Trump má 24hodinový tajný plán na ukončení války na Ukrajině
RSS

Trump má 24hodinový tajný plán na ukončení války na Ukrajině


Bývalý prezident Donald Trump údajně prozradil, že má plán, jak ukončit ruskou invazi na Ukrajinu během jediného dne, pokud bude v listopadu znovu zvolen, a to tak, že přesvědčí Kyjev, aby se vzdal území. (Foto: Flickr)









Zdroje listu The Washington Post uvedly, že Trumpův návrh zahrnuje naléhání na Ukrajinu, aby se vzdala Krymu a pohraniční oblasti Donbasu ve prospěch Ruska, a ukončila tak válku.



Bývalý prezident věří, že lidé na Ukrajině by takovou dohodu přijali, a podle Trumpových zasvěcenců si Rusko i Ukrajina „chtějí zachovat tvář, chtějí východisko“.




Trump varuje, že nová varianta covid bude použita k manipulaci voleb

Trump pravidelně prohlašoval, že by mohl válku na Ukrajině ukončit do 24 hodin, a vybízel Rusko, aby zaútočilo na členy NATO, kteří „nezaplatí své poplatky“.



‚Kdybych byl prezidentem, k rusko-ukrajinské válce by nikdy nedošlo… ani za milion let,‘ řekl Trump na videu, které získal DailyMail.com v únoru 2023.



‚Ale i teď, kdybych byl prezidentem, byl bych schopen vyjednat ukončení této strašné a rychle eskalující války během 24 hodin.‘




Trump: Zelenskyj je nejlepší obchodník v dějinách

Není jasné, jak by Trump této dohody mezi válčícími zeměmi dosáhl. Již dříve uvedl, že by byl schopen dohodu mezi oběma národy vyjednat, ale žádnou podporu jednání neposkytl.



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dal také jasně najevo, že se nevzdá žádného území.



Během prosincové tiskové konference s prezidentem Joe Bidenem byl ukrajinský prezident dotázán na zastavenou protiofenzívu proti Rusku a na to, zda by postoupil území, aby ukončil téměř dva roky trvající útok.




Orbán navštívil Trumpa. Řekl mu plán, jak ukončí válku na Ukrajině

‚To je šílené, abych byl upřímný,‘ řekl Zelenskyj prostřednictvím anglického tlumočníka.



‚Je to součást ukrajinské společnosti. Mluvíme o lidských bytostech. Jsou mučeni, znásilňováni a zabíjeni,‘ dodal. ‚To není otázka území. Je to otázka života, rodin, dětí, jejich historie.



‚Nevím, čí je to nápad, ale mám na tyto lidi otázku, zda jsou ochotni vydat své děti teroristům. Myslím, že ne,‘ řekl Zelenskij.




Evropa hledá alternativu za NATO, pokud bude chtít Trump vystoupit

Trump byl v roce 2020 zbaven funkce za to, že se pokusil Zelenského přimět k vyšetřování Bidena, tehdy svého hlavního politického rivala, a také jeho syna Huntera Bidena a společnosti CloudStrike, která se zabývá kybernetickou bezpečností a kterou Hunter v té době řídil na Ukrajině.



Fiona Hillová, vedoucí pracovnice Brookingsova institutu, která byla Trumpovou hlavní poradkyní pro Rusko, řekla deníku The Washington Post, že Trumpův tým „o tom přemýšlí velmi silácky, že je to jen záležitost Ukrajiny a Ruska“.



‚Uvažují o tom spíše jako o územním sporu než o sporu o celou budoucnost evropské bezpečnosti a potažmo světového řádu‘.




Polský ministr: Vývoj vlastních jaderných zbraní může nastat

Michael Kofman, analytik rusko-ukrajinské války z nestranického výzkumného centra Carnegie Endowment for International Peace, řekl: „Žádné páky, které Spojené státy mají, pravděpodobně nepřinutí ukrajinské vedení k politice, která by představovala vnitropolitickou sebevraždu.“



‚A žádné páky, které Spojené státy mají, nemohou Ukrajinu přinutit k odstoupení území nebo k takovým ústupkům. Jedná se o situaci, kdy pokud jste ochotni podat ruku, druhá strana bude velmi rychle chtít zbytek ruky.



Mluvčí Trumpovy kampaně Karoline Leavittová uvedla: „ Veškeré spekulace o plánu prezidenta Trumpa pocházejí z nejmenovaných a neinformovaných zdrojů, které nemají ponětí, o co jde a co se stane.



Zdroj: dailymail.co.uk




Proč Biden nazval Trumpa úřadujícím prezidentem? Lidé se vysmívají

Článek Trump má 24hodinový tajný plán na ukončení války na Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden