti obnovila činnost“ a přejmenovala se na nově založenou společnost Azira.



V únoru vyzval senátor Ron Wyden (D-OR) federální regulační orgány, aby vyšetřily společnost Near Intelligence kvůli obvinění deníku Wall Street Journal, že její data byla použita třetí stranou ke geografickému ohraničení „citlivých míst“, mezi něž patřilo zhruba 600 reprodukčních klinik na příkaz konzervativní skupiny.








Zobrazit příspěvek na Instagramu









Příspěvek sdílený WIRED (@wired)


Článek Uniklá data o 200 záhadných lidí na Epsteinově „ostrově pedofilů“  se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden