EU povolila regulaci vlků až poté, co jeden zabil poníka Ursuly von der Leyenové
RSS

EU povolila regulaci vlků až poté, co jeden zabil poníka Ursuly von der Leyenové


V posledních letech se v Evropě výrazně rozmnožili vlci, což způsobovalo problémy zejména chovatelům. Avšak po dlouhé roky byla jakákoli regulace v oblastech s největšími problémy zakázána a výjimky se povolovaly jen vzácně.
Stačilo, aby se tato situace dotkla přímo šéfky EU – a pravidla se rázem mění. To může mít stejný vliv i na povolení regulací populace medvědů, kteří nyní způsobují problémy na Slovensku.
Každopádně se zde opět ukazuje, že pokud se jakékoli nařízení EU nedotkne některého z čelních papalášů, není zde žádná vůle cokoli měnit.
V tom kontextu mne napadá, že by možná mohl být někdo z nich multikulturně obohacen, aby se i politika v tomto směru poněkud změnila.
EU chce povolit lov vlků a snížit populaci vlků – poté, co vlk zabil poníka Dolly předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové.
Od roku 1992 je zabíjení vlků v EU – s výjimkou několika málo případů – zakázáno. Stejně tak je zakázán jejich odchyt.
Populace vlků se však prudce zvýšila, z 11 000 vlků před dvanácti lety na dnešních 20 000 vlků. V důsledku toho se tato otázka stává stále aktuálnější, zejména mezi zemědělci, jejichž hospodářská zvířata bývají stále častěji napadena.
Politický obrat však nastal až v září 2022. Tehdy vlk zabil milovaného poníka Dolly vrchní úřednice Ursuly von der Leyenové.
V tiskové zprávě Evropské komise o rok později Ursula von der Leyenová varovala, že vlk představuje „skutečné nebezpečí pro hospodářská zvířata a potenciálně i pro lidi.“
V prosinci byl předložen návrh na snížení statusu ochrany vlka a povolení lovu v rámci EU.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek EU povolila regulaci vlků až poté, co jeden zabil poníka Ursuly von der Leyenové se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden