Mainstreamová žumpa už nemusí řešit náhrady
RSS

Mainstreamová žumpa už nemusí řešit náhrady


Možná jste také včera zaznamenali na mainstreamové žumpě kritiku rok trvajícího stavu, kdy p. Jaroslav Bašta bral náhrady v době, kdy byl hospitalizován v nemocnici s těžkou nemocí.
Pobírání náhrad probíhalo zcela podle pravidel, která si již dávno sami politici stanovili. Dosud neměli nejmenší snahu je jakkoli změnit.
Nevymyslel je on a tatáž pravidla by platila pro všechny politiky. Jsem si však naprosto jistá, že pokud by se jednalo o politika ODS, TOP09 či třeba STANu, pak by média mlčela jako ryba.
Stejně jako se mainstream nepozastavuje nad kumulací funkcí Pirátů, kteří dřív tvrdili, jak proti podobnému stavu bojují.
Nekritizují, že pouze 4 Piráti v PS mají dvě ministerská křesla a další funkce, zatímco právě strana, která má mnohem víc poslanců než Piráti – navíc strana, ke které p. Bašta patřil – nemá povolenu žádnou parlamentní funkci, tedy ani křeslo místopředsedy Sněmovny.
Mainstreamové žumpě nevadí účelově založená nová ministerstva, která si pětižumpa zřídila, aby bylo dost koryt pro kamarádíčky.
Nevadí jim komunistický rozvědčík a bývalý předseda místní organizace KSČ na postu prezidenta. Člověk, který prokázal svoji názorově „flexibilní“ povahu.
Nerozmazávají kauzy jako Dozimetr, ani „Fialovu“ kampeličku. To jsou okrajová témata – a pokud už něco mainstream v tomto ohledu dělá, tak pouze to, že se snaží vše bagatelizovat a prezentovat kauzy tak, že vlastně o nic nejde.
Vládnoucí politici jsou pak prezentováni jako „křišťálově čistí.“
Výčet všeho, co mainstreamové žumpě nevadí, by byl dlouhý. Ano, kopat do politiků se má, ale do všech, ne pouze od těch pečlivě vybraných.
Ovšem kopnout si do velmi těžce nemocného člověka, tak to už je řádný hyenismus, hodný pouze Seznamu.
A záhy poté, co žumpa vylila svůj hnůj, bohužel, p. Bašta zemřel.
Je velmi pravděpodobné, že ho do značné míry odrovnala kandidatura na prezidenta – či spíše ten hon, který se kolem ní odehrál.
Pro mainstreamovou žumpu to byla velmi těžká situace, kdy vehementně podporovala kariérního komunistu a velkou oporu minulého režimu, zatímco brojila proti disidentovi a signatáři Charty 77.
Myslím, že v případě kandidatury pana Bašty nešlo ani tak o to, aby vyhrál, ale spíš o to, aby se jeho prostřednictvím odkrylo, koho do funkce prezidenta podpořila mainstreamová sebranka, vládní politici a angažovaná umělecká úderka.
Cílem bylo poukázat na jejich pokrytectví, kdy si jako mravní vzor zvolili bezpáteřního převlékače kabátů. Měl být zřejmě jeho protikladem – možná i proto ty oddělené debaty.
Báli se, že ten rozdíl vynikne.
O to horší musely být i útoky, které očividně čestný člověk prostě neustál. Právě tento hon možná přispěl ke zhoršení jeho zdravotního stavu.
Ne každý podobné zákeřné ataky ustojí – a právě p. Bašta se jevil být člověkem, který není proti takovému náporu negativní pozornosti příliš odolný.
Dnes přišlo oznámení, že Jaroslav Bašta zemřel. Právě den poté, co hyeny z mainstreamové žumpy plivaly svoje jedy, neštítíc se útočit na těžce nemocného.
Nyní tak mohou přestat rozebírat náhrady a soustředit se na další oběť.
Tato hluboká, roky páchnoucí stoka, která si z nějakého důvodu říká „novináři,“ se opět ukázala v plné nahotě…
Pane Bašto, odpočívejte v pokoji. A samozřejmě upřímnou soustrast rodině…



Nejčtenější za týden